Странен проблем с компютъра

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Re: Странен проблем с компютъра

Мнение от MetalGearRex »

Ако някой все още го интересува от моят проблем (демек му е интересно какво става и/или как може да се реши), изтеглих си книжката за дъното от сайта на Гигабайт (оказа се, че моето е rev. 1.0). Уви, там никъде не намерих бележки за несъвместимости. На сайта им също не пише нищо, дори напротив - има списък с "одобрени производителите". Там срещнах КингМакс, макар и с платка от 512МВ.
Както и да е, понеже несъвместимост е единственото ми останало предположение за момента, планирам утре да отида до офиса на СтийлТек и да пробвам да ги убедя да подменим платките с друга марка. Надявам се да се окажат достатъчно печени и да се съгласят. За съжаление изборът при тях е ограничен - PQI, KingMax, Kingston. Последните са по-скъпи, пък и чух наскоро мнение, че "не са това, което бяха". Затова най-вероятно ще ги сменя с PQI-ки (пък и в момента точно компът си работи нормално с една такава 512-ка).
Дето се вика, пожелайте ми късмет! :)
Never save anything for the swim back!
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Днес ходих до офиса на въпросната фирма и говорих с човека, който ми продаде паметта. Беше учудващо услужлив и се съгласи да ми подмени платките. Първоначално ми предложи Kingston за 10лв повече. Само дето е обикновен (не Hyper-X), а и наскоро чух някои негативни изказвания за тази марка (че не са над другите де). Затова попитах за A-Data (каквато е старата ми платка) и пичът каза да отида утре, защото нямат на склад. Така че утре най-вероятно ще взема новата памет и ще пробваме какво е положението с нея. Дано няма проблеми. :)
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

MetalGearRex написа:Днес ходих до офиса на въпросната фирма и говорих с човека, който ми продаде паметта. Беше учудващо услужлив и се съгласи да ми подмени платките. Първоначално ми предложи Kingston за 10лв повече. Само дето е обикновен (не Hyper-X), а и наскоро чух някои негативни изказвания за тази марка (че не са над другите де). Затова попитах за A-Data (каквато е старата ми платка) и пичът каза да отида утре, защото нямат на склад. Така че утре най-вероятно ще взема новата памет и ще пробваме какво е положението с нея. Дано няма проблеми. :)
Чакаме новини с новата памет... Не бъди сигурен обаче, че като е Адата новата памет няма да имаш проблеми... Нищо не е сигурно... И като за начало дано оня изрови Адата, а не да каже - ми няма, свършили са и в склада и да ти пробута PQI примерно или KingMax
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

Е и?!
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

The.Rampage.Rado написа:Е и?!

"Тествам"! :lol: Т.е. играя в момента.
Смениха ми платките с въпросните A-Data и нямаше никакви проблеми. Все пак останах доволен.
Засега няма проблеми и компа си се държи добре. Преди това пуснах S&M за двете платки едновременно. Нямаше проблеми. Да се надяваме, че този ми кошмар най-сетне ше свърши! :)
Аватар
Julian

Мнение от Julian »

Браво :) Щом не пишеш вече, значи всичко е ок :)
The new age: Awakening!
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Julian написа:Браво :) Щом не пишеш вече, значи всичко е ок :)

Ами не знам... Действително вече нямам проблеми със забиването и всичко си е наред. С едно малко изключение - като пусна УТ3 и играта върви ОК. Само че след 5 минути игра започва да върви двойно по-бавно и съответно сече. Настройките май нямат такова значение, защото и на най-ниските пак прави същото. Дори и да я рестартна, нещата не се оправят. Общо взето май трябва да "изчакам" РАМ-а да се освободи или нещо подобно. Например ако я пусна отново след час или рестартна компа, играта тръгва нормално. И пак след 5 минути започва да сече. А със "старата" памет всичко вървеше нормално, идеално дори, като изключим, разбира се, че в един момент забиваше.
Нямам идея от какво се получава това и адски много се дразня, понеже знам, че явно може да върви нормално играта.
Публикувай отговор