Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра
Публикувано на: 25 Мар 2008 20:14

Ако някой все още го интересува от моят проблем (демек му е интересно какво става и/или как може да се реши), изтеглих си книжката за дъното от сайта на Гигабайт (оказа се, че моето е rev. 1.0). Уви, там никъде не намерих бележки за несъвместимости. На сайта им също не пише нищо, дори напротив - има списък с "одобрени производителите". Там срещнах КингМакс, макар и с платка от 512МВ.
Както и да е, понеже несъвместимост е единственото ми останало предположение за момента, планирам утре да отида до офиса на СтийлТек и да пробвам да ги убедя да подменим платките с друга марка. Надявам се да се окажат достатъчно печени и да се съгласят. За съжаление изборът при тях е ограничен - PQI, KingMax, Kingston. Последните са по-скъпи, пък и чух наскоро мнение, че "не са това, което бяха". Затова най-вероятно ще ги сменя с PQI-ки (пък и в момента точно компът си работи нормално с една такава 512-ка).
Дето се вика, пожелайте ми късмет! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 15:02

Днес ходих до офиса на въпросната фирма и говорих с човека, който ми продаде паметта. Беше учудващо услужлив и се съгласи да ми подмени платките. Първоначално ми предложи Kingston за 10лв повече. Само дето е обикновен (не Hyper-X), а и наскоро чух някои негативни изказвания за тази марка (че не са над другите де). Затова попитах за A-Data (каквато е старата ми платка) и пичът каза да отида утре, защото нямат на склад. Така че утре най-вероятно ще взема новата памет и ще пробваме какво е положението с нея. Дано няма проблеми. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 18:48

MetalGearRex написа:
Днес ходих до офиса на въпросната фирма и говорих с човека, който ми продаде паметта. Беше учудващо услужлив и се съгласи да ми подмени платките. Първоначално ми предложи Kingston за 10лв повече. Само дето е обикновен (не Hyper-X), а и наскоро чух някои негативни изказвания за тази марка (че не са над другите де). Затова попитах за A-Data (каквато е старата ми платка) и пичът каза да отида утре, защото нямат на склад. Така че утре най-вероятно ще взема новата памет и ще пробваме какво е положението с нея. Дано няма проблеми. :)
Чакаме новини с новата памет... Не бъди сигурен обаче, че като е Адата новата памет няма да имаш проблеми... Нищо не е сигурно... И като за начало дано оня изрови Адата, а не да каже - ми няма, свършили са и в склада и да ти пробута PQI примерно или KingMax

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2008 22:31

Е и?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2008 23:08

The.Rampage.Rado написа:
Е и?!

"Тествам"! :lol: Т.е. играя в момента.
Смениха ми платките с въпросните A-Data и нямаше никакви проблеми. Все пак останах доволен.
Засега няма проблеми и компа си се държи добре. Преди това пуснах S&M за двете платки едновременно. Нямаше проблеми. Да се надяваме, че този ми кошмар най-сетне ше свърши! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 22:41

Браво :) Щом не пишеш вече, значи всичко е ок :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2008 16:40

Julian написа:
Браво :) Щом не пишеш вече, значи всичко е ок :)

Ами не знам... Действително вече нямам проблеми със забиването и всичко си е наред. С едно малко изключение - като пусна УТ3 и играта върви ОК. Само че след 5 минути игра започва да върви двойно по-бавно и съответно сече. Настройките май нямат такова значение, защото и на най-ниските пак прави същото. Дори и да я рестартна, нещата не се оправят. Общо взето май трябва да "изчакам" РАМ-а да се освободи или нещо подобно. Например ако я пусна отново след час или рестартна компа, играта тръгва нормално. И пак след 5 минути започва да сече. А със "старата" памет всичко вървеше нормално, идеално дори, като изключим, разбира се, че в един момент забиваше.
Нямам идея от какво се получава това и адски много се дразня, понеже знам, че явно може да върви нормално играта.

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com