Ами историята на Dark Forces(или поне част от нея) я направиха на филм. Казва се Rogue One.indigo написа:@Сентри
За Dark Forces/Jedi Knight не знам, тях съм ги играл пиратски от разни РИП-ове които нямаха кътсцени, за да са по-малки и да се събират на диск. Един вид не съм имал пълното изживяване. Но със сигурност, поне за мен, каквото е било моето пътуване в гейминга, Half Life беше първия шутър който ми приличаше на екшън филм, със смислен сценарии, със смислени сцени, а не просто поредица от арени.
@Императора
Примера с кака Лара който дадох е анти-физика. Half Life 2 предостави взаимоотношения между предмети в игра, които имаха истинска логика, а не измислена гейм логика, от типа на куест игрите - използвай чук за да счупиш прозореца, но не може с камък, не може с брадва, не може с дърво. Само с чук. Физиката в HL2 беше интуитивна, за разлика от физиката в други игри, където, както дадох пример, 50 килограмов човек може да изхвърли на люлка няколко тонен камък.
За лицата, сега се сещам че Vampire The Masquerade: Bloodlines май излезе първа, и там има също доста динамични емоции по лицата на моделите. Но това е същата технология, просто друга имплементация. Та ще го приема, като революционно.
Общо взето, според мен, както аз помня, както аз съм го изживял и в какъвто ред аз съм играл игри, шутърите преди Half Life бяха всички като Serious Sam като изживявания, а след Half Life всички гледаха да сложат подобна на филм скриптирана кампания. Даже наемаха Холивудски кадри, мисля че Спилбърг писа за Medal of Honor? Мисля, че доста сцени от Call of Duty бяха взимани директно от филми, спомням си една от Enemy at the Gates (Враг пред портата)?
Повече и повече история в игрите си е част от естественото им развитие. Да се каже, че Half Life е първия FPS, който се фокусира върху историята значи да се пренебрегнат игри като System Shock, Unreal, Jedi Knight, SiN, Blood 2, Marathon. Няколко месеца преди Half Life излиза Tom Clancy's Rainbow Six, където очевидно е замесен световно известен криминален автор. Half Life е добра игра, но не е революционна.