Първото клипче показва телепортирането:
Това ми е най-неприятният способ за придвижване във VR игрите.
Втория клип демонстрира, така наречения ''Continuous locomotion stylе '', сиреч нормалното познато ни от обикновените игри ходене.
Като цяло не съм много запален по VR и нямам наблюдения върху най-новите тенденции в тази ниша, но досега не съм виждал добре реализирано нормалното ходене в игра с виртуална реалност и имам съмнения, че точно Valve ще са тези, които ще го сторят за пръв път.
Третият клип е за ''Shift style-a" или иначе казано, представлява малко по-плавно телепортиране:
Изглежда една идея по-приятно от въпросното телепортиране.
EDIT: Иначе впечатленията ми от видяното са, че въпреки кадрите да не са УАУ, определено показват интересни неща. Пъзелът от втория клип буди интерес. Механиките с контейнерчетата ме кефят, въпреки че не разбрах много за какво ще се използват и тн. Атмосферата наподобява доста на втория Half, но има и нещо от първия. НЕ знам какво. Нaчинът по който Valve създават световете си е все така завладяващ, само мога да си представят какво ще е във VR...
Освен пистолета, не видяхме други оръжия, а силно се надявам да присъстват други такива в играта. Противниците с хедкрабовете на главите ми изглеждат някак странно. Не мога да си спомня как е било в другите Халфове, тъй като от години не съм ги преигравал, но хрухтящите звуци които издават, силно ми напомнят на прасешките лошковци от втората Амнезия. Другото което е, изглежда имат доста набито телосложение. ( Явно това са телата на войници, което може да обясни нещата.)
Най-лошо впечатление от геймплейна страна ми направи един момент от третия клип ( някяде към 0:58), където Alyx хвърля "граната" по един тежкоснаряжен лошковец, стрелящ я отвисоко. Лошковеца не реагира изобщо на подхвърлената граната, сякаш я няма. Това ме кара да се притеснявам доста относно АI на опонентите.
Общо взето това са нещата, които ми направиха впечатление от първите гледания. Най-вероятно предстои Valve да ни засипят в следващите дни с подобни видеа, така че ще погледаме, пък ще видим