XP, Glista или 7 ?

Проблеми, съвети, ъпгрейд

Кой Windows предпочитате ?

1- XP
20
48%
2- Vista
9
21%
3- 7
13
31%

Общо гласове: 42

Аватар
Punisher_Gada
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
Обратна връзка:

Re: XP, Glista или 7 ?

Мнение от Punisher_Gada »

WidowmakeR не видях да си писал ,че ти е Service Pack 2 , може и затова да ти прави номера ;)
Za pove4e info za Disciples online pi6ete mi na skype - Punisher_Gada
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен. :)
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

WidowmakeR написа:Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен. :)
Защо?
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Еми ъпдейдите се правят за да усъвършенсват системата и за да я направят по-добра. За това според мен е глупаво да не си ъпдейтваш windows-a. Няма логика да не си ъпдейтваш системата, все едно да не си пачваш игрите и да си останеш с бъговете.

П.С. Service Pack-овете идват като ъпдейт, когато си с по-стар windows. За това говоря за ъпдейди.
Аватар
Blackbird

Мнение от Blackbird »

Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 :rockon: Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Аз съм с виста 64 и от време на време си крашва,ама па компа ми работи 2 пъти по бързо от на ХР.Като цяло съм доволен от вистата,то без грам крашове не може
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Blackbird написа:Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 :rockon: Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.
И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB.
Аватар
GEGATAFLL
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Обратна връзка:

Мнение от GEGATAFLL »

Ко ся ... всички със супер машини пък HDD-тата ги пренебрегвате...
Изображение
За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !
Side

Мнение от Side »

Аз съм с 1 tb харддиск и си свирукам :wsle:
rome will burn when it's time has come
ottoman tribes fate away
the social cults empower puppet men
leaving me to pull the strings
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Честно казано ми е интересна причината, поради която някои хора ползват XP и не са със SP3 :). Многократно по-добър е от по-старите.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Krasen

Мнение от Krasen »

Punisher_Gada написа:Аз гласувах за Vista!
Защото съм с Vista Ultimate 64-bit SP2 и никога не ми е забивала или бъгвала или да не ми трагне програма.Всичко си върви перфектно! Затова гласувах за Vista ! 8)
"At the end of your road mine begins."
Аватар
Bagerist0
В момента играе: Със самолетчета :)

Мнение от Bagerist0 »

WidowmakeR написа:
Blackbird написа:Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 :rockon: Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.
И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB.
Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно...

Виста > ХП

сичко тръгва (освен ако не те мързи да се занимаваш, щото е малко тромаво)

за 7 не знам още, а и не мисе занимава само да я пробвам, така че нямам мнение, но очаквам да е стъпка напред
I'm far too busy... being delicious.

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Stan40_San написа:Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно...
Защо е този съракзъм? Човек използва средно по 10 програми 7 от които са по 20 MB: Utorrent, winrar, mozilla, steam, skype, garena, flash, photoshop, 3D studio MAX. Лол дори, не изброих 10. Та въпросът ми е какво точно ми пречи да си ги сложа при Windows-a? Нито заемат супер много място (даже никак), нито ми пречат на системата да работи нормално... Честно, не виждам никаква логика в коментара ти.
Аватар
GEGATAFLL
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Обратна връзка:

Мнение от GEGATAFLL »

Ай стига с тази глиста... аз на XP-то не съм мръднал от него вече 3 години и до такава степен съм му свикнал, че със затворени очи мога да си пусна Fallout 3 от Launcher-a... + това дигах мобилността с Alienguise и stardock (май беше) и просто съм ракета... до сега не ми е тръгвала само ЕДНА игра (GTA 4) и ми е крашвал 4 пъти от както се помня на този уиндоус. 1вия още го помня като ми заби точно преди да инсталлна GTA VC, 2не помня и 3, но знам, че ги има (просто не съм си записал защо...) и 4тия беше точно преди 5 дена, когато исках да прехвърля 79 гигабайта на веднъж от външното HDD на твърдия диск в компа и ....
Изображение
За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

батенце, защо тогава питаш за чуждото мнение, след като не го приемаш?
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Вuddy

Мнение от Вuddy »

Windows 7 > Vista > XP

Ще напиша само това, противно на обичайните ми дълги и изчерпателни постове пълни с анализи.

Не ми се пише нещо което вече е писано стотоци хиляди пъти. Със средни познания по английски език и малко търсене из Google за ревюта и тестове от качествени сайтове и хора които са си играли с трите операционни системи и си разбират от работата, спокойно може да се види кой е по-по-най.

Операционната система съдържа доста повече от това което обикновеният Иванчо вижда на пръв поглед. Неща като значителни подобрения по работата с паметта, многократно увеличаване на сигурността и въобще основни промени по ядрото на операционната ситема са невидими за нормалният потребител. Неговото мнение за някоя си операционна система се изгражда от това което е прочел във някой си форум, което е чул от съседа си, или в най-добрият случай ако е пробвал операционната система - от това за колко секунди му зарежда Скайпа.

XP e девет годишна операционна система, SP3 беше последният главен ъпдейт за нея - няма повече - колкото и да се кърпи, всичко си има край. Специално в развитите държави в чужбина, XP вече се използва все по-малко от домашният потребител (всеки нов компютър или лаптоп се предлага с Vista), XP главно е използвана от училища, държавни институции и големи компании които вече имат изградена инфраструктура която е конфигурирана да работи с XP. След официалното излизане на Windows 7 обаче, според мен голяма част от тези институции няма да могат да отлагат ъпдейта още за дълго и те също ще преминат на новата операционна система.

Според мен проблемът на GEGATAFLL се държи от слепота за прогреса и за всичко ново, прекомерно свикване със XP и отказ за ъпдейт. XP все още има живот, но бавно умира.

Blackbird, не е възможно ъпдейти да ти отнемат 4GB. Ta то цял Service Pack рядко надминава 500mb.

Виж си Hibernation файла и го изтрий ако не ползваш функцията, направи Disk Cleanup, почисти System Restore сейвовете, и накрая през Start > Run или през CMD пишеш "vsp1cln.exe" и потвърждаваш ако си със Vista SP1. Ако си със SP2 пишеш предишното, плюс това "compcln.exe" и потвърждаваш (натискаш "y").

Всичко това би трябвало да ти освободи поне 4GB, дори повече.
apaunchev

Мнение от apaunchev »

имаме потвърждение от руснаците, че build 16385 е официалният RTM. все още се чака официално ISO от MSDN, но каченото в замунда е на практика същото и разлики едва ли ще има, така че честит ви Windows 7!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Лично за мен има самo един уиндоус в момента - XP SP3.
Добър е толкова, колкото Vista никога няма да бъде (като цяло Vista-та би могла да се пребори за приза "най-калпава операционна система").
А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7.
В офиса на няколко компа работя с Vista... просто ми се присира, само като се сетя за него и проблемите му. С такъв кеф ще сложа 7-ца като излезе, нямате си идея :lol:.
Лично мнение.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
odojitoo
В момента играе: PES 2010,Mass Effect 2,The Godfather 2

Мнение от odojitoo »

аз в момента съм с виста ултимейт сп 2... няма от какво да се оплаквам за това гласувам за нея
May the Force be with you!
apaunchev

Мнение от apaunchev »

Gipo написа:А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7.
излезе, можеш да го слагаш :)
само активатор няма, но до 30 дни все ще се намери нещо.
Публикувай отговор