Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой Windows предпочитате ?

1- XP    48%  48%  [ 20 ]
 2- Vista    21%  21%  [ 9 ]
 3- 7    31%  31%  [ 13 ]
Общо гласове : 42
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ?
Публикувано на: 17 Юли 2009 13:44

WidowmakeR не видях да си писал ,че ти е Service Pack 2 , може и затова да ти прави номера ;)

Профил Skype WWW

Публикувано на: 17 Юли 2009 14:23

Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен. :)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 17 Юли 2009 14:25

WidowmakeR написа:
Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен. :)

Защо?

Профил Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 15:21

Еми ъпдейдите се правят за да усъвършенсват системата и за да я направят по-добра. За това според мен е глупаво да не си ъпдейтваш windows-a. Няма логика да не си ъпдейтваш системата, все едно да не си пачваш игрите и да си останеш с бъговете.

П.С. Service Pack-овете идват като ъпдейт, когато си с по-стар windows. За това говоря за ъпдейди.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 16:05

Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 :rockon: Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 16:39

Аз съм с виста 64 и от време на време си крашва,ама па компа ми работи 2 пъти по бързо от на ХР.Като цяло съм доволен от вистата,то без грам крашове не може

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 17:39

Blackbird написа:
Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 :rockon: Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.

И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB.

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Публикувано на: 17 Юли 2009 18:46

Ко ся ... всички със супер машини пък HDD-тата ги пренебрегвате...

За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 19:01

Аз съм с 1 tb харддиск и си свирукам :wsle:

leaving me to pull the strings

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 19:25

Честно казано ми е интересна причината, поради която някои хора ползват XP и не са със SP3 :). Многократно по-добър е от по-старите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 19:33

Punisher_Gada написа:
Аз гласувах за Vista!
Защото съм с Vista Ultimate 64-bit SP2 и никога не ми е забивала или бъгвала или да не ми трагне програма.Всичко си върви перфектно! Затова гласувах за Vista ! 8)

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 17 Юли 2009 19:42

WidowmakeR написа:
Blackbird написа:

И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB.

Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно...

Виста > ХП

сичко тръгва (освен ако не те мързи да се занимаваш, щото е малко тромаво)

за 7 не знам още, а и не мисе занимава само да я пробвам, така че нямам мнение, но очаквам да е стъпка напред

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Публикувано на: 18 Юли 2009 03:29

Stan40_San написа:
Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно...

Защо е този съракзъм? Човек използва средно по 10 програми 7 от които са по 20 MB: Utorrent, winrar, mozilla, steam, skype, garena, flash, photoshop, 3D studio MAX. Лол дори, не изброих 10. Та въпросът ми е какво точно ми пречи да си ги сложа при Windows-a? Нито заемат супер много място (даже никак), нито ми пречат на системата да работи нормално... Честно, не виждам никаква логика в коментара ти.

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Публикувано на: 18 Юли 2009 06:20

Ай стига с тази глиста... аз на XP-то не съм мръднал от него вече 3 години и до такава степен съм му свикнал, че със затворени очи мога да си пусна Fallout 3 от Launcher-a... + това дигах мобилността с Alienguise и stardock (май беше) и просто съм ракета... до сега не ми е тръгвала само ЕДНА игра (GTA 4) и ми е крашвал 4 пъти от както се помня на този уиндоус. 1вия още го помня като ми заби точно преди да инсталлна GTA VC, 2не помня и 3, но знам, че ги има (просто не съм си записал защо...) и 4тия беше точно преди 5 дена, когато исках да прехвърля 79 гигабайта на веднъж от външното HDD на твърдия диск в компа и ....

За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Юли 2009 10:53

батенце, защо тогава питаш за чуждото мнение, след като не го приемаш?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юли 2009 14:26

Windows 7 > Vista > XP

Ще напиша само това, противно на обичайните ми дълги и изчерпателни постове пълни с анализи.

Не ми се пише нещо което вече е писано стотоци хиляди пъти. Със средни познания по английски език и малко търсене из Google за ревюта и тестове от качествени сайтове и хора които са си играли с трите операционни системи и си разбират от работата, спокойно може да се види кой е по-по-най.

Операционната система съдържа доста повече от това което обикновеният Иванчо вижда на пръв поглед. Неща като значителни подобрения по работата с паметта, многократно увеличаване на сигурността и въобще основни промени по ядрото на операционната ситема са невидими за нормалният потребител. Неговото мнение за някоя си операционна система се изгражда от това което е прочел във някой си форум, което е чул от съседа си, или в най-добрият случай ако е пробвал операционната система - от това за колко секунди му зарежда Скайпа.

XP e девет годишна операционна система, SP3 беше последният главен ъпдейт за нея - няма повече - колкото и да се кърпи, всичко си има край. Специално в развитите държави в чужбина, XP вече се използва все по-малко от домашният потребител (всеки нов компютър или лаптоп се предлага с Vista), XP главно е използвана от училища, държавни институции и големи компании които вече имат изградена инфраструктура която е конфигурирана да работи с XP. След официалното излизане на Windows 7 обаче, според мен голяма част от тези институции няма да могат да отлагат ъпдейта още за дълго и те също ще преминат на новата операционна система.

Според мен проблемът на GEGATAFLL се държи от слепота за прогреса и за всичко ново, прекомерно свикване със XP и отказ за ъпдейт. XP все още има живот, но бавно умира.

Blackbird, не е възможно ъпдейти да ти отнемат 4GB. Ta то цял Service Pack рядко надминава 500mb.

Виж си Hibernation файла и го изтрий ако не ползваш функцията, направи Disk Cleanup, почисти System Restore сейвовете, и накрая през Start > Run или през CMD пишеш "vsp1cln.exe" и потвърждаваш ако си със Vista SP1. Ако си със SP2 пишеш предишното, плюс това "compcln.exe" и потвърждаваш (натискаш "y").

Всичко това би трябвало да ти освободи поне 4GB, дори повече.

Профил

Публикувано на: 18 Юли 2009 15:45

имаме потвърждение от руснаците, че build 16385 е официалният RTM. все още се чака официално ISO от MSDN, но каченото в замунда е на практика същото и разлики едва ли ще има, така че честит ви Windows 7!

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юли 2009 17:23

Лично за мен има самo един уиндоус в момента - XP SP3.
Добър е толкова, колкото Vista никога няма да бъде (като цяло Vista-та би могла да се пребори за приза "най-калпава операционна система").
А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7.
В офиса на няколко компа работя с Vista... просто ми се присира, само като се сетя за него и проблемите му. С такъв кеф ще сложа 7-ца като излезе, нямате си идея :lol:.
Лично мнение.

Профил

Аватар
В момента играе: PES 2010,Mass Effect 2,The Godfather 2
Публикувано на: 18 Юли 2009 17:50

аз в момента съм с виста ултимейт сп 2... няма от какво да се оплаквам за това гласувам за нея

Профил

Публикувано на: 18 Юли 2009 18:14

Gipo написа:
А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7.

излезе, можеш да го слагаш :)
само активатор няма, но до 30 дни все ще се намери нещо.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com