Автор |
Съобщение |
Punisher_Gada
|
|
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 13:44
WidowmakeR не видях да си писал ,че ти е Service Pack 2 , може и затова да ти прави номера
___________________________________ Za pove4e info za Disciples online pi6ete mi na skype - Punisher_Gada
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 14:23
Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 14:25
WidowmakeR написа: Е Service Pack 2 ми е. То няма как да ми е друг освен ако не си инсталвам ъпдейдите, което би било най-глупавото нещо ако питате мен. Защо?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 15:21
Еми ъпдейдите се правят за да усъвършенсват системата и за да я направят по-добра. За това според мен е глупаво да не си ъпдейтваш windows-a. Няма логика да не си ъпдейтваш системата, все едно да не си пачваш игрите и да си останеш с бъговете.
П.С. Service Pack-овете идват като ъпдейт, когато си с по-стар windows. За това говоря за ъпдейди.
|
|
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 16:05
Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 16:39
Аз съм с виста 64 и от време на време си крашва,ама па компа ми работи 2 пъти по бързо от на ХР.Като цяло съм доволен от вистата,то без грам крашове не може
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 17:39
Blackbird написа: Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите. И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB.
|
|
|
|
|
GEGATAFLL
|
|
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 18:46
Ко ся ... всички със супер машини пък HDD-тата ги пренебрегвате...
|
|
|
Side
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 19:01
Аз съм с 1 tb харддиск и си свирукам
___________________________________ rome will burn when it's time has come ottoman tribes fate away the social cults empower puppet men leaving me to pull the strings
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 19:25
Честно казано ми е интересна причината, поради която някои хора ползват XP и не са със SP3 . Многократно по-добър е от по-старите.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Krasen
|
|
Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 19:33
Punisher_Gada написа: Аз гласувах за Vista! Защото съм с Vista Ultimate 64-bit SP2 и никога не ми е забивала или бъгвала или да не ми трагне програма.Всичко си върви перфектно! Затова гласувах за Vista !
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
|
|
|
|
|
Bagerist0
|
|
В момента играе: Със самолетчета :)
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 17 Юли 2009 19:42
WidowmakeR написа: Blackbird написа: Само дето на мен, ъпдейтите на вистата ми изяждат C-то за минути. Както и сега, сутринта бях с 10Гб, сега съм със 6 Незнам как се получава тоя номер, но съм с въпросната OS от почти 2 години и вече съм и свикнал на сеирите, пък и като че ли плюсовете са повече от минусите. И на мен това ми е проблем. Отделил съм за Windowsa 40 GB (там са ми и програмите) и постоянно ми се въртят 5-6 свободни GB. След всеки ъпдейт си викам "Леле! Сега нямам да имам никакво свободно място", но след това пак ми се намират 5-6 свободни GB. Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно... Виста > ХП сичко тръгва (освен ако не те мързи да се занимаваш, щото е малко тромаво) за 7 не знам още, а и не мисе занимава само да я пробвам, така че нямам мнение, но очаквам да е стъпка напред
___________________________________ I'm far too busy... being delicious.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
а.к.а. Багериста
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 03:29
Stan40_San написа: Гениално бате... Може и игрите да си пъхаш при вин-а... аз съм си отделил 50г за вистата (32 ултимат СП2) и сичко е точно... Защо е този съракзъм? Човек използва средно по 10 програми 7 от които са по 20 MB: Utorrent, winrar, mozilla, steam, skype, garena, flash, photoshop, 3D studio MAX. Лол дори, не изброих 10. Та въпросът ми е какво точно ми пречи да си ги сложа при Windows-a? Нито заемат супер много място (даже никак), нито ми пречат на системата да работи нормално... Честно, не виждам никаква логика в коментара ти.
|
|
|
|
|
GEGATAFLL
|
|
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 06:20
Ай стига с тази глиста... аз на XP-то не съм мръднал от него вече 3 години и до такава степен съм му свикнал, че със затворени очи мога да си пусна Fallout 3 от Launcher-a... + това дигах мобилността с Alienguise и stardock (май беше) и просто съм ракета... до сега не ми е тръгвала само ЕДНА игра (GTA 4) и ми е крашвал 4 пъти от както се помня на този уиндоус. 1вия още го помня като ми заби точно преди да инсталлна GTA VC, 2не помня и 3, но знам, че ги има (просто не съм си записал защо...) и 4тия беше точно преди 5 дена, когато исках да прехвърля 79 гигабайта на веднъж от външното HDD на твърдия диск в компа и ....
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 10:53
батенце, защо тогава питаш за чуждото мнение, след като не го приемаш?
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 14:26
Windows 7 > Vista > XP
Ще напиша само това, противно на обичайните ми дълги и изчерпателни постове пълни с анализи.
Не ми се пише нещо което вече е писано стотоци хиляди пъти. Със средни познания по английски език и малко търсене из Google за ревюта и тестове от качествени сайтове и хора които са си играли с трите операционни системи и си разбират от работата, спокойно може да се види кой е по-по-най.
Операционната система съдържа доста повече от това което обикновеният Иванчо вижда на пръв поглед. Неща като значителни подобрения по работата с паметта, многократно увеличаване на сигурността и въобще основни промени по ядрото на операционната ситема са невидими за нормалният потребител. Неговото мнение за някоя си операционна система се изгражда от това което е прочел във някой си форум, което е чул от съседа си, или в най-добрият случай ако е пробвал операционната система - от това за колко секунди му зарежда Скайпа.
XP e девет годишна операционна система, SP3 беше последният главен ъпдейт за нея - няма повече - колкото и да се кърпи, всичко си има край. Специално в развитите държави в чужбина, XP вече се използва все по-малко от домашният потребител (всеки нов компютър или лаптоп се предлага с Vista), XP главно е използвана от училища, държавни институции и големи компании които вече имат изградена инфраструктура която е конфигурирана да работи с XP. След официалното излизане на Windows 7 обаче, според мен голяма част от тези институции няма да могат да отлагат ъпдейта още за дълго и те също ще преминат на новата операционна система.
Според мен проблемът на GEGATAFLL се държи от слепота за прогреса и за всичко ново, прекомерно свикване със XP и отказ за ъпдейт. XP все още има живот, но бавно умира.
Blackbird, не е възможно ъпдейти да ти отнемат 4GB. Ta то цял Service Pack рядко надминава 500mb.
Виж си Hibernation файла и го изтрий ако не ползваш функцията, направи Disk Cleanup, почисти System Restore сейвовете, и накрая през Start > Run или през CMD пишеш "vsp1cln.exe" и потвърждаваш ако си със Vista SP1. Ако си със SP2 пишеш предишното, плюс това "compcln.exe" и потвърждаваш (натискаш "y").
Всичко това би трябвало да ти освободи поне 4GB, дори повече.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 15:45
имаме потвърждение от руснаците, че build 16385 е официалният RTM. все още се чака официално ISO от MSDN, но каченото в замунда е на практика същото и разлики едва ли ще има, така че честит ви Windows 7!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 17:23
Лично за мен има самo един уиндоус в момента - XP SP3. Добър е толкова, колкото Vista никога няма да бъде (като цяло Vista-та би могла да се пребори за приза "най-калпава операционна система"). А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7. В офиса на няколко компа работя с Vista... просто ми се присира, само като се сетя за него и проблемите му. С такъв кеф ще сложа 7-ца като излезе, нямате си идея . Лично мнение.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
odojitoo
|
|
В момента играе: PES 2010,Mass Effect 2,The Godfather 2
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 17:50
аз в момента съм с виста ултимейт сп 2... няма от какво да се оплаквам за това гласувам за нея
___________________________________ May the Force be with you!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: XP, Glista или 7 ? Публикувано на: 18 Юли 2009 18:14
Gipo написа: А Windows 7 е... БЕТА. Пробвах го лично, добър е, но както казах - е бета. Когато излезе пълния вариант, изборът пак ще е само един, но вече - Windows 7. излезе, можеш да го слагаш само активатор няма, но до 30 дни все ще се намери нещо.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|