Moon&Star'Hero написа:Искам да обърна внимание на нещото,което правеше Мороуинд едно безкрайно забавление.А то е "матрицата" на играта,основата й,която позволяваше да се инсталират освен официалните експанжъни-Трибунал и Блуудмуун,така и безброй много по-малки(а и не само) add-ons,plugins,mods.Това "нагрухване" с нови и интересни неща,практически превръща и без това огромния свят(за 1 диск!)в един още по-неизчерпаем на куестове и приключения свят.Така,няма опасност да ти втръсне играта след като я превъртиш,защото винаги можеш да я обогатиш с нови и нови приключения.Така правех аз.И кой мислите ги е правел тези наистина хиляди модове,плугини и други?Ами всички фенове по целия свят,благодарение на безценната програма,TES Construction Set.това е гордостта на Bethesda,според самите тях.Всеки сам може да си построи къщичка,замък,подземие или направо ново измерение,в което може да живее и да стига до там с телепортацияТака,при мен,играта набъбна от около 600Мb в оригиналния си вид,до около 4Gb,като и до сега не съм изиграл всичко.Въобще чрез този CS,както казва един програмист от Bethesda: The limit could be only your imagination.
Безкрайната свобода на действие,както и пълната необвързаност към main-quеst-а ще ги има и в Обливион плюс още много,много нови неща, от които може би най-важното е новият Radiant AI,което е революционно "изобретение" в компютърните игри изобщо.Това,както не на последно място и разбиващата графика(pixel i vertex shadering на всяка текстура)ще докарат едно невероятно чувство за реализъм,различно от досегашните РПГ-та.А при наличието и на новия Construction Set,нещата много,ама много загрубяват и ни чакат стотици даже и хиляди часове гейм-плей.Само за справка-оригиналната игрова територия на Обливион ще е около 20кв.мили,което е много повече от Мороуинд,а всеки който го е играл знае колко огромен изглеждаше той.Знам и още доста неща,но ми е трудно в момента да изброя всичко,а и играта излиза само след две седмици.Моля се да я кракнат по-бързо,въпреки,че ако бях по-заможен в момента,без колебание щях веднага да си купя оригинала.
Омг ?лелеее найс
п.с какво невероятно мморпг щеше да излезне от елдър скролс поредицата ...или айде не мморпг ама поне да имаше мулти