Омг ?лелеее найсMoon&Star'Hero написа:Искам да обърна внимание на нещото,което правеше Мороуинд едно безкрайно забавление.А то е "матрицата" на играта,основата й,която позволяваше да се инсталират освен официалните експанжъни-Трибунал и Блуудмуун,така и безброй много по-малки(а и не само) add-ons,plugins,mods.Това "нагрухване" с нови и интересни неща,практически превръща и без това огромния свят(за 1 диск!)в един още по-неизчерпаем на куестове и приключения свят.Така,няма опасност да ти втръсне играта след като я превъртиш,защото винаги можеш да я обогатиш с нови и нови приключения.Така правех аз.И кой мислите ги е правел тези наистина хиляди модове,плугини и други?Ами всички фенове по целия свят,благодарение на безценната програма,TES Construction Set.това е гордостта на Bethesda,според самите тях.Всеки сам може да си построи къщичка,замък,подземие или направо ново измерение,в което може да живее и да стига до там с телепортацияТака,при мен,играта набъбна от около 600Мb в оригиналния си вид,до около 4Gb,като и до сега не съм изиграл всичко.Въобще чрез този CS,както казва един програмист от Bethesda: The limit could be only your imagination.
Безкрайната свобода на действие,както и пълната необвързаност към main-quеst-а ще ги има и в Обливион плюс още много,много нови неща, от които може би най-важното е новият Radiant AI,което е революционно "изобретение" в компютърните игри изобщо.Това,както не на последно място и разбиващата графика(pixel i vertex shadering на всяка текстура)ще докарат едно невероятно чувство за реализъм,различно от досегашните РПГ-та.А при наличието и на новия Construction Set,нещата много,ама много загрубяват и ни чакат стотици даже и хиляди часове гейм-плей.Само за справка-оригиналната игрова територия на Обливион ще е около 20кв.мили,което е много повече от Мороуинд,а всеки който го е играл знае колко огромен изглеждаше той.Знам и още доста неща,но ми е трудно в момента да изброя всичко,а и играта излиза само след две седмици.Моля се да я кракнат по-бързо,въпреки,че ако бях по-заможен в момента,без колебание щях веднага да си купя оригинала.
п.с какво невероятно мморпг щеше да излезне от елдър скролс поредицата ...или айде не мморпг ама поне да имаше мулти