Различните спътници и сега си играят някаква роля в изборите, които можеш да направиш в историята. Използването на Morrigan за да спасиш детето е един такъв пример. Помня, че още в KOTOR имаше една ситуация, в която ако домъкнеш мандалорският си спътник на една планета, която е окупирана от мандалорци, той се заяждаше много брутално с принцесата, която водеше съпротивата и ако го подкрепиш можеха да станат някои големи изцепки. Всъщност това е причината да мъкнех навсякъде HK-47.
А пък промяната с времето е лесно постижима - един condition с три опции - да пристигнеш преди дадено събитие, по време на някакво събитие или след дадено събитие. Не е чак толкова голяма работа. Другото е само различен content, на който се натъкваш.
rISs.A.X., мисля, че историята в Dragon Age: Origins е много близо по характер с тази на Властелина на Пръстените, но малко по-непредсказуема и по-подробна. И в двата случая става дума за въздигане на зло, което атакува с орки градовете и което има специални агенти, които искат да направят нещо специално и целта на главните герои е да обединят земите и да се изправят срещу злото. Естествено, това е в най-общи линии. Иначе всички искаме вечната игра, която да можем да играем стотици пъти, но никога няма да стане
Драксис, според мен един част е малко за страничен куест, който е добре направен. Не говоря за "отиди и убий 10 вълка", а за нещо по-съществено. Страничните куестове според мен е най-добре да вървят като паралелни истории с главната или като нещо, което те праща съвсем на майната си и което съответно ти носи много добри награди.