Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 22 Ное 2010 00:06

KOTOR беше с отворен свят, макар не и напълно отворен, и всъщност всяка една игра от KOTOR насам е с такъв частично отворен свят, който може да се разкрива свободно с изключение на някои части, които са специално заключени за събития, свързани с историята или с някакъв куест.

Различните спътници и сега си играят някаква роля в изборите, които можеш да направиш в историята. Използването на Morrigan за да спасиш детето е един такъв пример. Помня, че още в KOTOR имаше една ситуация, в която ако домъкнеш мандалорският си спътник на една планета, която е окупирана от мандалорци, той се заяждаше много брутално с принцесата, която водеше съпротивата и ако го подкрепиш можеха да станат някои големи изцепки. Всъщност това е причината да мъкнех навсякъде HK-47.

А пък промяната с времето е лесно постижима - един condition с три опции - да пристигнеш преди дадено събитие, по време на някакво събитие или след дадено събитие. Не е чак толкова голяма работа. Другото е само различен content, на който се натъкваш.

rISs.A.X., мисля, че историята в Dragon Age: Origins е много близо по характер с тази на Властелина на Пръстените, но малко по-непредсказуема и по-подробна. И в двата случая става дума за въздигане на зло, което атакува с орки градовете и което има специални агенти, които искат да направят нещо специално и целта на главните герои е да обединят земите и да се изправят срещу злото. Естествено, това е в най-общи линии. Иначе всички искаме вечната игра, която да можем да играем стотици пъти, но никога няма да стане :)

Драксис, според мен един част е малко за страничен куест, който е добре направен. Не говоря за "отиди и убий 10 вълка", а за нещо по-съществено. Страничните куестове според мен е най-добре да вървят като паралелни истории с главната или като нещо, което те праща съвсем на майната си и което съответно ти носи много добри награди.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 22 Ное 2010 01:33

Risen не е точно примера, който бих дал за голям свят :)
Иначе обещанията им са точно за това - разнообразие в куестовете в зависимост от това какво си избрал - кой си взел със себе си, колко си се моткал...
Това обещание го правят за всяка своя игра и накрая се отразява само в малка разлика в диалога. Но кой знае, може точно за DA 2 да се окаже вярно :)

Z-Rock

Профил Skype WWW

Публикувано на: 22 Ное 2010 03:59

Сен, естествено, че нямам предвид страничен куест да трае един час. Искам страничен куест, който го взимаш точно като такъв - като страничен, като нещо, което се надяваш да свършиш за един следобед, на края на който да се сдобиеш с някоя хубава наградка. В действителност обаче да е като един мини-главен куест, който продължава двадесет часа и в края на който си мислиш "Ибах ма'а му, ква я мислих, ква стана"... :)

Та тъй.

Профил

Публикувано на: 28 Ное 2010 05:37

Yet another shameless bump.

Робин Теберж рекламира Dragon Age II.

Очевидно няма нова информация в клипчето. Защо тогава го поствам, при все че не го направих за "новата" информация около Авелин? Защото от BioWare просто се оливат. Рециклиране и преповтаряне на едно и също до болка, и никакви опити за разведряване на обстановката. В официалните форуми за играта се скъсваме от смях (и, естествено, се дразним до кръв) от изтерзаните слогани "Push a button - something awesome happens" и "Think like a general, fight like a Spartan".

Сен бе прав, че ако разкрият всичко за заглавието пет месеца преди да е на пазара, няма да има за какво да говорим, освен тихо да чакаме да излезе. И наистина е прав, вижте само какво правим в темата за The Old Republic - всеки петък Jedi Knight поства ъпдейтите и почти никога не получава отговор, хората се изпренадяваха на играта. Но не правим ли същото и в момента, само че за DAII?

По-добре да не излиза нищо между истинските релийзи на информация. Стават смешни.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 28 Ное 2010 06:42

Само да драсна два реда и да ти върна малко надежда у форумното ДА общество.

Та четя темата и следя какво пишеш, просто не намирам у себе си достатъчно give-a-fuck за да поствам. Та бъмпвай си, сигурен съм, че още 3-5 души като мен се интересуват от коментарите ти по темата и просто лъркват в сенките.

Поздрави :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 07:50

Има го моментът, който описа Shady.

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 11:01

Всъшност има какво да се отговаря. Може темата да стане наистина епично дълга от хранеж срещи BioWare. Последното видео дори не е някаква нова информация. Рекламират още от същото и очакват да има интерес? Ебаси оптимистите

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Ное 2010 11:05

indigo написа:

Та четя темата и следя какво пишеш, просто не намирам у себе си достатъчно give-a-fuck за да поствам. Та бъмпвай си, сигурен съм, че още 3-5 души като мен се интересуват от коментарите ти по темата и просто лъркват в сенките.

Аз съм от тея :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 28 Ное 2010 13:48

Igorrr написа:
indigo написа:

Аз съм от тея :D

+ me

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 14:07

И аз чета за ДА2, най-малкото защото няма да я играя :)) Но ми харесва дискусията, както и нивото й.

Профил

Публикувано на: 28 Ное 2010 14:22

indigo написа:

+

Профил

Публикувано на: 28 Ное 2010 15:03

Зная, че почти всички, писали в темата за Origins, четат и тази. Неизбежно е, взимайки под предвид факта, че тя е единствената за втората част. Но пък е приятно да го чуеш. Благодаря за което, пичове. :)

Единствената причина обаче темата досега да не е стигнала 30 страници и да се скъсваме да коментираме играта, е защото все още няма почти никаква информация за нея. Обемът на първия пост може и да оборва думите ми, но той е почти незначителен що се отнася до "голямата картинка". "Бетани и Карвър са близнаци". Че кой го интересува това? Ако Карвър бе по-голям от Бетани с три месеца или години, на кой щеше да му пука? Виж, ако беше векове, тогава някои от нас можеше и да повдигнат вежди.

Просто в момента е такава суша, че феновете създават безсмислени теми от рода на "Ще видим ли Камен в DAII" и "Ще съществува ли възможността да се бием в Шлемово Усое" (уау).

А BioWare почиват на, така да се каже, стари лаври и продължават да повтарят "Push a button - something awesome happens". Teз хора измислят едно изречение и докато играта не излезе, го въртят като развалена латерна. Както стана с "Fight the future" за Mass Effect 2.

Както и да е, аз ще продължавам да си "вдигам" темата (ха-ха, игра на думи :) ) и ще продължавам да донасям новини директно от кухнята. Надявам се само да имам какво да докарвам идните месеци...

И сега малко храна за размисъл. СПОЙЛЕРИ!!!

Базирано на скрийншотове, както и на не едно и две геймклипчета, съществува твърдението, че Карвър може да оцелее бягството от Лотъринг само ако Хоук е магьосник. При което в такъв случай, магът бидейки главния герой, губим Бетани и получаваме Карвър като воин. Оправдано ли е това решение на BioWare, истинско ли е и не ограничава ли избора ни, докато същевременно усилва преигруемостта на заглавието? Вие решете. Аз не играя като маг във фентъзи игри, така че и в единия, и в другия случай получавам сестричка. :)

СПОЙЛЕРИ ЕНД!!!

ЕDIT: А, да, за малко да забравя - Омега, ти си предател и психопат, ако няма да я играеш. Марш от темата ми, човече... :lol: :lol: :lol:

(това на шега, разбира се.)

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Публикувано на: 28 Ное 2010 15:09

И аз дебна в сенките и поглъщам новата информация (както и от "The Old Republic" темата btw) Най-малкото, защото в тези теми се завързват много интересни дискусии, а пък и обикновенно троловете не влизат, защото от дългите постове им се завива свят. :D
Особенно за тази част ми е много интересно, защото смятам ако е по-добра от 1-вата директно да си я купя. Само цялата тази работа с опростяването... Абе едва ли ще е чак пък толкова зле, имам вяра в канадците. Well parto of 'em anyway. :)

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 28 Ное 2010 18:07

pcultimate написа:
И аз дебна в сенките и поглъщам новата информация (както и от "The Old Republic" темата btw)

Еми драсни един ред, баси :D
Някак шизофренично ми е да си пиша там всеки петък и да няма кой дума да обели.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 18:34

А бе последната игра на BioWare, където наистина имаше "push a button, something cool happens" беще MDK2 и то най-вече с DOC...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 19:12

Draksis написа:
...

Еми ако наистина е така значи Screw you Карвър, и без това не играя магиосници няма да е голяма загуба :). Жалко, че няма романс с сестрата :( Those bastards

indigo написа:

И аз съм един от тези които лъркват в сенките и следя темата с интерес, а и ме мързи да се отбивам до DA Forum-а. Draksis се справя доста добре да update-ва темата за което поздравления :), а и аз не пиша просто защото съм shy :blush:

Профил

Публикувано на: 28 Ное 2010 20:23

Ще попитам нещо. Колко от вас смятат, ама наистина, не защото е "модерно" да си педофил, извратеняк или японофил. Без да обиждам никого. Колко от вас наистина смятат, че романс или изнасилване на Бетани би спомогнало за "порастването" на играта?

Защото според мен, възрастната нотка присъстваше във "Вещерът". Не и в Dragon Age. Dragon Аge според мен бе леко пресилена игра за "големи". Естествено, имаме кръв, сеч, секс (kinda, имам предвид, кой прави секс по бельо? Не ми отговаряйте...), но това не се чувстваше достатъчно силно. Не искам да омаловажавам историята на Origins, продължавам да смятам, че е едно от най-добрите RPG-та, но в сравнение с "Вещерът", направо си издиша.

Открит инцест би запратил играта в "АО" рейтингът, но пък би спомогнал за нейната достоверност.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 21:40

Ако не се лъжа играта е вдъхновена донякаде от романа на Джордж Мартин "Песен за огън и лед",в книгата в инцеста присъства даже е ключов за сюжета...Но не сам убеден ,че би помогнало за подрастрването на играта.Всъщност зависи как е имплементирано.Ако Хоук подари на сестра си дузина маргаритки и получи отговор нещо от сорта "Ооо батко от кога
сам ти навита...." по-добре да него правят.По-добре би се получило ако Хоук се сбъска с
ицест в някои от куестовете може и да е доста интересно,или някакъв друг начин но не и както ставаха романсите в Origins .Да не говорим ,че ако има инцест ще се вдигне огромен шум неща и да си мисля какъв ще е отзвукът в гладните за новини журналисти и игранизации от рода на БГ МАМА.Иначе съм на едно мнение с Draksis ,че Вещерът е по-добра от DA:O ,Origin-са е прекалено чистичък прекалено фентази ако мога така да се изразя,Вещерът доста ме изненада като го играех за първи път,искрено се очаровах от играта когато ми казаха ,че майка ми правела свирки на джуджетата :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2010 22:07

Bqssa написа:
.Да не говорим ,че ако има инцест ще се вдигне огромен шум неща и да си мисля какъв ще е отзвукът в гладните за новини журналисти и игранизации от рода на БГ МАМА.

Естествено, че ще се вдигне много шум за такова нещо, все пак трябва да запълват 1 час шоу с простоти, а и както спомена Draksis, веднага ще отиде в рейтинг AO просто защото все още връзка между брат и сестра (или подобни) се осъжда от повечето хора като "извращение", а и даде и ли се възможност, църквата би ги изгорила живи. В DA:O не се виждаше този сив, мизерен и разтърсен от войната свят както в The Witcher, а с по-топли цветове правеща я повече фентъзи :)

Bqssa написа:
искрено се очаровах от играта когато ми казаха ,че майка ми правела свирки на джуджетата

Бе те хубаво, че ми казаха ама после ми свириха на вещерския меч, and I mean my real sword :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Ное 2010 02:09

Изнасилване не мисля, че може да е добро за сюжета на каквото и да е, особено от страната на главен герой.

Иначе инцест на този етап, в който се развива играта, от живота на Hawke и сестра му или вече би бил на лице или никога няма да се развие, което прави самата идея за развитие на подобно нещо в рамките на играта нелепа.

Иначе incest-ът се смята за извращение, защото се раждат изроди от подобни връзки и в културен контекст отношението към него е напълно оправдано.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost