Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: BSplayer Version 1.38 Free - bye bye, BSplayer...
Публикувано на: 27 Фев 2009 10:42

Цитат:
Слагаш си к лаит кодек пака и си перкаш с медиа плеъра. Сичко допълнително е ненужно

И нема да ти тръъът 1/3-та от нещата... :lol: :lol: :lol:

K-Lite-а качва една купчина излишни работи и при това с кофти настройки...CCCP качва по-малко неща, но отваря много повече екзотично кодирани материали.
И пак ще попитам, какво ще правиш със "сплесканата картина" и пр. ?
Ако нещата бяха така прости, както казвате - качваш един пакет и си действаш само с WMP-ра, да взема да ви повярвам, ама в моята лична практика не е така.
Стандартните филтри не отварят някои работи, VLC-то ги отваря, обаче пък то има проблеми с разни висококачествени материали, определени типове форматирани субтитри и пр. и пр. изключения. За да можеш да си спокоен и да отваряш около 95% от нещата, трябва да имаш разни "излишни" кодеци и плейъри.

Принципно винаги ме е дразнила концепцията - "Трябва ти само това, останалото е излишно." Човек трябва да е отворен и готов за нови и неочаквани ситуации.

Ето аз псувам k-lite-а, обаче имам истински аргументи против него...докато вие нямата аргументи против CCCP, никога не сте го пробвали, не сте наясно с предимствата му. При инсталиране той подтиска и премахва вече съществуващи кодеци и филтри, които биха му пречили (и ви пита дали да го направи или не), а при деинсталация се прамахва напълно от системата.
k-lite-а не прави такива неща (абе прави ги, ама не ги прави като хората). След инсталация се случва да изконфликтира с вече качени работи, а при деинсталация остава разни боклуци в системата.
Ако го качите в чисто нова Windows инсталация, ще ви върши добра работа, но ако вече сте мазали по системата или ако се опитате да обновите версията му ще се видите в приключение. (99% от случаите..."Абе на мен всичко си ми върви с едни кодеци дето ми ги сложиха преди 3 години, обаче вчера ми изпадна един филм дето страшно искам да го гледам, а той не иска да тръгне...едни познат ми каза, че ако кача k-lite всичко ще заспи, аз го качих, а сега нищо не тръгва...")

Omega-x, колко мощен комп ти трябва, за да прибуташ h264 на 720p или 1080p само с FFDSHOW-а? А и нямаш ли проблеми с някои субтитри от MKV и OGM файлове? Аз бих добавил към списъка ти VobSub и CoreAVC. То CCCP-то горе-долу тези неща качва, но с някои екстри при инсталация/деинсталация и с по-универсални настройки. А и ти предлага за инсталация MPC и ZoomP, кеф ти ги качвай, кеф ти не.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 11:58

По добре да изтегля ч филм 2 пъти отколкото да се затоврмозявам с това което трябва да инсталирам. Аз съм гледал 2 3 години филми предимно на висока резолюция релисите от арена и замунда и всички са ми тръгнали с к лаит и медия плеяр. Когато почна да слагам още кодеци и наила нещата се объркват и филмите почват да не тръгват.
Незнам за какви ситуаци ти се подготваш с тези сср и нензам си кво обаче това дето аз ти го казвам съм го тествал с години подред и работи. Всичко което съм изтеглил ми е тръгнало а това че ти си параноясал си е отделен въпрос. Следващия уиндоус пробваи само клаит да му сложиш и гледаи какъв ще е резултата. Всичко тръгва без нищо допълнително, изненадвщо а ще разбереш тогава колко излишни призказки си изприказвал.
Просто самия факт, че изобщо несъм чувал сср и разнимити отделни кодеци говори достатачно са ми били необхдими. Изобщо нензам колко неща съдържа клаина, но върши точната работа за която го инсталирам. Подкарва всичко. Единственото нещо което трябва да се внимава е да несе слагат други кодеци и да неси ънинсталват и после да се инсталират на ново че се бъгва системата. Инсталваш уиндоус инсталваш клаит и заебаваш не пипаш повече да несе пребе нещо

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 14:48

Цитат:
Аз съм гледал 2 3 години филми предимно на висока резолюция релисите от арена и замунда и всички са ми тръгнали с к лаит и медия плеяр.

Ми като са ти такива ограничени медиините интереси няма и да срещнеш проблеми :lol: :lol: :lol: . Майтапя се. За мен Арената и Замундата не са центъра на света. Примерно 65% от нещата, от които се интересувам, не могат да бъдат намерени там.

Цитат:
Следващия уиндоус пробваи само клаит да му сложиш и гледаи какъв ще е резултата.

Каква връзка има Windows-а бе? Проблемът идва от това, че по-новите релийзи идват кодирани с по-нови кодеци и по-тежки изисквания, което те принуждама перманентно да подменяш кодеците си с по-нови и да upgrade-ваш машината...не казвам всяка седмица, но да приемем веднъж в годината. Точно в това K-lite-а е най-слаб. При него обновяване няма. Трябва да преинсталираш Win-а за да качиш новата му версия.

Цитат:
Незнам за какви ситуаци ти се подготваш с тези сср

На мен 1/3 от нещата, които редовно гледам, нямаше да ми вървят с K-lite. Ето за такава ситуация говоря.

Цитат:
а това че ти си параноясал си е отделен въпрос

Ми не говоря за параноя - ще дам и пример, ако се опиташ да го проумееш, може би ще схванеш, че не съм параноик по природ, а само горчивата реалност ме е направила такъв.
В средата на миналата година намирам един релийз на първия сезон на Code Geass (апропо, безумно тъпо заглавие, не го препоръчвам на никой, въпреки че си е спечелило маса фенове). Той не е HD и друг рейлийз из БГ пространството по това време нямаше. Оказва се, че първите 5-6 серии са anamorphic (т.е. със сплеснат aspect ratio) и точно за този кодек с който беше кодиран материала във филтрите ми няма опция, за промяна на aspect ratio-то. Т.е. не мога да го гледам с WMP защото картината изглежда грозно сплескана и няма корекция. Казвам си, ще го гледам с VLC-то. Пускам първа серия, променям aspect ratio-то на 16:10 и всичко заспива. Е да, ама на 1/3-та от серията на един диалог VLC-то изтрещява (вече споменах, че то има проблеми с някои типове форматирани субтитри в определени ситуации). Налага се да отворя файла с VirtualDubMod, да Demux-на субтитрите, и да просвиря серията пак с VLC, но без да ползвам субтирите от стрийма, а ползвайки външните субтитри, които съм Demux-нал с VirtualDubMod. (Когато ползваш външни субтитри, бъгът се заобикаля и VLC-то не гърми :shock: )
Обаче в 4-та серия се случва следната мизерия - като титри почват да излизат някъкви форматиращи команди от сорта на position, color, font и пр. (т.е. тук субтитрите са във формат, който VLC-то не може да интерпретира правилно) и диалозите просто не стават за четене. Изгледах серията "слескана". 5 и 6-та изгледах с Demux-ване. Нататък сериалът си беше ОК.
Ако в този момент имах инсталиран Zoom Players, нямаше да преживея такава мъка.
А ако нямах VLC и VirtulaDubMod, трябваше да чакам още месец-два (това го знам сега, но тогава не беше ясно дори дали ще има нов релийз), пък и да се забавя с гледането на 2-ри сезон, заради който бързах толкова да изгледам 1-ви.
Има уникални неща (не говоря за Code Geass), които никога не излизат в различен релийз и трябва да се задоволиш само с него, а не да чакаш такъв, който да ти тръгне.

Цитат:
обаче това дето аз ти го казвам съм го тествал с години подред и работи

А, аз говоря наизуст, така ли? От 1998-ма насам се моткам с такива глупости и търся най-мързеливия, но в същото време и максимално ефективен метод...такъв няма, защото нещата постоянно се променят...
Поне за моите нужди k-lite не е достатъчен.

И пак не даде контра-аргумент спрямо CCCP-то...освен че не си го чувал.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 14:53

Alshu, ползвам това, което ми върши работа. Не гледам високоразделителни неща, защото съм на 17" монитор на 10 год. Правил съм си тестове с 720/108п вървяха прилично, но ако тръгнеш да превърташ си ебаава майката. Със субтитрите до сега не съм имал проблем, но знае ли човек:)

При ВЛЦ-то съм забелязвал, че много се дъни с различни събс по аниметата и за това вече не го ползвам, но при спешна ситуация се е справял до сега.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 15:00

на медия плеяр калсик натискасх дясно копеч и си избирасш аспект рато 4:3 16:9. Карал съм 2 години с 1 уиндоус без да ъпдитвам клаит и всичко съм подкарал

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 16:36

треа да си хакер за да гледаш аниме в днешно време

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 20:08

GOM player ползвам от две години и съм изключително доволен. Не го сменям за нищо.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:32

One Vision
Цитат:
AlShu, недей дрънка глупости. Като изброиш 18 000 вида плейъри и кодеци, ничии филми няма да тръгнат по-добре.

Ми всъщност вие дрънкате глупости...CCCP-то качва по-малко неща от k-lite (част от тях са същите), но по-ефективни и ги качва по по-интелегентен начин, който ти позволява да го разкараш без да остане нищо.

iddqd, Media Player Classic, за който си мълчеше че ползваш (нали уж ползваш само WMP и нищо друго :lol: :lol: :lol: ) е част и от CCCP.

Brain
Цитат:
Предимствата му са не само огромната му функционалност, а и гъвкавостта на работа.

Това се опитвам да кажа, според мен не е гъвкав...какво му е гъвкавото, бе?

Цитат:
Баси, ако ви чуе човек би си представил че гледането на анимета е непосилна задача.

Само представих конкретен пример, за да ви изтъкна, че в реалността съществуват проблеми от най-разнообрано естество. Аниметата са относително лесни за гледане. Но за вас думи, като "пример" и "частен случай" изглежда са абсолютно лишени от смисъл.

Накратко - не твърдя, че CCCP е най-добрият пакет на света, и не казвам че k-lite-а е безполезен. Просто казах - не харесвам k-lite колкото го харесвате вие, заради тези и тези му недостатъци, добре е човек да държи съзнанието си отворено и за алтернативни варианти. Но за поклонниците на култа към k-lite, това е недопустима ерест!
Щом ви е по-удобно и гъвкаво с него, хубаво. Щом ви отваря всичко, хубаво.
На мен не ви върши работа (във всички случаи).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com