Заглавие: Re: BSplayer Version 1.38 Free - bye bye, BSplayer...
Цитат:
Аз съм гледал 2 3 години филми предимно на висока резолюция релисите от арена и замунда и всички са ми тръгнали с к лаит и медия плеяр.
Ми като са ти такива ограничени медиините интереси няма и да срещнеш проблеми
. Майтапя се. За мен Арената и Замундата не са центъра на света. Примерно 65% от нещата, от които се интересувам, не могат да бъдат намерени там.
Цитат:
Следващия уиндоус пробваи само клаит да му сложиш и гледаи какъв ще е резултата.
Каква връзка има Windows-а бе? Проблемът идва от това, че по-новите релийзи идват кодирани с по-нови кодеци и по-тежки изисквания, което те принуждама перманентно да подменяш кодеците си с по-нови и да upgrade-ваш машината...не казвам всяка седмица, но да приемем веднъж в годината. Точно в това K-lite-а е най-слаб. При него обновяване няма. Трябва да преинсталираш Win-а за да качиш новата му версия.
Цитат:
Незнам за какви ситуаци ти се подготваш с тези сср
На мен 1/3 от нещата, които редовно гледам, нямаше да ми вървят с K-lite. Ето за такава ситуация говоря.
Цитат:
а това че ти си параноясал си е отделен въпрос
Ми не говоря за параноя - ще дам и пример, ако се опиташ да го проумееш, може би ще схванеш, че не съм параноик по природ, а само горчивата реалност ме е направила такъв.
В средата на миналата година намирам един релийз на първия сезон на Code Geass (апропо, безумно тъпо заглавие, не го препоръчвам на никой, въпреки че си е спечелило маса фенове). Той не е HD и друг рейлийз из БГ пространството по това време нямаше. Оказва се, че първите 5-6 серии са anamorphic (т.е. със сплеснат aspect ratio) и точно за този кодек с който беше кодиран материала във филтрите ми няма опция, за промяна на aspect ratio-то. Т.е. не мога да го гледам с WMP защото картината изглежда грозно сплескана и няма корекция. Казвам си, ще го гледам с VLC-то. Пускам първа серия, променям aspect ratio-то на 16:10 и всичко заспива. Е да, ама на 1/3-та от серията на един диалог VLC-то изтрещява (вече споменах, че то има проблеми с някои типове форматирани субтитри в определени ситуации). Налага се да отворя файла с VirtualDubMod, да Demux-на субтитрите, и да просвиря серията пак с VLC, но без да ползвам субтирите от стрийма, а ползвайки външните субтитри, които съм Demux-нал с VirtualDubMod. (Когато ползваш външни субтитри, бъгът се заобикаля и VLC-то не гърми
)
Обаче в 4-та серия се случва следната мизерия - като титри почват да излизат някъкви форматиращи команди от сорта на position, color, font и пр. (т.е. тук субтитрите са във формат, който VLC-то не може да интерпретира правилно) и диалозите просто не стават за четене. Изгледах серията "слескана". 5 и 6-та изгледах с Demux-ване. Нататък сериалът си беше ОК.
Ако в този момент имах инсталиран Zoom Players, нямаше да преживея такава мъка.
А ако нямах VLC и VirtulaDubMod, трябваше да чакам още месец-два (това го знам сега, но тогава не беше ясно дори дали ще има нов релийз), пък и да се забавя с гледането на 2-ри сезон, заради който бързах толкова да изгледам 1-ви.
Има уникални неща (не говоря за Code Geass), които никога не излизат в различен релийз и трябва да се задоволиш само с него, а не да чакаш такъв, който да ти тръгне.
Цитат:
обаче това дето аз ти го казвам съм го тествал с години подред и работи
А, аз говоря наизуст, така ли? От 1998-ма насам се моткам с такива глупости и търся най-мързеливия, но в същото време и максимално ефективен метод...такъв няма, защото нещата постоянно се променят...
Поне за моите нужди k-lite не е достатъчен.
И пак не даде контра-аргумент спрямо CCCP-то...освен че не си го чувал.