Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Sheeped - 3D шутър, ама какъв! [Beta 12: 17/04/09] Публикувано на: 30 Дек 2008 21:06
Здрасти на всички! Някъде от октомври 2008 работя по настоящия ми проект - Sheeped. За целта използвам Game Maker 7 (да, знам, че не е добър). Та, какво представлява играта? Ами, аз поне мисля, че е нещо доста оригинално - летящи пичове се стрелят със... мозъци, кокошки, овце и даори прасета. Интересно, а? Можете да сваляте най-новите бета версии от тук: DOWNLOAD (няколко MB) Скрииншотове: ТАЗИ СЕДМИЦА ЗАПОЧВАМ ДА ЗАПИСВАМ АУДИОТО! Благодаря за времето и интереса ви!
___________________________________ http://dmitkogames.hit.bg
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 30 Дек 2008 21:29
Нааайс Ами играта не е зле, но аз рядко сядам да играя такива малки игрици, предпочитам си някой блокбъстър Все пак... Engine - 8/10 Графика -7 /10 Вършат си работата. Всичко е някак ръбато, но пък никъде не се "заклещих", не минавам през обекти и тн... Друго си е с професионални аниматори, но и в това си положение изглежда добре ИИ е добър, надявам се не е някакъв ужасно дълъг скрипт. Аудио - 8/10 Добро е, където го има. Музичка нещо, двигателче, разхождащ се човек, който да крещи като го газя.... Забавно - 4/10 Пуснах я 2 пъти и толкоз, влизам за една дотичка с аверите, може по-късно едно парти на Невъруинтър. Сигурно е в мене проблема, казах, не играя такива игрички. Нахъсан си, личи, давай все така ^^
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
StubbsZombie
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 30 Дек 2008 22:07
Engine - 7/10 Графика - 6/10 - ако можеш направи малко промени по графиката,че е малко ръбата Аудио - 7/10 Забавно - 8/10 Определено има потенциал,но имаш още доста работа да добавиш други нива и т.н Също така няма да е лошо,ако можем да си избираме персонаж,с който да играем. Успех!
|
|
|
|
|
БИЛИслав
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 31 Дек 2008 12:42
Аз искам да помагам с гласовете
|
|
|
Кain
|
|
В момента играе: Crashday(multiplayer)
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 31 Дек 2008 12:51
dmitko написа: Моля ви Оценете! Engine - 2/10-слаба работа Графика - 6/10-става ама малко я оправи Аудио - 7/10-хубаво е Забавно - 6/10 ако имаше малко повече фън щях 8 да дам ОБЩА ОЦЕНКА-5.25/10
___________________________________ "There is no path as wicked as that of the righteous"
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 31 Дек 2008 16:54
Готина малка игричка. Първите ти крачки в гейм дизайна са успешни :> Графиката е ок - бие на Nintendo 64. Гласовете са супер откачени - всъщност те са най-забавното в играта. След тях карантиите от овцете и спец. ефектите при демиджа (като извадени от Q]|[ , стоят много весело на фона на дебилната шарения). С вражия на два пъти заклещихме шейните в хълмовете на картата Village - дотук май само при мен се е получило Като цяло развивай игричката - докато правенето и е удоволствие за теб, няма причина да се отказваш. Освен това те бива да рисуваш, ако графичните ресурси действително са изцяло твои.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 31 Дек 2008 18:41
Хаааах. Като идея е много забавно, сега да кажа технически. Геймплеят е плавен, хареса ми. Текстурите - добри са за такава игричка. Моделите - като моделър мога да ти кажа, че са малко по-нискополигонни, отколкото очаквах. Едната ти опция е да ги направиш по-детайлни, но ще има повече лаг. Другата е да си поиграеш със светлосенките на текстурите. Корабите също имат малко странна форма, но предполагам, че това си е твое хрумване. Анимациите на Блъди Шийп 'спложън са добри. Звуците са забавни. ^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 02 Яну 2009 12:12
Първо искам да благодаря на всички, които написахте по нещо до сега. Коментарите ви са ми от голяма полза, а и ме мотивират да продължавам работа по играта. Мерси! indeedhewas, музика ще добавя, тя дори е вече готова, но двигателя... сложих един звук за него, който си беше перфектен за тоя сорт возило. Все едно хвърчи, обаче беше дразнещо през цялото време да бучи. Тока мисля аз поне, но не знам, може би някой друг не би го дразнело. Ще помисля дали да го добавя. Идеята с хората, които ги газиш е добра, и други хора са ми го предлагали и знам че би било много яко. Ще се постарая да го направя. ~STUBBS~, разбира се, че ще направя още нива и определено избора на играч ще го има. Менюто почти въобще не е работено, само колкото да се ибира ниво. L33nddr, радвам се, че все някой го поиска. Имаш ли микрофон и условия за добър запис? Щото тия звуци в момента съм ги записвал сам у дома, ама гласът мисля, че е прекалено писклив. Може ли да запишеш ей тая реплика: "Die, animal!" и още някакъв дебилен смях за да видя какъв глас вадиш? Всички казахте, че графиката е малко (даже бая) ръбата, ама това е, защото моделите сам съм ги правил, пък и щеше да има лаг. Както readonly каза, бие на Нинтендо 64, а аз това и искам. Друг е въпроса, че съм правил и текстурите, за което доста хора не вярват и се дразня. Аз си ги продавам тея неща ( http://turbosquid.com/search/artists/dmitkogamez), вижте първия пост, даже съм изкарал вече около $30 от модели и текстури (ама 50% е за Turbosquid...).
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 02 Яну 2009 20:19
Може би аз съм зле, но ми беше крайно трудно да оцеля протвника. Успях само няколко пъти когато противника ми се заклещи. Може би е добре да се помисли за нещо като мерник или овците да се самонасочват когато веднъж си прихванал обекта.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 03 Яну 2009 00:52
Длъжен съм да те предупредя че Свен ти готви нещо крайно неприятно Пази си гърба
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 03 Яну 2009 04:30
dmitko написа: вижте първия пост, даже съм изкарал вече около $30 от модели и текстури (ама 50% е за Turbosquid...). братле, смени дилъра :Д
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 08 Фев 2009 02:25
Здравейте отново! Пуснах нова Бета версия. Надявам са да я погледнете и да пуснете по един коментар. Мерси.
|
|
|
|
|
Кирилицата
|
|
В момента играе: GTA 4
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 08 Фев 2009 11:22
engine 5/10 Графика 7/10 Аудио 4/10 Забавно 7/10
Коментар: Найстина тази игра достига границите на енджина (Game Maker). Всички, които са работели с него знаят лимитите му. Графиката е страхотна за този тип игра. Моето предложение е при следващата си игра да смениш Game Maker с нещо по-стойностно. Знам че си свикнал да работиш с него, но ако искаш игрите ти да изглеждат красиви, по-добре помисли над моето мнение.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 08 Фев 2009 12:37
За какъв период от време се прави подобна игра със съответната програма?
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 08 Фев 2009 13:58
Ами, доста е относително. Някой може да я направи и 2 пъти по-бързо от мен, друг - 2 пъти по-бавно. Зависи и по колко време отделяш за разработването. Също така, графики, модели и звуци са правени от мен, което отнема доста време. Да не забравя и правенето на левъл едитора. Но горе-долу такава игра, каквато е на този етап (като изключим времето за графика, звук и изработването на левъл едитора) може да се направи за около месец, при положение, че работиш по нея през ден по около час, два.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 09 Фев 2009 19:35
Здравейте! Надявам се да ви зарадвам с новината, че добавям ново 'оръжие' в играта - какво да ви кажа... този път не е овца, а кокошка. Ето няколко снимки на това, което направих: Надявам се да ви хареса. Ако имате някакви идеи как да я променя тая кокошка, казвайте! И също така бих се радвал, ако дадете идея какво да става като се размаже кокошката в някой от играчите? Овцете се разчленяват на пържоли, ама кокошката искам да има друг ефект. Идеи? (ако дадете добри идеи, ще ви включа в кредитите на играта, съжалявам, но само това мога да направя) Моля, ако може да пишете във форума на играта, а не тук:
|
|
|
|
|
Пени
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 09 Фев 2009 20:24
На бутчета
___________________________________ The World Is Yours...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 09 Фев 2009 23:14
добавих му гребен на тва секси пиле. Плс пишете във форума ми. (няма нужда от рег, просто не искам само аз да си пиша там)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Шутър с Овце by dmitko Публикувано на: 17 Фев 2009 02:35
Здравей, народе!
Поработих по нов дизайн, и сега пуснах нова Бета!
МНОГО ви моля да дадете идеи за подобряване на геймплея. Не знам дали е защото изкуствения интелект е много зле, или от друго, но не ми се струва много зарибяващо. Моля ви, дайте идеи! Поне тук в тоя форум знам, че мога да ги получа! Мерси предварително!
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Sheeped: 3D шутър с Животни?! (in-dev) Публикувано на: 17 Фев 2009 07:21
В момента имам пред себе си само машина на Виста, където ми дава следния еррор:
___________________________________________ ERROR in action number 1 of Create Event for object obj_menu:
Trying to execute non-existing file.
След седмица ще разполагам със собствената си бракма и мога да я пробвам. Интересно ми е каква е разликата (освен графична) между стария и новия уеп, какво би провокирало играча да ги сменя и дали ИИ е наясно с това...
Също така се чувствам длъжен да попитам: мислил ли си да направиш играта си по-лека и върможна за игра през интернет браузър? Вече имаш концепция, картинки и звук, а подобна игра би се представила доста силно в някой от големите сайтове за малки игри (newgrounds, например). Така ще можеш и да налееш малко посещения във форума й, тъй като ще е достъпна за много повече хора.
ПП Всичко това казано без да съм видял последната бета!!!
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|