Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Проблем: CPU 100% докато тегля с торент [SOLVED]
Публикувано на: 08 Фев 2009 16:08

Докато тегля с торент програма, особено с по-висока скорост и повече приложения системата се пренатоварва до максимум. Нямам индикации за наличие на някакъв вирус, слабо вероятно е да е нещо от сорта. Не е и от торент програмата - и с utorrent и с bitcomet е едно и също. Според програмата Process Explorer 90% от натоварването идва от Hardware Interrption. Това означава ли, че харда сдава багажа? Дайте съвет.

Профил ICQ

Заглавие: Re: Проблем: CPU 100% докато тегля с торент
Публикувано на: 08 Фев 2009 17:24

AcTivE написа:
Докато тегля с торент програма, особено с по-висока скорост и повече приложения системата се пренатоварва до максимум. Нямам индикации за наличие на някакъв вирус, слабо вероятно е да е нещо от сорта. Не е и от торент програмата - и с utorrent и с bitcomet е едно и също. Според програмата Process Explorer 90% от натоварването идва от Hardware Interrption. Това означава ли, че харда сдава багажа? Дайте съвет.

Какъв ти е процесора?

Харда ти е малко вероятно да сдава багажа, просто самото теглене и писане по диска са си тежки операции. Особено ако теглиш на диска с ОСто може да ти зацепи сериозно машината.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 18:12

Процесора е Celeron 2.8 и рамта е добре. Не свалям на диска с ОС и имам около 10гб свободни и на двата диска.

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 18:14

Какво ти е дъното?

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 18:29

Хахаха имаш праисторически Celeron и се чудиш що процесора ти бил на 100% ли ??? Ми отговора е пределно ясен според мен :).

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 18:38

Dumbaldor написа:
Хахаха имаш праисторически Celeron и се чудиш що процесора ти бил на 100% ли ??? Ми отговора е пределно ясен според мен :).

Мда, на тва Celeron-че ест. че ще му дойде множко да сваля с високи скорости.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 18:53

Вие чувате ли се? Процесорът е абсолютно предостатъчен за подобна дейност. Сетете се как преди 3 години сте теглили торенти с 1ghz процесор (аз лично съм го правил и нямах никакъв проблем да тегля мб/с). Проблемът определено не е тук, не е нужна свръхмощна конфигурация, за да се свали един филм.

Дъното ми е: Gigabyte GA-8I865GME-775-RH

EDIT: Значи един приятел преди малко ме посъветва да извадя всички extrenal неща и взе, че спря да цепи. Пак си товари, но поне не цепи. Намалих и connection връзките, като че ли помогна.

Профил ICQ

Публикувано на: 08 Фев 2009 19:01

Преди 3 години си теглил мб/с с 1GHz процесор като пак процесора е бил на 100%, сега теглиш 3MB/s с 3GHz и пак процесора е на 100 - абсолютно нормално си е този процесор да не може да смогне на днешните скорости на DL.

Че не е НУЖНА мощна конфигурация да го свалиш, ясно, той филма пак ще си се свали, ама bottleneck-а в случая ти идва от процесора.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Проблем: CPU 100% докато тегля с торент [SOLVED]
Публикувано на: 08 Фев 2009 22:25

Къв гигахерц преди 3 години бре момче. Аз преди 6 години си взех подобен Celeron (на 2.4 Ghz). Процесорите на по 1 Ghz отминаха около 2000-2001 година. Демек преди 8-9 години. Проблема е точно в супер тъпия процесор. Не си вкарвай филми че нещо друго не е наред. Като ограничиш вразката ще стане ама цаката е да си сваляш с full speed.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 22:56

Процесора няма нищо общо. Селерон на 2.4 имах преди 4 години когато последните модели бяха 2.0 Ghz а 2.4 беше революцийката на времето. Най-вероятно рам ако нямаш достатъчно или погледни дали няма вирусче нещо закачено но в никакъв случай не трябва да е 100 процента. Теглил съм на стария със 4 мб/сек и е стигал 60 макс примрно със браузърче нещо. ;)

Профил WWW

Публикувано на: 08 Фев 2009 23:19

Dumbaldor,мега тъп си бе . Просто се чудя как може да има такова същество. Карай , ти си от Нова Загора , това обеснява всичко .

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2009 18:15

Emanuil написа:
Dumbaldor,мега тъп си бе . Просто се чудя как може да има такова същество. Карай , ти си от Нова Загора , това обеснява всичко .

Ъм ..... ъъъъ. Ти сериозно ли ? Чудя се дали да пиша един дълъг пост да ти разясня нещата, ама първо не ми се пише и второ - подходи с лошо. Ще те оставя да си седиш прост :). Без лоши чувства :).

P.S. От 3 години съм в София и уча Компютърни системи и технологии в Техническия Университет. :wink:

Профил

Публикувано на: 09 Фев 2009 20:06

Dumbaldor написа:
Къв гигахерц преди 3 години бре момче. Аз преди 6 години си взех подобен Celeron (на 2.4 Ghz). Процесорите на по 1 Ghz отминаха около 2000-2001 година. Демек преди 8-9 години. Проблема е точно в супер тъпия процесор. Не си вкарвай филми че нещо друго не е наред. Като ограничиш вразката ще стане ама цаката е да си сваляш с full speed.

Ми не става въпрос за PC излязло или взето преди 3 години, а за PC, което е имал преди 3 години - има малка разлика - преди 3 години мойто до тогава беше 1.5 - горе долу по това време го и смених.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2009 21:36

Пръч написа:
Dumbaldor написа:

Ми не става въпрос за PC излязло или взето преди 3 години, а за PC, което е имал преди 3 години - има малка разлика - преди 3 години мойто до тогава беше 1.5 - горе долу по това време го и смених.

Ясно де. Това го разбрах. Ама и за преди 3 години 1 Ghz ми се струват адски адски малко. Дори и компа да е на 8 години, просто не стига за нищо. (знам го понеже съм в провинцията и съм седнал на един такъв 1 Ghz Pentium 3 ). Както и да е не ми се спори за глупости. Още повече, че представата за сносен компютър при едни е коренно различна от на други хора. Аз лично съм някаде по средата.

Профил

Публикувано на: 09 Фев 2009 23:28

Dumbaldor,не ти говоря за компетентността ти , а за тактичността ти. Не всеки има финансовата възможност да си вземе някакво велико PC . И най-често липсата на средства не е по негова вина. Не е нормално,тактично,културно и т.н. да наричаш какъвто и да е компютър,какъвто и да е процесор праистрорически,нито пък мега тъп. Човекът разполага с това , не е по негова вина ,а ти избиваш комплекси по този начин . Освен това как , искаш да кажеш че един компютър с процесор на 1 гхз няма да може а тегли с 8мб/с ? Значи преди 7-8 години не е имало компютър който да може да тегли/качва с повече от 15мб/с ? И това е било заради процесора ? Или не , за 15мб/с се използва 100% и от едногигахерцовия процесор , и от 2.8гхз ? Еми с колко си зе изпитите , мина ли ти сесията ? :lol: Отличнико на ТУ ...
П.С. Отношението ти не е нормално , не очаквай от другите да е такова . След 10 години ако нещата се стекат така че твоя комп да е остарял и да няма надежда да си купиш нов скоро приятно ли ще ти е да четеш неща от типа на : Хахаха каква е тая праисторическа машина , омг какъв ти е тъп процесора ? Аре стегни се малко !

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2009 00:05

Честно да си призния очаквах доста по-негативен пост. С псувни и без никакъв вложен умисъл. Но виждам че си разбван и затова ще ти пиша като на разбран човек. Не съм искал да те засягам по-този начин. Казах че процесора е тъп, не че ти си. Иначе не съм отличник ама като за пръв път минах сесията без поправки :D. Само искам да кажа че при висока скорост процесора се натоварва и при слаб процесор напълно е нормално да заеме 100%. Това го казвам от личен опит. И аз имах до преди 1 година Celeron на 2.4 Ghz. Имам още 2-3 приятели със същия процесор и те като ударят около 5 MB/sec и не могат да правят нищо друго по компа. Само че на нас ни е пределно ясно че това е от стария компютър. Що се отнася до това какъв интернет е имало преди 8-9 години. Аз лични не съм чувал някой да тегли или качва тогава с 15 MB/sec ... . Дори и днес подобна връзка не съм виждал с очите си (достигал съм максимално скорост оъ 10MB/sec от замунда и то непостоянна). Иначе много ясно че компютър с 1 Ghz процесор ще тегли по-бавно от компютър с 2.8 Ghz процесор при много бърз интернет. Взе пак свалянето и тегленето също отнемат процесорно време.

P.S. Ако съм обидил някой sorry. Не съм целял това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2009 17:09

vij dali harda ti ne raboti v rejim PIO Mode :P

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2009 20:26

Според мен проблема си е от торент клиента ако е по нова версия при мен се получава същото ако сложа по нова версия на BitComet от 0,70.

Профил

Публикувано на: 10 Фев 2009 22:17

AcTivE написа:
Вие чувате ли се? Процесорът е абсолютно предостатъчен за подобна дейност. Сетете се как преди 3 години сте теглили торенти с 1ghz процесор (аз лично съм го правил и нямах никакъв проблем да тегля мб/с). Проблемът определено не е тук, не е нужна свръхмощна конфигурация, за да се свали един филм.

Дъното ми е: Gigabyte GA-8I865GME-775-RH

EDIT: Значи един приятел преди малко ме посъветва да извадя всички extrenal неща и взе, че спря да цепи. Пак си товари, но поне не цепи. Намалих и connection връзките, като че ли помогна.

Я обясни малко по-подробно...не го намирам такова чудо (1.09 съм)... а и как се маха хаш чек проверката след като се изтегли? Нещо не го намирам и това на тая версия...

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2009 22:23

Disk Overload ? Проц-а отива на 100% като се получи.

ANTI ANTIFA

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com