Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Защо пиратстваме?
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:38

One Vision написа:
Andrey358, точно с пиратстването на игри няма да ощетиш държавата, бъди сигурен.

Винаги бих предпочел да си дам парите на.. Remedy, да речем, отколкото да въртя web counter-а на zamunda-джии, които дори си нямате представа колко прибират от "революционната" кауза на пиратството.

И да си говорим честно - аз също не мога да си позволя да бъда в крак с модерните заглавия. Рядко си купувам премиерно игра. Предпочитам да дам пари за утвърдена класика - хем получавам нещо с доказано качество, хем спестявам някой лев. Сега извинявайте, но 50лв. за The First Decade си е направо смешна цена. Взел съм я преди 3 месеца и още не мога да изиграя всичко. Сега, средната възраст във форума вече е около 20-те. Повечето от нас са студенти, доста работят, я ми кажете като купите в комплект 12 игри за колко точно време ще успеете да ги врътнете? Нали учим, нали бачкаме? Преди време си взех Fallout колекцията за някакви стотинки. Че на мен времето няма да ми стигне да ги преиграя до следващата Нова Година, ебаси!

И още веднъж да се изясним - не съдя никого, не това е била целта ми. Аз също съм теглил на поразия и съм псувал Системата. В един момент обаче ти се приисква да покажеш уважението си към създателите на любимите си игри. А те заслужават уважение - аз не мога да си представя що за талантлив професионалист трябва да си, че да създаваш виртуални забавления-титани като The Witcher, Fahrenheit, Max Payne, Fallout, God of War, Mass Effect, Republic Commando и т.н. и т.н. - всеки с предпочитанията си. Да, получават добри пари. Но "алчни копелдаци"? В никакъв случай. Аз не мога да създавам това, което те създават. Предполагам, че и вие не можете. Ей затова са си заслужили всеки шибан цент.

И между другото, някои се оплакаха от лошото качество на игрите, когато 2007 и 2008 всъщност бяха едни от най-силните години в историята на гейминга, без да преувеличавам. Имаше толкова много заглавия, заслужаващи внимание, че ми се завива главата..

хахахахахаха кои са тези заглавя я ги изброй :) що ли не ги забелязах аз :) какво излезе 2007 и 2008?
за 2008 кое е свестното за ПС? що ли трябваше да си купа х-кашон за да играя се пак нещо свястно миналата година.... kato gears of war 2 GTA4 i Fable 2
за 2008 година кво е свестното за пс?
prince of persia sucks
undercover sucks
red alert 3 sucks
dead space sucks
crysis warhead shte mi izviniavat ama 4 chasa gameplay??
GTA 4 pc versiata pulna s bugove i maximalno nepotimizirana?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:41

Andrey358 написа:
Аз съм за пиратството във всичките му форми, поне докато живеем в подобна държава.

Но преди да започна с тезата си ще кажа, че имам оригинален Star craft: Brood war, всъщност купил съм общо 3 копия от тази игра-едно за мен и две за приятели. Притежавам също още няколко игри които смятам че си заслужават.

Но иначе пиратството е еднин от основните начини на хората за борба със системата. А в България това е необходимо. Не само, че пиратствам, но също се возя без билет в градския транспорт и др. такива. И примера с Ламборджинито изобщо не е точен, тъй като то е собственост на някого и ти крадеш имущество, докато като пътуваш без билет ощетяваш Столичната компания за градски транспорт, която е много по ощетена и без това от други хора, които крадат милиони. По същия начин аз получавам примерно 500 лв заплата, защото някой краде милиарди от тази държава и аз видиш ли, трябва да се чувствам престъпник понеже крада игра, като си я свалям от Замундата. Не само, че пиратството не е осъдително, но и напротив в нашите условия то е нещо свещено, едно от малкото неща, които са ни останали за да противодейтваме на порочната система в нашата страна. Тези които ми размахват лозунга "Пиратсвото ограбва" могат да ме хванат за... Що се отнася до ПЦ-тата и конзолите, последните също могат да се хакнат и да подкарат пиратки. В Торент тракерите има игри и за конзоли нали? Освен това бих казал на хорта дето са се затревожили за световното развитие на гейм индустрията да не го мислят понеже ние като пазар сме толкова незначителни, че няма никакво значение дали пиратсваме или не.

И за да обрисувам по-точно това което искам да кажа, ще спомена само че въпросните оригинални игри които имам си ги купих докато бях на бригада в САЩ. Просто докато бях там цената ми се струваше пренебрежимо малка в сревнение със заплатата ми (а аз бях на минимална заплата) така, че наистина не виждах смисъл да пиратсвам. Но тук у нас нещата стоят по коренно различен начин. Пиратството не само, че е въпрос на доходи, но е и въпрос на чест.

Абсолютно грешно.Ако имаш пари е хубаво да крадеш ако нямаш е. Това ли искаш да кажеш?Вярно е ,че държавата ни е зле но неможеш да я виниш за всичко.Това че изкарваш 500 лв. си е само твой проблем.Има хора които с честен труд изкарват 1000+ дори в тази държава.
Аз лично си купувам игрите с мой пари, софтуера ми е лицензиран част от музиката ми също е купена ,но си признавам ,че част от нея съм свалил от нета :/.Кражбата е грях. Няма какво повече да се обсъжда и да се оправдава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:48

абе я си еби майката помиярска и ти, нещастник 28-годишния опитен геймър, ДА ТИ СЕ ИЗСЕКНА НА МУЦУНАТА БЕ, СМОТАНЯК

Намали кафето и се успокой малко нервен ми се виждаш :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:51

те просто се комплексират от некомпетентност

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:51

Като е грях иди да се изповядаш, че половината ти софтуер е пиратски. Пак казвам у нас пиратсвото е логична форма на противодействие на хилядите нередности които се извършват срещу самите нас. Когато спрем да сем най-ощетените граждани в Европа тогава и аз ще спра да пиратсвам. А иначе съм съгласен, че любимите игри трябва да се уважават. За това и си купих Star craft.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:07

Andrey358 написа:
Като е грях иди да се изповядаш, че половината ти софтуер е пиратски. Пак казвам у нас пиратсвото е логична форма на противодействие на хилядите нередности които се извършват срещу самите нас. Когато спрем да сем най-ощетените граждани в Европа тогава и аз ще спра да пиратсвам. А иначе съм съгласен, че любимите игри трябва да се уважават. За това и си купих Star craft.

Не виждаш ли абсурда в това да бойкотираш държавата, опитвайки се да прецакаш частния сектор? Още повече, дори не и българският частен сектор. :shock:
Може би ако теглиш пиратски версии на нещо на Black Sea Studios (Вече Crytek Black Sea, работили по...Knights of Honor и Worldshift. Уау.), ама...всичко? Компаниите дистрибутори на оригинални игри в България се броят на пръсти, и слагат минимална надценка. Сравни цените в Пулсар и O-Zone с тези в Amazon. И спри с глупостите, моля те. Най-вече спри да политизираш тема за видео игри. :shock:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:08

Има и друг момент.
Кое е по лесно - да инсталираш игра със шибана защита, която не тръгва без въвеждането на 15-цифров сериен номер и онлайн активация или със прост крак?
Същото е с Уиндоус. И със още много знайни и незнайни софтуери със донгъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:12

между другото, някой мисли ли да си купува Imperium Civitas III на Haemimont ? Те водят ли се все още български developer :lol: не съм разцъкал сериозно играта (щото само на испански за сега я намирам), но май ще излезе сносна.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:15

Abendmann написа:
Това че изкарваш 500 лв. си е само твой проблем.Има хора които с честен труд изкарват 1000+ дори в тази държава.
Бате има и хора дето с честен труд изкарват и 20000+ (некои изкарват и повече ама те вече малко или ного са се възползвали от някоя нечиста далавера).Тоя твоя пример беше малко неуместен.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:20

Haemimont са си българи, преди време се запознах в автобуса с един от engine дизайнерите им и беше голям пич. Това, че не произвеждат за българския пазар, си е друг въпрос.

That have never yet kissed a girl.
But give me a ramblin' rover,
Fae Orkney down to Dover.
We will roam the country over
And together we'll face the world.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:22

бях видял на няколко места че ги водят вече немци, та за това попитах :lol: но си ги бива момчетата. Царя и Келтски Крале ги имам оригинални. И Baldur's Gate 2 с експанжъна ми е другата оригинална игра (поръчана от чужбина, от б-я няма откъде).

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:25

Нещо са се объркали. Офисът им е на Цариградско.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:28

The Grim Reaper написа:
Andrey358 написа:

Не виждаш ли абсурда в това да бойкотираш държавата, опитвайки се да прецакаш частния сектор? Още повече, дори не и българският частен сектор. :shock:
Може би ако теглиш пиратски версии на нещо на Black Sea Studios (Вече Crytek Black Sea, работили по...Knights of Honor и Worldshift. Уау.), ама...всичко? Компаниите дистрибутори на оригинални игри в България се броят на пръсти, и слагат минимална надценка. Сравни цените в Пулсар и O-Zone с тези в Amazon. И спри с глупостите, моля те. Най-вече спри да политизираш тема за видео игри. :shock:

А ти не виждаш ли абсурда да ти пука за частния сектор, особено за не българския частен сектор, особено за доста добре печелещи корпореции междудругото?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:32

Jorix написа:
Abendmann написа:
Това че изкарваш 500 лв. си е само твой проблем.Има хора които с честен труд изкарват 1000+ дори в тази държава.
Бате има и хора дето с честен труд изкарват и 20000+ (некои изкарват и повече ама те вече малко или ного са се възползвали от някоя нечиста далавера).Тоя твоя пример беше малко неуместен.

и неуместното му е ... ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:32

Sonny Grimm написа:
Нещо са се объркали. Офисът им е на Цариградско.

е, националността се определя от интересите вече изглежда, пуста глобализация :lol: не че ги упреквам де, трябва и да се ебе (яде) :) а в тази сфера друг избор нямат на практика

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:34

Те тогава отдавна трябва да са ги направили Испанци :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:45

И аз пиратствам.Не се гордея с това,но друг начин няма.Иначе купувам някои игри и най-вече такива,които имат мултиплеяр,но рядко си позволявам това удоволствие.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:55

Andrey358 написа:
А ти не виждаш ли абсурда да ти пука за частния сектор, особено за не българския частен сектор, особено за доста добре печелещи корпореции междудругото?

Нищо не са ми направили. Както и на теб. Аз не съм загрижен за тях. Загрижен съм да продължа да получавам качествен продукт, като клиент. А ти необосновано плюеш по тях. И сега, след всичко, което заговорихме, ми заобяснявай колко добре печелещи корпорации са гейм студиата. Принципно вдъхваш уважение с постовете си, ама спри да лееш анархистични лайна в тема, която няма нищо общо. Ходи си пиратствай по градския транспорт и се радвай, че подпомагаш каузата си.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 21:57

Абе пиратството си ограбва... ама като държавата ни е слаба и не ни предлага големи възможностти, нормално да нямам нужните ресурси да си купя игри !!! А пък има интересни неща, които не ножеш да намериш на пазара :P което си е +

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 22:12

Ограбва тиа дтео имат мн кинти лично аз ако съм способен всички пари на близард бих ги взел и бих ги подарил на циганите

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com