iddqd написа:Трето - възможностите на едно PC платформата надминават с пъти тези на конзолите
пс3 е с 8 процесора на 3.2 гхз
А ти си бил дори по-тъп, отколкото забелязах на първо вглеждане.
Че има осем процесора - да, но айде като отваряш Уйкипидия поне изчитай
цялата статия преди да постваш тъпотиите си, а? Единствения в темата, чиито постове са зле дори като на ниво
този форум. А си мислех, че съм свикнал...
Както и да е.
По въпроса с пиратството - аз намалих доста игрите, напоследък играя единствено една-две класики, най-вече заради слабия си компютър.
Но! Когато си купя нов, смятам да карам по старата схема - купувам само игрите, които ми
харесват истински и които бих превъртал с кеф отново и отново (малък пример е Battle for Middle-Earth - не че е нещо кой знае какво, но за мен си е удоволствие и до днес да мина някоя мисия от кампаниите).
Решавам за себе си, с други думи, дали една игра си заслушава парите или не. Личната ми философия е, че пари заслужават заглавия, които ти предлагат нещо повече от няколко дена разцъкване. В този ред на мисли, колекционерското издание на Вещерът, например, е нещо като личният ми еталон: изключително качествена игра, допълнителни бонуси в прилични количества, както и безплатна доставка; всичко това на цената на едно от новите кухи и комерсиални изданиица на ЕА Геймс. Ами как да не си го купиш с кеф?
Доста ми допадна едно изказване, за съжаление не запомних на кого - производителите не губят от това, че хора, които никога не биха купили игра, използват безплатно продуктите им. Те губят когато потенциалният купувач вземе решението да играе пиратската версия на играта. А защо? Ми защото не е достатъчно качествена тази игра и очевидно не му е харесала до степен да отдели пари за нея. Защо Вещерът постигна толкова добри продажби? Защото е синоним на
качество, за това. Работата не е толкова до парите, колкото до това дали си готов да отдадеш някакво уважение на работилите по продукта.
Реално погледнато, никой няма да загуби от това, че играя пиратската версия на Крайзис. 'Щото аз и да имах пари, пак нямаше да си купя Крайзис.
В този смисъл - основната причина за отчайващо ниските продажби на ПЦ версията на ГТА 4 не е това, че хората се стискат за парите си. Просто е лайняна и никой не би дал пари, за да получи лайняна игра, при положение, че е очаквал нещо качествено.
Разбира се, аз изобщо не отричам присъствието на нехаещите авантаджии, които не дават пари само защото могат да пиратстват (каквито са едно 95% от "геймърчетата" в България). Не визирам 14-15 годишните, защото те наистина, дори при цялото си желание, едва ли биха могли да съберат кинти за повече от една игра на два месеца.
Не казвам, че позицията ми е правилна. Просто аз съм избрал така, защото мога - ще си купя това, което смятам, че си заслужава. Другото ще го изпиратсвам, защото е под носа ми и мога да се възползвам от авантата.