Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Защо пиратстваме?
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:17

The Grim Reaper написа:
Bethrezen, моето е оправдание е над чуждото защото липсва. Аз не се чувствам оправдан, че тегля пиратски игри, макар и рядко да играя. Осъждам само и единствено измислените и тъпи оправдания, самовнушения и самозалъгвания, с цел да не се купуват игри. Факторът на парите не мога да го оспоря. И ако ми посочиш къде съм се опитал да го направя, ще се извиня на всички.

Не казвам, че го оспорваш. Просто ти казвам, че казваш същото като всеки - парите са от наште, малко са и предпочитам да ги дам за друго нещо. Това, че ти не се чувстваш оправдан нас не ни грее. Ти ИМАШ правото да се чувстваш оправдан, просто си отказваш това право на себе си. Недей да виниш другите, че го приемат.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:28

One Vision написа:
Mad Hatter, цените в България доста се нормализираха. Ето ти цени на Warhammer 40 000: Dawn of War 2.

В Ozone.bg, 66 лв.:
https://www.ozone.bg/games/product/all/ ... _of_war_ii

В Amazon.com, 47 долара, по сегашния курс = 69 лв.:
http://www.amazon.com/Warhammer-Dawn-Wa ... 5E03Z0VGJ2

Какво, в България е по-евтино викаш?

Ти пак не схвана идеята. Не гледаш съотношението заплата-цена. 66 лв. са много за българина, докато 47 долара са приемлива цена за американеца и "европееца". Тук говориме за средно-статистическият човек.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:31

Bethrezen написа:
Не казвам, че го оспорваш. Просто ти казвам, че казваш същото като всеки - парите са от наще, малко са и предпочитам да ги дам за друго нещо. Това, че ти не се чувстваш оправдан нас не ни грее. Ти ИМАШ правото да се чувстваш оправдан, просто си отказваш това право на себе си. Недей да виниш другите, че го приемат.

За парите нищо не съм казал. Отовно. Прочети го този път и спри да ме караш да го поватрям.
Не, НЯМАМ право да се чувствам оправдан. И никой няма. И мен не ме грее как всички сме свикнали да си теглим от арената и замундата, та го приемаме за нормално и едва ли не правилно. Казвам и доказвам, че не е така. Грей се с каквото искаш.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:35

Цитат:
Трето - възможностите на едно PC платформата надминават с пъти тези на конзолите
пс3 е с 8 процесора на 3.2 гхз

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:43

iddqd написа:
Цитат:
Трето - възможностите на едно PC платформата надминават с пъти тези на конзолите

абе не е точно така :roll:

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:48

The Grim Reaper написа:
За парите нищо не съм казал. Отовно. Прочети го този път и спри да ме караш да го поватрям.

Хмммм...
The Grim Reaper написа:
За мен е прахосничество да дам тези пари за игра. Единствено защото за баща ми е прахосничество да ми даде пари, и аз да ги похарча за компютърна джитка. Аз осъзнавам, че съм в грешка. Аз не се оправдавам с глупости, за да не се почувствам виновен. Но се чувствам още по-виновен като купя оригинална игра с пари, които не са мои. Защото това е една крайно ненужна, макар и приятна инвестиция. По-ненужна ми дори от бирата и цигарите.

Тук доста явно се вижда как казваш, че ПАРИТЕ (за които не говориш) са ти дадени от БАЩА ТИ (член на семейството) и ти не би ги похарчил за игра. Защото би се почувствал винове да дадеш толкова много ПАРИ за нещо ненужно (но пък имаш за бира и цигари (които според теб също са ти ненужни)). Цялото това ми звучи като оправдание
The Grim Reaper написа:
Не, НЯМАМ право да се чувствам оправдан. И никой няма. И мен не ме грее как всички сме свикнали да си теглим от арената и замундата, та го приемаме за нормално и едва ли не правилно. Казвам и доказвам, че не е така. Грей се с каквото искаш.

Нямат право да се чувстват оправдани хората като мен - аз заявих вече, че дори и да имам парите пак няма да си купя игра. Знам, че съм от най-гадните пирати и честно казано не ми пука много от това. Хората, които биха си купили играта, но просто нямат пари могат да се чувстват оправдани. Липсата на пари не е тяхна вина. Пък и се съмнявам, че те вредят на гейм индустрията - ако не я свалят просто няма да я играят. Ако я свалят ще я играят, но няма да платят за това удоволствие. И в двата случая компанията няма да си получи парите.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:57

Над 18 съм и работя. Изкарвам м/у 350 и 500 лева на месец. С тези пари аз живея около 3 седмици, а в последната седмица карам на заеми. Под живея разбирам: да изляза няколко пъти, да си плащам обяда, транспорта, цигарите, некоя дрешка и обувки, телефона, нета и евентуално некое боклуче, което съм си купил за спомен. Имам кофти компютър и повечето игри, вървят, но изглеждат ужасно. От няколко месеца се каня да си правя минимален ъпгрейд, не достигат пари, е аджеба как да отида да си купя игра? Оставям настрана въпроса, че съм крайно критичен и претенциозен към игрите, и много рядко нещо ми харесва(пример:Dead Space ми е скучна, a Fallout 3 нямаше баш атмосфера, но това може и да се дължи на факта, че съм прекалено фанатизиран на тема Ф2).

Иначе да, имам голямо желание да си накупя 10-15 игри от близкото минало и то само заради сантименталната стойност, която ми носят, но не виждам начин в близките месеци да извадя 200-300 кинта накуп, а се разбрахме, че пари не ми остава...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:06

Купувам си оригинална музика поне и игри, които реално играя повече от веднъж... :)

who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.

~American Pit Bull Terrier

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:17

iddqd написа:
Цитат:

А ти си бил дори по-тъп, отколкото забелязах на първо вглеждане.
Че има осем процесора - да, но айде като отваряш Уйкипидия поне изчитай цялата статия преди да постваш тъпотиите си, а? Единствения в темата, чиито постове са зле дори като на ниво този форум. А си мислех, че съм свикнал...

Както и да е.
По въпроса с пиратството - аз намалих доста игрите, напоследък играя единствено една-две класики, най-вече заради слабия си компютър.
Но! Когато си купя нов, смятам да карам по старата схема - купувам само игрите, които ми харесват истински и които бих превъртал с кеф отново и отново (малък пример е Battle for Middle-Earth - не че е нещо кой знае какво, но за мен си е удоволствие и до днес да мина някоя мисия от кампаниите).
Решавам за себе си, с други думи, дали една игра си заслушава парите или не. Личната ми философия е, че пари заслужават заглавия, които ти предлагат нещо повече от няколко дена разцъкване. В този ред на мисли, колекционерското издание на Вещерът, например, е нещо като личният ми еталон: изключително качествена игра, допълнителни бонуси в прилични количества, както и безплатна доставка; всичко това на цената на едно от новите кухи и комерсиални изданиица на ЕА Геймс. Ами как да не си го купиш с кеф?

Доста ми допадна едно изказване, за съжаление не запомних на кого - производителите не губят от това, че хора, които никога не биха купили игра, използват безплатно продуктите им. Те губят когато потенциалният купувач вземе решението да играе пиратската версия на играта. А защо? Ми защото не е достатъчно качествена тази игра и очевидно не му е харесала до степен да отдели пари за нея. Защо Вещерът постигна толкова добри продажби? Защото е синоним на качество, за това. Работата не е толкова до парите, колкото до това дали си готов да отдадеш някакво уважение на работилите по продукта.
Реално погледнато, никой няма да загуби от това, че играя пиратската версия на Крайзис. 'Щото аз и да имах пари, пак нямаше да си купя Крайзис. :D

В този смисъл - основната причина за отчайващо ниските продажби на ПЦ версията на ГТА 4 не е това, че хората се стискат за парите си. Просто е лайняна и никой не би дал пари, за да получи лайняна игра, при положение, че е очаквал нещо качествено.

Разбира се, аз изобщо не отричам присъствието на нехаещите авантаджии, които не дават пари само защото могат да пиратстват (каквито са едно 95% от "геймърчетата" в България). Не визирам 14-15 годишните, защото те наистина, дори при цялото си желание, едва ли биха могли да съберат кинти за повече от една игра на два месеца.

Не казвам, че позицията ми е правилна. Просто аз съм избрал така, защото мога - ще си купя това, което смятам, че си заслужава. Другото ще го изпиратсвам, защото е под носа ми и мога да се възползвам от авантата.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:41

... и бутилка ром

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:43

Omega-x написа:
Оставям настрана въпроса, че съм крайно критичен и претенциозен към игрите, и много рядко нещо ми харесва(пример:Dead Space ми е скучна, a Fallout 3 нямаше баш атмосфера, но това може и да се дължи на факта, че съм прекалено фанатизиран на тема Ф2).

Критичен, хуя ми. Просто си комплексар.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:44

Аз съм за пиратството във всичките му форми, поне докато живеем в подобна държава.

Но преди да започна с тезата си ще кажа, че имам оригинален Star craft: Brood war, всъщност купил съм общо 3 копия от тази игра-едно за мен и две за приятели. Притежавам също още няколко игри които смятам че си заслужават.

Но иначе пиратството е еднин от основните начини на хората за борба със системата. А в България това е необходимо. Не само, че пиратствам, но също се возя без билет в градския транспорт и др. такива. И примера с Ламборджинито изобщо не е точен, тъй като то е собственост на някого и ти крадеш имущество, докато като пътуваш без билет ощетяваш Столичната компания за градски транспорт, която е много по ощетена и без това от други хора, които крадат милиони. По същия начин аз получавам примерно 500 лв заплата, защото някой краде милиарди от тази държава и аз видиш ли, трябва да се чувствам престъпник понеже крада игра, като си я свалям от Замундата. Не само, че пиратството не е осъдително, но и напротив в нашите условия то е нещо свещено, едно от малкото неща, които са ни останали за да противодейтваме на порочната система в нашата страна. Тези които ми размахват лозунга "Пиратсвото ограбва" могат да ме хванат за... Що се отнася до ПЦ-тата и конзолите, последните също могат да се хакнат и да подкарат пиратки. В Торент тракерите има игри и за конзоли нали? Освен това бих казал на хорта дето са се затревожили за световното развитие на гейм индустрията да не го мислят понеже ние като пазар сме толкова незначителни, че няма никакво значение дали пиратсваме или не.

И за да обрисувам по-точно това което искам да кажа, ще спомена само че въпросните оригинални игри които имам си ги купих докато бях на бригада в САЩ. Просто докато бях там цената ми се струваше пренебрежимо малка в сревнение със заплатата ми (а аз бях на минимална заплата) така, че наистина не виждах смисъл да пиратсвам. Но тук у нас нещата стоят по коренно различен начин. Пиратството не само, че е въпрос на доходи, но е и въпрос на чест.

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Яну 2009 18:57

За другата част от поста ти не мога да се съглася, но тук съм съгласен
Цитат:
Освен това бих казал на хорта дето са се затревожили за световното развитие на гейм индустрията да не го мислят понеже ние като пазар сме толкова незначителни, че няма никакво значение дали пиратсваме или не.

В по-бедните страни като нашата е така, но германците, американците, азиатците и всички там развити си наливат пари в компаниите.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 19:02

Бе докато има начини за пиратстване ще се пиратства независимо дали хората имат кинти или не.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 28 Яну 2009 19:07

В страните където има пари се пиратсва много по-малко и при техните условия наистина е осъдително да пиратсваш. При нас обаче нещат стоят по различен начин.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 19:40

One Vision написа:
Ъъъ, очаквано развитие. "Не съм балък" - българската теория за света в целия й блясък.
Еми да ма разликата е че тука средностатистическия българин изкарва 700-800 лева на месец и една игра струва 70-80 лева.На запад средностатистическия европеец изкарва 2-3000 евро на месец и една игра му е 20-30 евро...Плюс тва на запад се зимат сериозни мерки срещу пиратството а тука и министъра на правосъдието си сваля филми от замунда.

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 19:41

Jorix написа:
а средностатистическия българин изкарва 700-800 лева на месец .

http://money.ibox.bg/news/id_1951207712

Опа.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 19:44

AcTivE написа:
Jorix написа:
а средностатистическия българин изкарва 700-800 лева на месец .

http://money.ibox.bg/news/id_1951207712

Опа.
Бате явно не правиш разлика между "заплата" и "колко изкарва"

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 28 Яну 2009 19:47

Все чета темата като "Защо порастваме?" :Д

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 20:34

за пц има 2 3 свесни игри тая година, те просто видяха че могат да пускат помия и пак да печелят. Ми аз съм видял че колкото и да пиратсвам игрите стават все повече.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com