Книгата е прозорец към света !

Проблеми, съвети, ъпгрейд

В момента четете ли нещо ?

Да , имам тука една книга
34
72%
Не , не ми и трябва блъскам си главата само в форума
8
17%
Мисля да почвам да чета
5
11%

Общо гласове: 47

Аватар
AlShu

Re: Книгата е прозорец към света !

Мнение от AlShu »

Добре примерно една хубава игра скача от 70 лева нагоре , а една хубава книга е от 50 лева надолу , сигурно има 2 - 3 книги на пазара който са около 100 кинта . Не правите ли сметка , че излиза по удачно да чета нещо 1 месец с 1000 страници за 20 лева или да дам 120 лева за Wrath of the lich king което ще го играя много време и много време ще ми загуби , незнам , защо ви се играят толкова много игрите макар , че развивате Английския речник , но книгите развиват абсолютно всичко начин на мислене , поведение , грамотност и др . Защо според вас в градовете има повече магазини за книги отколкото за компютърни игри ? Почнете да четете някоя книга и на 80 % съм сигурен , че ще ви отвлече някъде другаде .
Защо гледаш нещата в ракурс - "колко по-евтино ще ми излезе да си запълня времето" или "как ще се развия по-добре". Това са последните аргументи, които някой ще ти гледа. Тук уж е геймърски форми. Абсолютно тъпо е да се опитваш да обясниш на геймър, че това с което се занимава не е нито изгодно, нито полезно. Просто на човекът му доставя удоволствие да играе...всичко останало е второстепенно.
Пък и това, което казваш не е много вярно - компютърните игрите са част от съвременнато култура и ако ги игнорираш напълно си е проява на чисто невежество - най-добрият вариант е да си запознат с всичко и да балансираш според вкусовете си.
Ако обичаш да играеш рейсър игри, просто няма книга, която да ти ги замести. Аз не обичам рейсъри или футболни "симулатори", но примерно харесва hack and slash RPG-та...те също нямат книжна алтернатива.
Книгите се хубаво нещо, но от тях предимно попиваш информация, не те карат да решаваш истински умнествени задачи...с изключение на сборниците със задачи или колекциите с кръстословици. Игрите са предизвикателство, а успехите в тях, карат жлезите в мозъка да отделя разни ендорфини и пр. дроги и да изпитваш истинско удоволствие: т.н. мозъчно вазнаграждаване. Такова нещо рядко ще изпиташ при четене на книга.

ПП
Дан Симънс - Хиперион.
Бе, не го харесвам този Симънс, най-малко поредицата му за Хиперион...най-малкото тематиката е далече от технократското Sci-Fi, на което съм фен.

Повече ме кефят:
"Обитаемия остров", "Хотел при загиналия алпинист" и "Пикник край пътя" (който е в основата на Сталкер) на братя Стругатцки.
Както и "Пилотът Пиркс" на Станислав Лем...всъщност страштно ме кефят и неговите "Соларис", "Непобедимия" и "Едем", както и всичко на тема "Йон Тихи", ама нещо не ги възприемат хората...особено "Йот Тихи", който е гронеска в стил "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Азимов ме кефи в ранните му периоди, от един момент книгите му въпреки, че се адски ерудирани са ми скучни.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Sardonic Wrath
В момента играе: "живот"
Обратна връзка:

Мнение от Sardonic Wrath »

На прима виста мога да изброя поне десетина геймзаглавия, които спокойно могат да се наредят до шедьоврите и в литературата, и в киното, и в музиката..
Тука ми стана интересно. Нека да са пет поне, но искам да ги науча. Хайде изброй ги, ако обичаш.
Negative Frequency Entity.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

AlShu написа: "Обитаемия остров"
Филмът заслужава ли си гледането или е rape?
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
Пени

Мнение от Пени »

Ричард Леймън ис тех шит!
The World Is Yours...
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Lex Luthor
Не знаех, че има и филм...да не е съвпадение на имената? Според мен посмъртно не могат да направят такъв хубав филм - с всичкия екшън, политически интриги, митология (крепости, мутанти, бели подводници), наицстко-fallout-партизанска атмосфера и десиденско-концлагеристки хумор.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Dumbaldor

Мнение от Dumbaldor »

Имаше и една за WarCraft която се разказва за Трал. Не си спомням името и. Супер яка е. Не се засяга само темата за фентъзито ми и реални човешки проблеми.
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

"Повелителят на клановете" :wink: Weakminded съм, имам и 6те за уореца, 4те за диабло и "Войната на Либърти". :oops:
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Алми

Мнение от Алми »

Книгите по уоркрафта са абсолютна простотия , за старкрафт ставаше само войната на либърти ...
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

За диабло обаче рулират. :D Заил>all
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
реконект

Мнение от реконект »

Скоро прочетох Локи Ламора и Последният еднорог, сега съм на Бленуващите кристали и тия дни почвам Джонатан Стрейндж и Мистър Норел.
And now, the time is here
I see the Templars everywhere
The Freedom Call is drawing near
Аватар
реконект

Мнение от реконект »

Невероятна е ! Определено най-добрите сборници които съм чел.
And now, the time is here
I see the Templars everywhere
The Freedom Call is drawing near
Аватар
Хърф
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]

Мнение от Хърф »

Чете ми се Пратчет, или Уудхаус, ама единия го няма никакъв, а другия го има, ама не знам къде. Помагайте, братя!
If it's not a signature, shoot it.
Аватар
Пени

Мнение от Пени »

Не бе srsly, прочетете нещо на Ричърд Леймън...Ще ви се промени виждането от сладникавите книжки ала lotr дето четете...
The World Is Yours...
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

еми тери пратчет чета и успоредно(като ми писне от едното)чета книгата на учитела ми по шотокан...яката работа
Аватар
Кain
В момента играе: Crashday(multiplayer)

Мнение от Кain »

Абе само аз ли си мисля че се пише КрейтОс. :?

Иначе от поста на Визията съм съгласен за ГОУ,и стареца за другие не чак толкова

Моля не обръщайте темата на книги версъс комп благодаря предварително

П.П Пейн е прав обаче.Заил ме кефи.

П.П 2-в момента съм на вълна Diablo,току що свърших Черният път
"There is no path as wicked as that of the righteous"
Аватар
Fox_bah
В момента играе: American Conquest:Fight Back, Cossacks II, HoI

Мнение от Fox_bah »

Чета си редовно по принцип. Сега съм се захванал(най-после) с Малазанска книга на мъртвите:Лунните градини от Стивън Ериксън и засега имам добри впечатления.
Обичам миризмата на напалм рано сутрин
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

AlShu написа:Lex Luthor
Не знаех, че има и филм...да не е съвпадение на имената? Според мен посмъртно не могат да направят такъв хубав филм - с всичкия екшън, политически интриги, митология (крепости, мутанти, бели подводници), наицстко-fallout-партизанска атмосфера и десиденско-концлагеристки хумор.
http://zamunda.net/details.php?id=153802
Излезна преди около седмица.
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
uNreaL_mAn
В момента играе: Assassin's Creed
World Of Warcraft Lich king
Fifa 08
Обратна връзка:

Мнение от uNreaL_mAn »

Asd
Love Someone !!!
Аватар
Хърф
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]

Мнение от Хърф »

Само еманципирана магия е останала по книжарниците, а нея съм я чел. На пратчет, такова.
If it's not a signature, shoot it.
Warbringer
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.

Мнение от Warbringer »

Хърф написа:Само еманципирана магия е останала по книжарниците, а нея съм я чел. На пратчет, такова.

Ако не си чел "Пирамиди", прати ми едно ЛС ще ти я подаря на цената на една бира :Р
a.k.a. Disturbed

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!
Публикувай отговор