Много от вас (говоря за анти Виста настроените) явно не са я пробвали въобще. Твърдя това, понеже щяхте да сте си променили мнението отдавна
Ето ми ги и доводите:
Виста предлага обновена навигация при работата с файлове и директории, която е много удобна.
При Виста за разлика от ХР Internet Explorer не е интегриран толкова надълбоко, с което се повишава и сигурността на системата, както и премахването му е по-лесно.
Виста - много по-малко сини екрани и проблеми.
Виста - усъвършенстван център за мрежови настройки.
Виста - по приятен дизайн, шрифтове.
Виста - страхотен мениджър за обновления.
За мен това е важното - лесно да си работя с файловете, да няма чести крашове и блокирания, да ми е удобна и да прави работата ми с нея приятна. Ами - успява във всичко и за няколко месеца успях да забравя много лесно ХР.
Относно "високите й изисквания" -> CPU:800MHz, 512МВ RAM, 800x600px, 20GB HDD (тествал съм Vista Home Basic на конфигурация с вградено видео и 512 рам и вървеше повече от прилично) спрямо актуалните конфигурации, които са с чарколаци както следва: CPU: Intel C2D(или двуядрено AMD), 2-4GB RAM, VGA: GeForce8x... ами изискванията й са дори ниски.
Ето какво беше през 2001ва: Повечето тогавашни конфигурации бяха средно с характеристики: CPU: ~800MHz, 128MB RAM, VGA: GeForce2 ili 440MX, а новото ХР искаше минимум: CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта
Като XP и в момента за нормална работа с налични 512МВ RAM се задъхва много и за да ви е комфортно се нуждаете поне от 1GB RAM.
Как мислите, дали не би било в реда на нещата през изминалите 7 години да има известен прогрес и нарастване в изискванията на наследника на ХР, след като всичко останало се променя
Следната разлика не бе ли също "потресаваща":
Изисквания Windows 98:
=>Базови=>CPU: 60MHz, RAM: 16MB, HDD: 2GB, видеокарта с поне 1 или 2 MB (правил съм тест с такава конфигурация и вървеше).
=>За комфортна работа=>CPU: 300MHz, RAM: 64MB, видеокарта: 8МВ.
Изисквания Windows XP:
=>Базови=>CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта ;
=>За комфортна работа=>CPU: 600MHz, 512MB RAM, 32МВ видеокарта;
Разликата: 98-ХР - средно 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 3 години.
Изисквания Windows Vista:
=>Базови=>CPU: 800MHz, 512MB RAM и някаква видеокарта;
=>За комфортна работа=>CPU: 1.6GHz, 1GB RAM, 64MB видеокарта;
Разликата: ХР-Виста - средно 3 до 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 7 години.
Хайде сега кажете нещо