Всичко за Windows 7 (Beta)
Re: Всичко за Windows 7 (Beta)
луд ли си още от дос си ползвам пц та с нортан навигарор уин 95 98 милениум хп ама хп ми е екстра да момента неискам да слагам виста защото е по тегава и по малко неща вървят на нея а кво печеля? да ми върви по бавно и да неми тръгват някои неща иееее мнгу яку. А пък за уин 7 ти нещо неси наясно с нещата толкоз време е чакано за да излезе за виста защото си е нова система, но уин 7 е на базата на виста даже на снимките ми изглежда същата грозотия, сори ама неме кефи графичния дизаин на виста а тва изглежда също толкоз зле
Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
Бля. Бахти ужаса. Горния пост се отказах на второто изречение да го чета. Пич ти неграмотен ли си. Мързи те да пишеш ли ? Не знам ама изобщо не мога да ти чета постовете. Постарай се малко. Не е трудно. А иначе Sweeney Todd при Виста нещата стояха по друг начин. Microsoft през времето между XP и Виста бяха заети с друг продукт наречен Visual Studio. Обогатяваха C# и .NET платформата. Там са отишли около 80% от разходите на компанията, затова се забавиха толкова с Вистата. Иначе аз съм си доволен от виста и не смятам да се върна отново на XP. Bye bye добро старо XP. Карах с него 6 години. 
Да бе напил съм се и спецялно за теб ще се стегна да се постарая. Тоя пост как беше?
Ок, не ми се спори, времето ще покаже 
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Тоя пост беше добре. Аз не ти казвам специално за мен да се стараеш. Ти постваш във форум, където всеки ти вижда поста. Постарай се за другите.iddqd написа:Да бе напил съм се и спецялно за теб ще се стегна да се постарая. Тоя пост как беше?
то си го показва мина много време а супер малко хора ползват виста
Дам и затова Microsoft бележат най-голям ръст на печалбите от 1999 година насам. Почти 60 милиарда долара от които 22 милиарда чисти. Мога да там и реални примери, но не ми се пише.
да е ти понеже си счетоводитела на маикрософт и много ги знаеш тиа неща верваш на всичко дето пише
- angelovarna
- Обратна връзка:
Много от вас (говоря за анти Виста настроените) явно не са я пробвали въобще. Твърдя това, понеже щяхте да сте си променили мнението отдавна
Ето ми ги и доводите:
Виста предлага обновена навигация при работата с файлове и директории, която е много удобна.
При Виста за разлика от ХР Internet Explorer не е интегриран толкова надълбоко, с което се повишава и сигурността на системата, както и премахването му е по-лесно.
Виста - много по-малко сини екрани и проблеми.
Виста - усъвършенстван център за мрежови настройки.
Виста - по приятен дизайн, шрифтове.
Виста - страхотен мениджър за обновления.
За мен това е важното - лесно да си работя с файловете, да няма чести крашове и блокирания, да ми е удобна и да прави работата ми с нея приятна. Ами - успява във всичко и за няколко месеца успях да забравя много лесно ХР.
Относно "високите й изисквания" -> CPU:800MHz, 512МВ RAM, 800x600px, 20GB HDD (тествал съм Vista Home Basic на конфигурация с вградено видео и 512 рам и вървеше повече от прилично) спрямо актуалните конфигурации, които са с чарколаци както следва: CPU: Intel C2D(или двуядрено AMD), 2-4GB RAM, VGA: GeForce8x... ами изискванията й са дори ниски.
Ето какво беше през 2001ва: Повечето тогавашни конфигурации бяха средно с характеристики: CPU: ~800MHz, 128MB RAM, VGA: GeForce2 ili 440MX, а новото ХР искаше минимум: CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта
Като XP и в момента за нормална работа с налични 512МВ RAM се задъхва много и за да ви е комфортно се нуждаете поне от 1GB RAM.
Как мислите, дали не би било в реда на нещата през изминалите 7 години да има известен прогрес и нарастване в изискванията на наследника на ХР, след като всичко останало се променя
Следната разлика не бе ли също "потресаваща":
Изисквания Windows 98:
=>Базови=>CPU: 60MHz, RAM: 16MB, HDD: 2GB, видеокарта с поне 1 или 2 MB (правил съм тест с такава конфигурация и вървеше).
=>За комфортна работа=>CPU: 300MHz, RAM: 64MB, видеокарта: 8МВ.
Изисквания Windows XP:
=>Базови=>CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта ;
=>За комфортна работа=>CPU: 600MHz, 512MB RAM, 32МВ видеокарта;
Разликата: 98-ХР - средно 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 3 години.
Изисквания Windows Vista:
=>Базови=>CPU: 800MHz, 512MB RAM и някаква видеокарта;
=>За комфортна работа=>CPU: 1.6GHz, 1GB RAM, 64MB видеокарта;
Разликата: ХР-Виста - средно 3 до 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 7 години.
Хайде сега кажете нещо
Ето ми ги и доводите:
Виста предлага обновена навигация при работата с файлове и директории, която е много удобна.
При Виста за разлика от ХР Internet Explorer не е интегриран толкова надълбоко, с което се повишава и сигурността на системата, както и премахването му е по-лесно.
Виста - много по-малко сини екрани и проблеми.
Виста - усъвършенстван център за мрежови настройки.
Виста - по приятен дизайн, шрифтове.
Виста - страхотен мениджър за обновления.
За мен това е важното - лесно да си работя с файловете, да няма чести крашове и блокирания, да ми е удобна и да прави работата ми с нея приятна. Ами - успява във всичко и за няколко месеца успях да забравя много лесно ХР.
Относно "високите й изисквания" -> CPU:800MHz, 512МВ RAM, 800x600px, 20GB HDD (тествал съм Vista Home Basic на конфигурация с вградено видео и 512 рам и вървеше повече от прилично) спрямо актуалните конфигурации, които са с чарколаци както следва: CPU: Intel C2D(или двуядрено AMD), 2-4GB RAM, VGA: GeForce8x... ами изискванията й са дори ниски.
Ето какво беше през 2001ва: Повечето тогавашни конфигурации бяха средно с характеристики: CPU: ~800MHz, 128MB RAM, VGA: GeForce2 ili 440MX, а новото ХР искаше минимум: CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта
Като XP и в момента за нормална работа с налични 512МВ RAM се задъхва много и за да ви е комфортно се нуждаете поне от 1GB RAM.
Как мислите, дали не би било в реда на нещата през изминалите 7 години да има известен прогрес и нарастване в изискванията на наследника на ХР, след като всичко останало се променя
Следната разлика не бе ли също "потресаваща":
Изисквания Windows 98:
=>Базови=>CPU: 60MHz, RAM: 16MB, HDD: 2GB, видеокарта с поне 1 или 2 MB (правил съм тест с такава конфигурация и вървеше).
=>За комфортна работа=>CPU: 300MHz, RAM: 64MB, видеокарта: 8МВ.
Изисквания Windows XP:
=>Базови=>CPU: 300MHz, 64MB RAM и някаква видеокарта ;
=>За комфортна работа=>CPU: 600MHz, 512MB RAM, 32МВ видеокарта;
Разликата: 98-ХР - средно 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 3 години.
Изисквания Windows Vista:
=>Базови=>CPU: 800MHz, 512MB RAM и някаква видеокарта;
=>За комфортна работа=>CPU: 1.6GHz, 1GB RAM, 64MB видеокарта;
Разликата: ХР-Виста - средно 3 до 4 пъти по-високи изисквания за изминал период от 7 години.
Хайде сега кажете нещо
- I_Hate_Noise
- Обратна връзка:
вистата е мазен противен грозен кичоз.
Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
ANTI ANTIFA
хахахахI_Hate_Noise написа:вистата е мазен противен грозен кичоз.
Бях на виста когато излезе но не бях особенно очарован, защото външните и глезотии не ми се нравеха, а ми трябваше повече производителност на по слаба машина. И да, ХП е най - стабилната система досега, 8 години я ползвам и нямам грижи никакви - преди 2 години или повече беше последното и преинсталирване и форматиране на големия комп и си работи като пушка. повече не ми трябва
- angelovarna
- Обратна връзка:
I_Hate_Noise Обоснови се.
И аз мога да кажа, че си мазен малък чируз ама нито те познавам, нито пък ще съм сигурен, че не говоря глупости например
И аз мога да кажа, че си мазен малък чируз ама нито те познавам, нито пък ще съм сигурен, че не говоря глупости например
- I_Hate_Noise
- Обратна връзка:
грозен е, кичозен и претруфен. виждал съм го. обосновах се.
Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
ANTI ANTIFA
- angelovarna
- Обратна връзка:
Все естетически критерии. Твоите виждания за качество на ОС само по вида й ли се определят?
Виста ако не знаеш може да ползва класическия Win2k, Win98 вид
- също удобен и лек (но за мен пък е грозен и твърде неактуален).
Виста ако не знаеш може да ползва класическия Win2k, Win98 вид
Така си е. Примерно на Vista страшно ми харесва Search, a на мен адски много ми се налага да ползвам малки нещица които са забутани еди къде си. Search-а е невероятно бърз, което представлява голямо улеснение за мен. А точно това е критерия за една OS - да ти е удобна за работа.
слагаш му стар скин и готово. По този начин ще предлага всичко, което предлага ХР + някои от нововъведенията като споменатия як сърч примерноI_Hate_Noise написа:грозен е, кичозен и претруфен. виждал съм го. обосновах се.
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
абе разликата между 98 и хп си е огромна а на мен моето хп дето съм сега неми е крашнало нито веднъж и нито 1 син екран нямам незнам какво искаш да кажеш
Единствения и + за мен е дх10, но намен новите игри ми бават с дх 9 като ги надупя камоло дх10 като си зема 280 видео на нвидия ш си сложа уиндоус 7 който ще е ъпгреидната виста и ще играя новите игри надупени под дх10
по малко от нищо нензам накадеВиста - много по-малко сини екрани и проблеми
неме интересува въобщеВиста - усъвършенстван център за мрежови настройки.
нима кефи както каза I_Hate_Noise кичозен така бих го определил прозрачности нензам си кво циганска работаВиста - по приятен дизайн, шрифтове.
Единствения и + за мен е дх10, но намен новите игри ми бават с дх 9 като ги надупя камоло дх10 като си зема 280 видео на нвидия ш си сложа уиндоус 7 който ще е ъпгреидната виста и ще играя новите игри надупени под дх10
Поредният боклук на пазара. Красиви ефекти, иконки и менюта и... в общи линии само за това става и нищо друго.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
- Albert Einstein
- Albert Einstein
-
h3artstone
- Обратна връзка:
Вистата ми харесва, не е зле да речем, но пък аз все още си оставам на XP в комбинация с Mac - тхе perfect choice for me 
Беля картофи, беля, беля картофи, беля картофи - и ние правиме само това, и ние правиме само това, yeah! ~
- angelovarna
- Обратна връзка:
Една малка историйка ... какво бе обявено за кандидат ХР, т.нар. Windows Whistler, след ХР - Longhorn и сега след Виста - 7.
http://blog.webtrail-bg.com/?p=107
http://blog.webtrail-bg.com/?p=107