Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Техники за учене на език.
Публикувано на: 09 Окт 2008 22:57

вярно имаше някакви самоучители ама и те май са на англ.
знам че има и един български ама не знам до колко са полезни като цяло..заега съм решил сутрин като отивам на работа да пускам да ми говорят "Семимасен,.....?" ама може да обиколя книжарниците да потърся и аз такъв :)

on topic и немския е интересен език, но ако в училище го имате по 2 часа седмично просто не виждам как ще го научите ако фамилията ви не е Мюлер

Профил

Публикувано на: 09 Окт 2008 23:07

The Grim Reaper написа:
Такива трикове с листа по джобовете и преводи на песнички са жалки оправдания.

Няколко месеца с песнички > Четири години в училище.

Факт. :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 04:16

Ледник написа:
The Grim Reaper написа:
Такива трикове с листа по джобовете и преводи на песнички са жалки оправдания.

Няколко месеца с песнички > Четири години в училище.

Факт. :rockon:

Детство с Cartoon Network > цял живот в мъки.

Профил ICQ

Публикувано на: 10 Окт 2008 10:24

ass написа:
on topic и немския е интересен език, но ако в училище го имате по 2 часа седмично просто не виждам как ще го научите ако фамилията ви не е Мюлер

Или ако не изходите всички курсове... wie ich.

Иначе за техники... Не се претрупвай с думи, рекънекте, научи малко граматика и лепи думите по нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 10:25

Ученето наизуст помага доста. Както и постоянството разбира се!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 10 Окт 2008 11:12

[quote="Sweeney Todd"]"математиката не ми върви"

Напротив, има такова нещо :) .

На мен немския супер ми върви. Даже поправям даскалката :) .

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 12:05

Не се впрягайте толкова да го учите тоя английски, че и на тези на които им е майчин език едва ли го говорят много по-добре от вас, пък за писане не може и да става дума.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 12:46

Mи почти всичките ми познати го владеят тази степен този език. Бях подготвителен клас по 20 часа на седмица, ама го проспах ( не съм горд с това, напротив- адски съжалявам), искам да го науча до такава степен, че да мога да чета, да си разбирам игрите, да гледам филми без субс и да знам за какво се пее в любимите ми песни.

п.п
Ледник това с песните наистина е много по-интересен и добър начин. Днеска го почвам :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 12:51

Вuddy написа:
Не се впрягайте толкова да го учите тоя английски, че и на тези на които им е майчин език едва ли го говорят много по-добре от вас, пък за писане не може и да става дума.

Уа у тал ау ниъ?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 13:50

Re-Connect написа:
Mи почти всичките ми познати го владеят тази степен този език. Бях подготвителен клас по 20 часа на седмица, ама го проспах ( не съм горд с това, напротив- адски съжалявам), искам да го науча до такава степен, че да мога да чета, да си разбирам игрите, да гледам филми без субс и да знам за какво се пее в любимите ми песни.

п.п
Ледник това с песните наистина е много по-интересен и добър начин. Днеска го почвам :)

Език се учи в училище. С напредването на времето, свикваш с него, става ти лесно. Знанията се трупат постепенно, а не се претупват за няколко месеца. Не можеш да очакваш да стигнеш нивото на някого, който е учил 9-10 години английски, за няколко месеца. Просто няма да стане.

Песните помагат, не отричам, но с тях не можеш да научиш език. Не мога да си представя как си проспал 20 часа седмично ...

Вместо да плащаш за частни уроци, които ще са по 5-6 часа седмично, можеше да понаучиш от тези 20 часа седмично.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 13:56

Ami s ezika ne stava siadash i uchish - triabva da imash neobhodimost da nauchish syotvetnia ezik. Az sym siadal i sym nauchaval mn neshta, no sega znam samo niakoi harakterni za tova koeto sym uchil neshta - a otnosno ezicite ili mojesh da govorish ili ne.
Az primerno ot daskalo i ot comp-a imah nekyv basic level, no minalata godina prekarah 1.5 meseca v GR i si udvoih znaniata(govoreiki 98% na ENG). Tazi godina sym veche 3-ti mesec otnovo v Gr, i moga da kaja che na razgovorno nivo sym idealen. No ne sym sygl s ideata da se 4etat knigi, poniakoga niakoi knigi sa napisani taka 4e samo hora 4iito roden ezik e ENG mogat da shvanat smisyla. TO polovinata ni strana ne moje da chete na BG ...
Prosto ako naistina vi e neobhodimo i ne ste glupavi shte nauchite. Moje da vi e neobh zashtoto ste v dr dyrjava ili zashtoto mn se kefite na RockNroll - no ne mislia che stava sys siadash i uchish - tozi ovenski podhod ne raboti v dadenia primer :D

Aaa, otnosno tezi s interesi za iaponski - imam 3 knigi na iaponski, ako iskate moje da napravime sdelka - ot 15.10 sym v Sf, knijkite sa v perfektno systoianie.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 13:57

Нямам нужда да ми казваш, много добре разбирам грешката си и сега съжалявам за това.
Аз лично познавам хора, които знаят езика без НИКОГА да са го учили, от песни филми и т.н. Един приятел от CN взе предпоследно ниво на изпита без да е отварял през живота си учебик. Аз имам някакви основи и представи за езика, свикнал съм с него. А и защо да се учи само в у-ще ? Доста хора го знаят от курсове, работа в чужбина и т.н.
А това с песните е само за учене на думи, карам на седмица по 6 ( учебни ) часа на уроци и там ще си изградя граматиката и т.н. Варианта с даскалото свърши вече, пропилях го, тъп съм да.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 14:10

Re-Connect написа:
Нямам нужда да ми казваш, много добре разбирам грешката си и сега съжалявам за това.
Аз лично познавам хора, които знаят езика без НИКОГА да са го учили, от песни филми и т.н. Един приятел от CN взе предпоследно ниво на изпита без да е отварял през живота си учебик.

Не можеш да ме накараш да повярвам, че човек може да научи английски само от CN или пък от песни.

Твоите приятели могат да си мислят, че го знаят, но реалността е съвсем друга.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 14:20

Ами аз само от картуна съм учил. Отивам да взема изпит в English Academy и двама мои приятели дет са учили английски по курсове са 4 нива под мен, а на мен ми казаха че съм готов за тест кеймбридж или къвто беше оня там тест. Но е важно и да имаш способността да възприемаш езиците.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 17:22

За говоримо овладяване на чужд език,
вече се спомена истината от Sweeney Todd, че
най-доброто решение е,
да се поживее в страна, където това е основен език.

Това е много полезно начало,
понеже то поставя основите за надграждане.

Надграждането може да се случи и у нас в БГ.
Но.
Ето точно тук е тънкият пиниз, дееба.

Тази надстройка граничи от минус до плюс безкрайност. :roll:

Проф. Марко Минков и ненадминатият съвр. поет преводач на Шекспир - Валери Петров,
които са съвършени познавачи на ГЕНИЯ У. Шекспир,
твърдят, че ...
... не знаят английски,
... моля ви се ... :shock:

А като се има предвид, че те двамата владеят английския език по-добре от над 90% от самите англичани,
то,
какво остава за нас, дето мааме крачоли в чисто битовите нелитературни прози на бита ... :roll:

Та така ... :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Online Онлайн
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 10 Окт 2008 19:30

Re-Connect написа:
Един приятел от CN взе предпоследно ниво на изпита без да е отварял през живота си учебик.

Мисля, че едно от първите задължения за овладяването дори и на родния ти език е да спреш да общуваш със въображаеми приятели. Това, което ти споменаваш като факт, е абсолютно невъзможно.

Ледник, не казвам, че не помага. Аз самия също съм научил доста от песнички, CN в детството ми, и прочее занимания с английския далеч от учебната цел.
Но и да завладееш някакво разговорно ниво на езика от песните, че дори и граматиката да изучиш, ще са ти нужни половината текстописци на дадената държава, в която се говори този език. И много месеци опити. Но при един курс (да се отбележи, при добър учител!), ще са ти нужни не повече от 24 астрономически часа общо чисто обучение, за да схванеш основните граматически правила на езика.
Общо взето, с една купчина думи се опитвам да обясня, че с този метод граматика много трудно се учи. Учат се думички.
Но не ме разбирай погрешно. Че работи не отричам. Споменавам единствено, че не работи достатъчно ефикасно.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 20:45

Re-Connect написа:
Аз лично познавам хора, които знаят езика без НИКОГА да са го учили, от песни филми и т.н. Един приятел от CN взе предпоследно ниво на изпита без да е отварял през живота си учебик. Аз имам някакви основи и представи за езика, свикнал съм с него. А и защо да се учи само в у-ще ? Доста хора го знаят от курсове, работа в чужбина и т.н.
А това с песните е само за учене на думи, карам на седмица по 6 ( учебни ) часа на уроци и там ще си изградя граматиката и т.н. Варианта с даскалото свърши вече, пропилях го, тъп съм да.

Най-важното е да имаш желание. А ти го имаш, така че това не е проблем. Естествено в основата на всичко е да учиш думи. Единствения ефикасен метод е да ги пишеш по 10 и повече пъти. Няма "мързи ме", "безсмислено е"! Ако наистина искаш да научиш езика ще си ги пишеш не по 10 а по 20 пъти. Разбира се след известно време няма да ги помниш всички, много ще си забравил, но с течение на нивата ще допълваш пропуснатото. Другото, което искам да ти кажа е, че с всяко изминало ниво научаването на думите става все по-лесно и по-лесно, накрая даже повечето думи ще ги запомняш веднага. А всички изброени неща като текстове на песни, гледане на телевизия са за да тренираш езика. С тях няма да го научиш! Браво за курса, ясно е, че в у-ще език не може да се учи, стига да не си в І англ :lol: Иначе всеки човек си е отделен - едни учат езика лесно и безпроблемно, на другите им трябва по много учене...

Профил

Аватар
В момента играе: bloodrayne 2
Публикувано на: 11 Окт 2008 15:02

mi s gledane na filmi i s muzika se polu4ava :P az sym hodila na kursove po angliiski samo 2 godini, oba4e go govorq mn dobre :P

That girl is dangerous
Beautiful hard way
That girl is dangerous
She's dangerous, dangerous

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2008 15:05

картуун нетуорк
Fox Kids на немски(ама само как ми помогнааааааа, разбирам речите на Хетлер пуснати наобратно)
и уроци...едното е езикова гимназия, другото е понеделник сряда и петък ...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com