Роботи срещу Зомбита
Глава 3:Играта Част 1:Игра на живот и смърт.
Хамелеона спеше а сънищата му не бяха сладки.Той се въреше в съня си сякаш че бягаше от нещо.
Той се намираше в стара сграда порутена унищожена сграда.Той беше вътре сам а небето беше черно сиво когато той погледна надясно към една врата от нея излезе генерала който ги прати към атаката на витоша той беше робот но само главата и стомаха бяха човешки.Той сега не беше генерал а Император ношеше императорски одежди и извади плазмен пистолет.
-Твърде много ми лазиш по нервите!-Каза той и се намръщи.Хами не успя да реагира а Императора стреля право в процесора на Хами като го изключи от строя сега Хами можеше само да конролира човешките си органи а тебяха две ръци до лактите главата и таза.Оказаха се недостатъчни нито даже полезни за да може Хами да се предпази или да стреля.-Гледам те сега такъв безпомощен.Жялка гледка!Аз отдавна контролирам всичко но всички трябва да се кланят на мен а не на някой друг!-Той наведе плазмения си пистолет и стреля.
Хями се събуди целия потен и треперещ.Погледна часовника и видя че е девет сутринта той се надигна от леглото и се подготви психически за да нормализира емоцийте си.В това време на врата се чу чукане Хами отвори и видя Актив.
-Здравей приятел.-Каза не много весело Актив той нахлу в стаята а Хами затвори врата.
-Какво е станало?-Попита Хамелеона.
-Виж днес ъм стана лека свада.-Каза нервно Актив.-Нали знаеш че имам лейтанански чин.
-Да.Е какво е станало?-Изнервено попита Хамелеона.
-Днес генерала стана император.-Актив наведе глава.-Днес имахме съвещание между лейтанантите и той нахлу в конферентната зала като обяви че всички сме му подчинени до гроб.Аз не обичам да съм роб и за това станах от стола си и казах че всеки има право на избор а той ми каза че ако повторя думите си ще стана донор.
-Какво това е заплаха за убийство!-Изненада се Хами.
-Да така е за това вече съм ранг редник.Той ми взе двата медала и ме понижи.-Актив изправи гордо глава.-Но аз няма да се предам!Днес смятам да убия Наз след което ще ме видите за последно ще дам всичко от себе си за да убия императора за свободата на всички ни.-Актив погледна Хамелеона.-С мен ли си приятел?
-Ъм да не точно можеби да.С тебе съм!-Каза колебливо Хами.
-Спокойно аз от вас мойте приятели искам само едно.Да не ме предадете.
-Глупости никога няма да те предадем!-Каза Хами и прегърна Актив.-Познаваме се от малки с тебе Актив и няма да те предам.
Актив излезе от стаята оставяйки сам Хамелеона.Хами зареди шотгъна си той сипа малко масло в крата си за да ги смаже.Сложи една каска изправи се горд и закрачи към конферентната зала всеки който го видеше се стряскаше защото погледа и движенията на Хами бяха прекалено зли.Той не спираше докато вървеше и когато стигна врата я отвори а вътре видя много коборки веднага ги разпозна-Актив Деник Дегра Ледената кралица Ноктурно Погром Диста.Той огледа диста и видя че има нови крака.
-Здравей Хами!-Каза Кралицата и го подкани да седне.Хами седна на масата и видя че само един стол не е зает той вендага се сети кой ще седне на стола и без да се замисли изрече името му.
-Наззззз.-Каза през злобен поглед Хами.Всички го погледнаха изненадани но нищо не казаха.
Тогава в стаята влезе Назул той не беше много горд че са му дали този отряд от първа рота.Той си знаеше че ако остане в тясна стая с всички те ще го линчуват.
-Здравейте!-Каза Наз и седна на стола.-Днес имаме мисия не каква да е мисия еми проста мисия трябва да намерим Куц пръч.Той е все още човек можеби един от единствените.Откраднал е бил един серум който е удължил живота му сега той е снайперист и за това ни трябва да го привлечем на наша страна той е неутрален убива и от двете ни фракций.
-Не можем ли да пратим някой от нашите снайперисти?-Попита Актив.
-Не.Куц е по добър а и зомбитата няма да го забележят той е профисионалист в тази си насока.-Каза Наз и огледа всички.-Някакви въпроси?Никакви добре чакайте ме пред сградата идвам след десет минути.
Всички се запътиха да излизат от сградата когато излязоха забелязоха че на вън вали дъжд и че небето е черно сиво на цвят.След седем минути Наз излезе с два плика като подаде единя на Хамелеона.
-Това за мен ли е?-Попита изненадан Хами.
-Да ти имаш друга мисия Хами Императора нареди да е така.-Каза Наз и отвори втория плик Хами стоеше вцепенен гледайки плика си.-Така нашата мисия е да щурмуваме една сграда където има доста зомбита.
-Супер!-Каза със злобен поглед Актив към Наз.
-Виж Актив Императора те е надушил че искаш да ме убиеш.-Каза Наз а Актив се изненада.-За това ако не се върна жив вие ще сте обявени за врагове на Империята.
-Хъх спокойно Наз вече не ми влизаш в плановете.-Каза Актив през стиснати зъби.
Всички тръгнаха и казаха чао на Хами който остана сам гледайки плика си.Той се чудеше какво ли пише вътре дали сънят му ще се окаже истина дали това е краят на живота му много въпроси се въртяха из главата му но той не даваше отговор.След дълго гледане на плика той го отвори.
Групата излезе от града горда и въоръжена навсякаде кипеше дейност някой киборки правеха барикади други строяха сгради а хеликоптери кръжяха из небето черно.Наз поведе групата и не след дълго се оказаха пред двореца на културата(ндк) всички се скриха зад един трамвай и огледаха обстановката огромната сграда беше укупирана дястната страна липстваше явно някоя ракета я бе улучила но се забелязваха укопи по цялата сграда.
-Добре сега трябва да влезем през канализацията входа се намира под трамвая.-Каза Наз.
-Добре нека го изместим.-Каза Ноктурно и почна но трамвая беше заседнал мъжката и Нокти се видя в чудо.-Ъм Погром Дегра ае да ми помогнете!
Всички запрекнаха ракави и изместиха трамвая под тя излезе гледката на голяма канализационна шахта.Актив вдигна капака и го остави отстрани Ледената кралица взе голям ентусиязъм и влезе вътре първа огледа положението и сигнализира на другите че долу е чисто.На места вървяха наведени на други места пълзяха докато не стигнаха голяма шахта.Видяха една врата пред тях всички заеха бойна позиция а Деник се подготви да стреля.
-Деник след като стреляш за да разбиеш вратата всички влизаме вътре!-Каз Назул като лидер на групата.
-Слушам!-Каза Деник и се прицели.
След като стеля той разби не само врата но и рамката на вратата.Всички влязоха бързо и откриха огън по враговете а те бяха навсякаде.Намираха се в огромно помещение с много бюра и компютри всички стреляха сред цялата суматоха Ноктурно беше улучен отляво на стомаха като раната беше засегнала голяма част от кабелите вътре.Нокти усети болка и сте стовари на земята.Пред дегра се показаха два врага скрити зад бюра но дегра смаза единя с минигъна си а другия го издебна с револвера.Деник разчисти полето с рпг-тата си и никои враг не можя да му се опре.Актив стреляше като невидял рамо до рамо с кралицата а Погром дебнеше само някой да се покаже.След двайсет минути престрелки помещението беше чисто.
-Всички добре ли са?-Запита Наз.
-Да направо ги смазахме!-Каза Погром.-Ей каде е Нокти?-Запита той и се огледа за да го намери с поглед но не го виждаше.-Подяволите къде е Нокти!
Деник разрови една купчина от боклуци и видя тялото на Ноктурно.
-Тук е!-Извика Деник.-Елате бързо!
Всички се събраха и го обърнаха по очи а Нокти не даваше признаци на живот.
-Загубили сме го.-Каза Дегра и главата му падна надоло.Всички се натъжиха за загубата на своят приятел.
Но изведнъж Нокти се размърда той беше все още жив.
-Ъъъ приятели много лошо съм улучен.-Каза той с големи мъки.
-Спокойно ще се оправиш.-Каза му Актив.-Сега трябва някой да го носи.
-Аз ще го нося.-Каза Погром и вдихна от земята Нокти.-Бая е тежък.Мисля че ще съм ви безпомощен така даже мисля че ще съм ви в тежеш защото няма да мога да стрелям докато го нося.Някой трябва да ни прикрива.
-Спокойно аз ще ви прикривам.-Каза Дегра и зареди револвера си.
Всичк се запътиха към изхода на помещението и влязоха в голямо помещение на пода имаше квадради с дължина по два метра и към полувин метър пространсвто межу тях.Всички се разпъстнаха на посоки зачудени за мястото където бяха.Но изведнъж пода се разтресе и от полувин метровите пространства между квардрати излязоха стени но не на всички.
-По дяволите.-Извика Погром.-Това е капан!В лабиринт сме!-Извика той и изтърва нокти и почна да удря по стената зад която до преди малко виждаше Дегра стената стигаше до тавана а разтоянието беше около десет метра.
-Всички опитайте се да намерите изхуда!-Извика с все сила Наз.-Гледайте да оцелеете!
Това е краят на първата част от глава 3-та.Скоро очаквайте и продължението на нашето приключение!
Надвам се да ви хареса