Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Четете ли книги?

Да    84%  84%  [ 43 ]
 Не    16%  16%  [ 8 ]
Общо гласове : 51
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Кой какво чете...
Публикувано на: 10 Авг 2008 22:46

IceQueen написа:
Въпреки това, според мен книгата не е кой знае колко Велика. Нещо средно ниво е.

Щото го няма Орландо Блум?
Я не ме занасяй
Песента подминава дори Властелина

едит:

Абе я пускайте и по някое кратко резюме на книгите за които говорите
Тия голи заглавия никаква работа не вършат
Поне жанр може да слагате

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 10 Авг 2008 22:58

Гаспод написа:
Я не ме занасяй

Я не ме занасяй ти, момко. Всеки с вкуса си. За мен двутомният епос на Дан Симънс е в пъти по-велик от всичко останало. И ти не можеш да ме обориш, просто защото вкуса ми е различен от твоя.
Властелина смърди на лайна и говна. Баси отвратителното кенефно четиво.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 10 Авг 2008 23:01

Гаспод написа:
IceQueen написа:
Въпреки това, според мен книгата не е кой знае колко Велика. Нещо средно ниво е.

Я не ме занасяй

едит:

Колкото до Властелина и той се реди малко над средното ниво, просто книгата е доста по-тежка отколкото би било приятно да се чете без да се затормозяваш (над допустимото). Все пак първата част на Властелина е доста интересна и приятна, но Втората вече е доста трудна за преглъщане( Говоря за старото издание, новият мек буклук не съм го купувала и не мисля ,че трябва.).

Добри книги според мен са "Граф Монте Кристо", Трилогията "Синовете на Великата мечка", поредицата за Айла, но само до 4-та книга, след това сбозва, но до 6-та е поносимо добре, вече 8 и 9 са доста трагични, но пък се четат от злоба ;), както и "Щамът Андромеда", "Денят на Трифидите" също и "Светещата Гибел". Последните 3 ако някой не ги е чел, а има желание да почете добра научна фантастика от поредица Галактика - изобщо няма да загуби, ако ги издири.

За тези, които се чудят какво да четат, ако все пак ви се чете доволно забавна приключенска поредица Поредицата за Айла е доста увлекателна, развива се действието когато неандерталците се застъпват с Хомо Сапиенс. Проследява живота на Айла, която бива отгледана от неандерталците. Смея да кажа, че е доста забавна поредица, първите 3 книги се четат на 1 дъх, после малко се забавя темпото, както казах по-горе, но определено има над какво да се замислиш докато я четеш ;). А и видях, че наскоро са пуснали ново издание, та няма да ви се налага като мен с години да ги издирвате по бутки за втора ръка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2008 23:14

Warbringer написа:
Я не ме занасяй ти, момко. Всеки с вкуса си. За мен двутомният епос на Дан Симънс е в пъти по-велик от всичко останало. И ти не можеш да ме обориш, просто защото вкуса ми е различен от твоя.
Властелина смърди на лайна и говна. Баси отвратителното кенефно четиво.

Яж ми кура бе
Хипериона е добър спор няма
Само дето е в различен жанр от песента и властелина (които са признати от цял свят и само малоумник може да нарече което и да е от двете "кенефно четиво")

IceQueen написа:
Колкото до Властелина и той се реди малко над средното ниво, просто книгата е доста по-тежка отколкото би било приятно да се чете без да се затормозяваш (над допустимото). Все пак първата част на Властелина е доста интересна и приятна, но Втората вече е доста трудна за преглъщане( Говоря за старото издание, новият мек буклук не съм го купувала и не мисля ,че трябва.).

Смях в залата
Всепризнатите властелин и песен били средно ниво защото били много тежки за вкуса на някаква форумна особа
Ебал съм ви у нескопосаните критици

Четете си к'вото ви харесва ама не си придавайте важност и не си позволявайте да оценявате великите творби на много по-умни от вас хора

Профил

Публикувано на: 10 Авг 2008 23:23

IceQueen написа:
Гаспод написа:

Я не ме занасяй

едит:

Добри книги според мен са "Граф Монте Кристо", Трилогията "Синовете на Великата мечка", поредицата за Айла, но само до 4-та книга, след това сбозва, но до 6-та е поносимо добре, вече 8 и 9 са доста трагични, но пък се четат от злоба ;), както и "Щамът Андромеда", "Денят на Трифидите" също и "Светещата Гибел". Последните 3 ако някой не ги е чел, а има желание да почете добра научна фантастика от поредица Галактика - изобщо няма да загуби, ако ги издири.

За тези, които се чудят какво да четат, ако все пак ви се чете доволно забавна приключенска поредица Поредицата за Айла е доста увлекателна, развива се действието когато неандерталците се застъпват с Хомо Сапиенс. Проследява живота на Айла, която бива отгледана от неандерталците. Смея да кажа, че е доста забавна поредица, първите 3 книги се четат на 1 дъх, после малко се забавя темпото, както казах по-горе, но определено има над какво да се замислиш докато я четеш ;). А и видях, че наскоро са пуснали ново издание, та няма да ви се налага като мен с години да ги издирвате по бутки за втора ръка.

Уау,толкова много книги си прочела,сигурно трябва да си дебела и грозна!Защото както каза един човек,който аз ужасно много уважавам:
За да чете едно момиче,значи че никой не го харесва!

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 10 Авг 2008 23:50

Цитат:
Уау,толкова много книги си прочела,сигурно трябва да си дебела и грозна!Защото както каза един човек,който аз ужасно много уважавам:

Приятелят ти е яко тъп, знаеш ли? А ти си същия. Аз не подкрепям Ледената, но това не е начин да го кажеш, шматка такава.

Хора, вижте сега, нека не го превръщаме това в един от онези спорове, така характерни за ПЦМ, моля ви. Темата е твърде хубава.
Аз лично смятам, че от Властелина има и много по-добри книги, но той все пак е краля, защото е един от първите; най-култовия, отворил пътя на останалите фентъзи автори.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 10 Авг 2008 23:52

Evil Genius написа:
Цитат:

Приятелят ти е яко тъп, знаеш ли? А ти си същия.

Но не можеш да отречеш,че не е вярно,нали?

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 10 Авг 2008 23:54

Цитат:

Отричам и още как. От личен опит, не от друго.
Разбира се, по принцип си прав, но има и доста изключения от правилото на приятеля ти :)

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Авг 2008 23:57

Тютюн

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2008 00:01

Evil Genius написа:
Цитат:

Отричам и още как. От личен опит, не от друго.
Разбира се, по принцип си прав, но има и доста изключения от правилото на приятеля ти :)

Добре и аз признавам,че като се замисля се сещам за 3 изключения.Всъщност като се замисля повечето момичета четат книги,пък не са некви годзили,затова ще премина на друго правило:
Хората в Интернет се делят на три групи-мъже,мъже които се представят за жени и жени,които приличат на мъже.
Тука вече не можеш да ме обориш :P

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 11 Авг 2008 00:14

denik написа:
Тютюн

Тва да не ти е една от книгите за през лятото? :nuts:

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 11:37

Теорията на Алми иде от факта, че фешънките, които се разхождат по кафенетата, найстина нямат време за книги. На всичкото отгоре обществото е изградено най-вече от такива момичета.
Само че и аз ще те оспоря, понеже се сещам за изключения - хубави момичета със интереси към учението, книгите, познанията - без да са досадни зубъри.

Темата вече е оспамена :) Най-добре IceQueen да постне своя снимка, за да видим кой е прав в случая.
Ако откаже... то е ясно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 12:09

Темата се спами по закон.
Моя снимка няма да пускам, хората който заслужават, не само снимки са виждали ми и доста литри бира са обърнати с тях, а за останалите - кой от където е!.

А по темата. Поради липса на време и нерви(и особено на мързел) да се занеса до пазара за да купя 4-тата книга от Песента, започнах да чета една фантастика на Ричард Морган - Разбулени фурии, която като се замисля има и доста сполучливи моменти, въпреки че на места се отплесват с досадни описания на местност и природа, а самата история на 300-ната страница вече и едва са ти ясни около 10% от всички въпроси, които си си задал в увода и първа глава. Е все пак имам още 200 страници за да ми се изяснят, освен ако не излезе от ония книги стил " краят за вас".

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 12:27

Срам ме е да си призная, че напоследък не отделям много време за книги. Пък вече и не следя, какво любопитно е излезло. Ако излезе някой нов Прачет, веднага ще променя приоритетите и ще го опукам за една вечер...просто на книжния пазар няма нищо, на което да държа. Нищо чудно да има адски готини книги, но просто не съм си ги набелязъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 13:15

No написа:
...и ние тука дружно...

Не ние, Алминатора :)

По темата - Преди доста време прочетох Диабло - Кралство на сянката.
Макар че много хора не оценяват добре поредицата и не съм чел много на брой книги от жанра...Колко ме фана тая книга не е истина. Това са си мои предпочитания, не парадирам че книгата е нещо велико.
Трябва ми мнение - струва ли си да взема и първата? Днеска ще ходя да си купя една от поредицата Men's Health Best, и искам и Завещание от кръв, ако си струва.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Авг 2008 13:17

Правиш заявление " ако не постне снимка - то се знае " и след това " ама то Алминатора ", много си долен. :D

ЕДИТ: Да, темата е сериозна, можеш да спреш да лицемерничиш. А т'ва "спамер", можеш да си го завреш отзад. Ако ще ми казваш още нещо - пиши ми на ЛС, за да не се преебава хубавата тема. Деба, дразниш, копеле.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 13:20

The Chameleon написа:
Правиш заявление " ако не постне снимка - то се знае " и след това " ама то Алминатора ", много си долен. :D

Спамер :P

Аз вече написах горе, че не подкрепям крилатата теория. Идеята беше, ако IceQueen иска да спре спора, да го опровергае лично. Ако не иска - нейна си работа.

Сега сериозно - темата верно е полезна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 13:27

Половината форум май чете "Песен за огън и лед". :shock: Засега чета "Сблъсък на крале".

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 20:23

IceQueen, прочети Малазанска Книга на Мъртвите от Стивън Ериксън, както казах преди някоя и друга страница. Там не ми обърна внимание или поне не даде знак да си ми обърнала. Надявам се поне сега да ми обърнеш.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2008 20:27

ENDVRA написа:
IceQueen, прочети Малазанската Книга на Мъртвите от Стивън Ериксън, както казах преди някоя и друга страница. Там не ми обърна внимание или поне не даде знак да си ми обърнала. Надявам се поне сега да ми обърнеш.

Обърнах ти, даже днеска я загледах на една сергия. По всяка вероятност и скоро ще я прочета, но първо ще довърша Огън и Лед, не обичам да чета по няколко книги успоредно.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com