Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 13 Юли 2008 19:15
Много благодаря на отзовалите се.Помогнахте ми много.Скоро ще се опитам да се сдобия с такава...... EDIT:От друг форум ми препоръчаха ето тази: http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=7347&sent=yesРеших да поискам вашето мнение по въпроса.Струва ли си?Тъй като както знаете един от основните приоритети за закупуване е DMC 4.....
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Юли 2008 14:52
Eми брат аз ти казвам карта от най-висок калибър,а спометата от теб карта е среден клас и ще минат 3-4 месеца ще е за смяна Може да е по- евтина,но 4850 е хита на сезона'' ATI is back in the game...'' цитат мисля от ревюто на картата Твой избор разбира се
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Юли 2008 15:28
Разбирам те много добре,просто търся по-евтини алтернативи.Наясно съм,че по-добре качество отколкто цена,но при положение ,че основния ми приоритет е само една игра,а с други игри проблем нямам.....Наистина си е висока класа предложението ви,но не знам дали ще се използва целия потенциал на картата.И аз като цяло съм раздвоен...
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Юли 2008 15:36
ATi 3xxx - в никой случай, няма друго такова дърво. И да не ползваш потенциала на 4850 сега, по-нататък ще му дойде времето 3650 не си струва.
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Юли 2008 19:08
Благодаря ви много за съветите.С тях ще взема най-доброто решение......предполагам
|
|
|
|
|
Riser
|
|
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 16 Юли 2008 02:03
Зна4и Страхотна ГЕИМЪРСКА КАРТА намерих на 250лева NVIDIA GeForce 9600GSO 768MB VRAM DIRECTX10 MODEL SHADER 4.0 DDR3 1800MHZ Clock Speed 192-Битова PCI-EXPRESS 2.0 и е XPRERT VISION S HDMI - HIGH Definition!!! Препора4вам я на Всеки които иска да прекара Геиминг 4асовете си в нещо неувъбразимо! Също тази карта ако бъде закупена харда трябва да е поне САТА2 зада не бави 4ипсетите на картата и Дъно на АСУС но дане е с АМД процесор 4е двете правят конфликти 4есто НАИ добре Дъното е да е на Gygabite с некво захранване от 350-450 вата !! Дано съм помогнал на някои ... P.S новия Радеон HD4800-то Дето е GDDR5 НЯКОИ знае ли за какво се използва ?? Да кажа ли ? ЗА обработка на HD и филмово ка4есТВО не ЗА ИГРИ така4е които не е разбрал ATI RADEON НЕ Е ГЕИМЪРСКА КАРТА ! него приемаите като обида!!~!!~!! мерси P.S.T Riser
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 16 Юли 2008 02:08
GSO е кур. яко обрязано GT по-леко с компетентните изказвания другия път че малко смешно
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
Riser
|
|
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 16 Юли 2008 13:27
Искам при4ини защо да е к*р ??
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Съвет за частичен ъпгрейд Публикувано на: 17 Юли 2008 00:16
Мина ми успешно сесията и след това Европейското и реших, че е време за ъпгрейд на вече поостарялата щайга. Първо започвам със сегашната конфигурация: АМД семпрон 3200+, 1гб РАМ, Хитачи 80 гб, гф7600гс 256мб 128бит-ова, дъното е май на Асрок с ам2 и вградена видео гф6100 друго не си спомням, захранването е някво антично на 350в не сменяно от 2-3 год. Ъпгрейд искам да направя на дъно проц, хард диск и рам. По-нова видео карта ще си купя като събера пари, защото за момента тази ми върши работа. Просто нямам средства и за видео в момента. Още от сега съм се ориентирал към хита на сезона АТИ 4850 512мб но за нея след некой др месец живи и здрави. Казвам това за да знаете каква карта ще се ползва след време и да ми кажете конфигурация която няма да я спъва много. Най-важното както винаги е бюджета, а той не е голям 500 лв. Като цяло и сам горе-долу мога да си направя конфигурация, но дъната са ми пълна магла, а и не само те. За процесор съм се ориентирал към Интел С2D със 2мб l2 кеш е4***, рам-та за сега ще е една 2 гб платка, а по-нататък и втора. Мисля да си запазя стария хард и да си взема някой 160гб или направо махам и стария и земам 250гб. Най-големия ми проблем освен парите разбира се е да намеря фирма във Варна(защото съм на квартира тук от В Търново, а не ми се мъкне пак до там) която да ми искупи старите чаркове и да сглоби новите и така всъщност бюджета да се увеличи. По темата за клокването съм навит за такива неща, но нямам никакъв опит и съм решен да пробвам след ъпгрейда на видеото 7600гс. От друга страна в дългосрочен план е най-добре да се инвестира в едно добро дъно и захранване и да взема процесор, а да си остана със стария хард видео и рам за по-нататък (2-3 месеца).
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 17 Юли 2008 13:45
абе дъната с интегрирано видео са малко ташак... ама щом няма пари за видео от сега до 500 лв мисля че това не е лош вариант:
ASUS P5N-EM HDMI /NF630I/775 C2DUO E4600/2.4/800/2M BOX 2GB DDR2 800 KINGSTON 320GB SEAGATE /7200/16MB
дъното е най-безперспективно в цялата картинка ;р по-добре да се измисли някое по-добро с по-малък диск.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 04 Авг 2008 18:09
Пичове, наскоро си купих Galaxy 9600 GT,обаче имам малък проблем, който е много дразнещ.Процесорът ми е Intel Pentium Dual E2180 2,00 Ghz клокнат на 2,7 Ghz, а рамеца ми е 2Gb 667.Та проблема е, че при по-мащабните игри започва буквално да ми лаги (прекъсва ми през няколко секунди , а някой път накъсва постоянно). Та се питах възможно ли е да е от CPUто или по-точно от cache на CPUто, който е 1 MB. Ако е от процесора моля препоръчайте ми друг до макс. 220 лв . Да речем Crysis ми върви идеално,обаче игри като - C&C Zero Hour(при по-голямо развиване),Just Cause( като гепам самолет и се кефя от въздуха), Assassin's Creed(като съм извън градовете,но с кон),Star Wars Empire at War (при по-големи битки) ми прави така.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 06 Авг 2008 19:43
AIDUKA написа: Темата е добра,дано и другите от форума погледнат сериозно на нея.Може да сложиш и линкове към бенчмаркове та да не питат ама това как ще ми върви.Айде успех. hi mi taq tema e dosta polezna mejdu drugoto za6toto pove4eto hora si nqmat na ponqtiet tezi ne6to i kato idat v nqkoi magazin kato gi vidqt gledat dagi porejat as skoro si slgobih nov komp e sam no mislq 4e sam se spravil
|
|
|
|
|
Gοסgle [Bot]
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 23 Авг 2008 22:53
petar4os написа: Процесорът ми е Intel Pentium Dual E2180 2,00 Ghz клокнат на 2,7 Ghz, а рамеца ми е 2Gb 667.Та проблема е, че при по-мащабните игри започва буквално да ми лаги (прекъсва ми през няколко секунди , а някой път накъсва постоянно). Виж каква е температурата на процесора. Най-вероятно прегрява и автоматично намалява честотата. Ако е това, със слагане на голямо и скъпо охлаждане ще се оправи. Или му намали честотата на 2 ГХц, може и да помогне.
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 24 Авг 2008 09:47
като се клоква процесора трябва и честотата на PCI-E да се бутне на 100 (а според други - на 101). но най-вероятно е да е от температурата, наистина
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Сеп 2008 15:08
Здравейте!Значи такамм,искам да попитам нещо за лаптопите.Тъй като смятам да си купувам и не съм много наясно с компютрите,пък още повече за преносимите компютри,ако може няколко съвета.Та въпросите ми са какви трябва да са конфигурацийте горе доло на пс-то,за да тръгват игри като Underground 2,WoW,FIFA и т.н.Не става въпрос за най най-новите игри.Тези,които се разцъкват най-много,за тях ме интерисува.Каква ще да е цената на такъв геймърски лаптоп? Извинявам се за тъпите въпроси,благодаря предварително...
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 14 Сеп 2008 17:35
Гледаш да имаш по-мощен проц Интел, да си с 965 чипсет, външна карта някаква и да имаш 2 слота за рам. Другото е маловажно. А и 6 клетъчна батерия...
Другите неща са по твой избор и усмотрение...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 17 Сеп 2008 16:18
Здравейте надявам се да ми помогнете,та проблема ми е следния... Искам да си купя нов компютър,но имам затруднения в избора си на дънна платка Останалите компоненти са: процесор - Core 2 Duo E8500 (3.16GHz, 6MB,1333 MHz FSB,s775) BOX RAM памет - 1x 2 GB DDR2 800 MHz захранване - 460 W видеокарта - GF 260 896MB 512 bit DDR3 PCI Express, 2x DVI,TV Out твърд диск - 320 Seagate, SATA2 звукова карта - SB 7+1 Chanel Ще съм ви много благодарен ако ми кажете някое подходящо дъно за тази конфигурация... Отделил съм 225 лева за дъното Благодаря ви предварително
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 17 Сеп 2008 19:25
P5K-E WiFi
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 17 Сеп 2008 20:19
мерси много
|
|
|
|
|
The procesor
|
|
В момента играе: Kvoto padne
|
|
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари? Публикувано на: 22 Сеп 2008 22:56
Такаам аз имам едно въпросче.Значи компеца кат си го зех беше с Ati Radeon x550 256mb,но понеже като излезе Assassin's creed,играта не ми тръгна и си взех GeForce 8500gt 512mb и играта ми тръгна.Та въпросът ми е какво е ващо мнение за картата и правилно ли съм я сменил или за същите пари съм щял да купя нещо по-хубаво P.S. Взех я февруари или март тая година за около 130 лв
___________________________________ The green beast: [Motherboard:Biostar A770 A2+] [CPU:Dual Core AMD Athlon 64 X2 2700mhz 5200+] [GPU:XFX 8500GT 512mb DDR2] [RAM:2gb Kingmax ddr2 800mhz] [HDD:250GB Maxtor] [PSU:Forton 350W] [Case:JNC-ATX RJA110]
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|