Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Смятате ли че темата ще е полезна?

Да.Ще имам нужда от малко консултация    78%  78%  [ 435 ]
 Не.Мисля че и сам ще се оправя    22%  22%  [ 126 ]
Общо гласове : 561
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари?
Публикувано на: 13 Юли 2008 19:15

Много благодаря на отзовалите се.Помогнахте ми много.Скоро ще се опитам да се сдобия с такава......

EDIT:От друг форум ми препоръчаха ето тази:
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=7347&sent=yes

Реших да поискам вашето мнение по въпроса.Струва ли си?Тъй като както знаете един от основните приоритети за закупуване е DMC 4..... :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2008 14:52

Eми брат аз ти казвам карта от най-висок калибър,а спометата от теб карта е среден клас и ще минат 3-4 месеца ще е за смяна :) Може да е по- евтина,но 4850 е хита на сезона'' ATI is back in the game...'' цитат мисля от ревюто на картата :!: Твой избор разбира се :)

Профил

Публикувано на: 14 Юли 2008 15:28

Разбирам те много добре,просто търся по-евтини алтернативи.Наясно съм,че по-добре качество отколкто цена,но при положение ,че основния ми приоритет е само една игра,а с други игри проблем нямам.....Наистина си е висока класа предложението ви,но не знам дали ще се използва целия потенциал на картата.И аз като цяло съм раздвоен...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2008 15:36

ATi 3xxx - в никой случай, няма друго такова дърво. И да не ползваш потенциала на 4850 сега, по-нататък ще му дойде времето :wink: 3650 не си струва.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 14 Юли 2008 19:08

Благодаря ви много за съветите.С тях ще взема най-доброто решение......предполагам :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
Публикувано на: 16 Юли 2008 02:03

Зна4и Страхотна ГЕИМЪРСКА КАРТА намерих на 250лева NVIDIA GeForce 9600GSO 768MB VRAM DIRECTX10 MODEL SHADER 4.0 DDR3 1800MHZ Clock Speed 192-Битова PCI-EXPRESS 2.0 и е XPRERT VISION S HDMI - HIGH Definition!!!
Препора4вам я на Всеки които иска да прекара Геиминг 4асовете си в нещо неувъбразимо! Също тази карта ако бъде закупена харда трябва да е поне САТА2 зада не бави 4ипсетите на картата и Дъно на АСУС но дане е с АМД процесор 4е двете правят конфликти 4есто НАИ добре Дъното е да е на Gygabite с некво захранване от 350-450 вата !! 8)
Дано съм помогнал на някои ...

P.S новия Радеон HD4800-то Дето е GDDR5 НЯКОИ знае ли за какво се използва ?? Да кажа ли ? ЗА обработка на HD и филмово ка4есТВО не ЗА ИГРИ така4е които не е разбрал ATI RADEON НЕ Е ГЕИМЪРСКА КАРТА ! него приемаите като обида!!~!!~!!

мерси P.S.T Riser

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 02:08

GSO е кур. яко обрязано GT :lol: по-леко с компетентните изказвания другия път че малко смешно :lol:

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
Публикувано на: 16 Юли 2008 13:27

Искам при4ини защо да е к*р ?? :?

Профил

Заглавие: Съвет за частичен ъпгрейд
Публикувано на: 17 Юли 2008 00:16

Мина ми успешно сесията и след това Европейското и реших, че е време за ъпгрейд на вече поостарялата щайга.
Първо започвам със сегашната конфигурация: АМД семпрон 3200+, 1гб РАМ, Хитачи 80 гб, гф7600гс 256мб 128бит-ова, дъното е май на Асрок с ам2 и вградена видео гф6100 друго не си спомням, захранването е някво антично на 350в не сменяно от 2-3 год.
Ъпгрейд искам да направя на дъно проц, хард диск и рам. По-нова видео карта ще си купя като събера пари, защото за момента тази ми върши работа. Просто нямам средства и за видео в момента. Още от сега съм се ориентирал към хита на сезона АТИ 4850 512мб но за нея след некой др месец живи и здрави. Казвам това за да знаете каква карта ще се ползва след време и да ми кажете конфигурация която няма да я спъва много.
Най-важното както винаги е бюджета, а той не е голям 500 лв. Като цяло и сам горе-долу мога да си направя конфигурация, но дъната са ми пълна магла, а и не само те. За процесор съм се ориентирал към Интел С2D със 2мб l2 кеш е4***, рам-та за сега ще е една 2 гб платка, а по-нататък и втора. Мисля да си запазя стария хард и да си взема някой 160гб или направо махам и стария и земам 250гб.
Най-големия ми проблем освен парите разбира се е да намеря фирма във Варна(защото съм на квартира тук от В Търново, а не ми се мъкне пак до там) която да ми искупи старите чаркове и да сглоби новите и така всъщност бюджета да се увеличи.
По темата за клокването съм навит за такива неща, но нямам никакъв опит и съм решен да пробвам след ъпгрейда на видеото 7600гс.
От друга страна в дългосрочен план е най-добре да се инвестира в едно добро дъно и захранване и да взема процесор, а да си остана със стария хард видео и рам за по-нататък (2-3 месеца).

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 13:45

абе дъната с интегрирано видео са малко ташак... ама щом няма пари за видео от сега до 500 лв мисля че това не е лош вариант:

ASUS P5N-EM HDMI /NF630I/775
C2DUO E4600/2.4/800/2M BOX
2GB DDR2 800 KINGSTON
320GB SEAGATE /7200/16MB

дъното е най-безперспективно в цялата картинка ;р по-добре да се измисли някое по-добро с по-малък диск.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 04 Авг 2008 18:09

Пичове, наскоро си купих Galaxy 9600 GT,обаче имам малък проблем, който е много дразнещ.Процесорът ми е Intel Pentium Dual E2180 2,00 Ghz клокнат на 2,7 Ghz, а рамеца ми е 2Gb 667.Та проблема е, че при по-мащабните игри започва буквално да ми лаги (прекъсва ми през няколко секунди , а някой път накъсва постоянно).
Та се питах възможно ли е да е от CPUто или по-точно от cache на CPUто, който е 1 MB.
Ако е от процесора моля препоръчайте ми друг до макс. 220 лв .

:( :( :( :(

Да речем Crysis ми върви идеално,обаче игри като - C&C Zero Hour(при по-голямо развиване),Just Cause( като гепам самолет и се кефя от въздуха), Assassin's Creed(като съм извън градовете,но с кон),Star Wars Empire at War (при по-големи битки) ми прави така.

Профил

Заглавие: Re:
Публикувано на: 06 Авг 2008 19:43

AIDUKA написа:
Темата е добра,дано и другите от форума погледнат сериозно на нея.Може да сложиш и линкове към бенчмаркове та да не питат ама това как ще ми върви.Айде успех.

hi mi taq tema e dosta polezna mejdu drugoto za6toto pove4eto hora si nqmat na ponqtiet tezi ne6to i kato idat v nqkoi magazin kato gi vidqt gledat dagi porejat as skoro si slgobih nov komp e sam no mislq 4e sam se spravil :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 22:53

petar4os написа:
Процесорът ми е Intel Pentium Dual E2180 2,00 Ghz клокнат на 2,7 Ghz, а рамеца ми е 2Gb 667.Та проблема е, че при по-мащабните игри започва буквално да ми лаги (прекъсва ми през няколко секунди , а някой път накъсва постоянно).

Виж каква е температурата на процесора. Най-вероятно прегрява и автоматично намалява честотата. Ако е това, със слагане на голямо и скъпо охлаждане ще се оправи. Или му намали честотата на 2 ГХц, може и да помогне.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2008 09:47

като се клоква процесора трябва и честотата на PCI-E да се бутне на 100 (а според други - на 101). но най-вероятно е да е от температурата, наистина

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 14 Сеп 2008 15:08

Здравейте!Значи такамм,искам да попитам нещо за лаптопите.Тъй като смятам да си купувам и не съм много наясно с компютрите,пък още повече за преносимите компютри,ако може няколко съвета.Та въпросите ми са какви трябва да са конфигурацийте горе доло на пс-то,за да тръгват игри като Underground 2,WoW,FIFA и т.н.Не става въпрос за най най-новите игри.Тези,които се разцъкват най-много,за тях ме интерисува.Каква ще да е цената на такъв геймърски лаптоп?
Извинявам се за тъпите въпроси,благодаря предварително...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2008 17:35

Гледаш да имаш по-мощен проц Интел, да си с 965 чипсет, външна карта някаква и да имаш 2 слота за рам. Другото е маловажно. А и 6 клетъчна батерия...

Другите неща са по твой избор и усмотрение...

Профил

Публикувано на: 17 Сеп 2008 16:18

Здравейте надявам се да ми помогнете,та проблема ми е следния...
Искам да си купя нов компютър,но имам затруднения в избора си на дънна платка
Останалите компоненти са:
процесор - Core 2 Duo E8500 (3.16GHz, 6MB,1333 MHz FSB,s775) BOX
RAM памет - 1x 2 GB DDR2 800 MHz
захранване - 460 W
видеокарта - GF 260 896MB 512 bit DDR3 PCI Express, 2x DVI,TV Out
твърд диск - 320 Seagate, SATA2
звукова карта - SB 7+1 Chanel

Ще съм ви много благодарен ако ми кажете някое подходящо дъно за тази конфигурация...
Отделил съм 225 лева за дъното
Благодаря ви предварително :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Сеп 2008 19:25

P5K-E WiFi

Профил

Публикувано на: 17 Сеп 2008 20:19

мерси много :)

Профил

Аватар
В момента играе: Kvoto padne
Публикувано на: 22 Сеп 2008 22:56

Такаам аз имам едно въпросче.Значи компеца кат си го зех беше с Ati Radeon x550 256mb,но понеже като излезе Assassin's creed,играта не ми тръгна и си взех GeForce 8500gt 512mb и играта ми тръгна.Та въпросът ми е какво е ващо мнение за картата и правилно ли съм я сменил или за същите пари съм щял да купя нещо по-хубаво
P.S. Взех я февруари или март тая година за около 130 лв

The green beast: [Motherboard:Biostar A770 A2+] [CPU:Dual Core AMD Athlon 64 X2 2700mhz 5200+] [GPU:XFX 8500GT 512mb DDR2] [RAM:2gb Kingmax ddr2 800mhz] [HDD:250GB Maxtor] [PSU:Forton 350W] [Case:JNC-ATX RJA110]

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com