Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Соло китара
Публикувано на: 13 Май 2008 19:17

Принципно всяко едно кубе ще ти ''свърши работа''. Колкото и да фучи и пърди - пак ще се научиш да свириш. Но ако тръгнеш да записваш нещо или да се занимаваш сериозно - не върши никаква работа :P Същото се отнася и за китарите.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2008 19:18

Еми дай пари и китара за 10 000 ще си купя...

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel
Born With A Heart Of Steel

Профил

Публикувано на: 13 Май 2008 19:24

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2008 19:35

В сайта на FENDER преди време гледах китарите на какви цени са. Има си най-човешки за, мисля, 580 (579) долара. А това СЕГА са 700 лева. Не бързайте, ако искате да имате свястна техника, съберете си едни добри пари - 1-2 хиляди, и си купете един Фендер, хем ще ви е оригинален, а като си вземете каквото и да е кубе MARSHALL, едва ли ще сбъркате. Това е моят съвет. Иначе, какъвто и "боклук" да си купите, все ще се научите да свирите.

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 13 Май 2008 19:58

Aз свиря на касетофон на +20 години китара на +25 и кабели ръчна изработка такаче не се оплакваите

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2008 19:59

Докато събера 1 2 хиляди ще ми е минал мерака ОТДАААВНА, друг е въпроса, че никога немога ги събера :Д

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2008 00:14

Значи е ясно колко ще свириш и след като си вземеш китара.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2008 09:38

Имах впредвид, че това ще стане когато стана на 25 сигурно :D Иначе от 8 месеца съм надъхан за китара и мерака ми не е паднал ни най-малко (: Просто за мен е невзъзможно да дам толкова пари...

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Публикувано на: 14 Май 2008 09:51

ТЪПАК!!! Кво само се извиняваш дееба? Отиваш и казваш "мамо искам некаква китара за 150 лева" и ако кучката ти откаже я смазваш от бой!!! Баси за осем месеца ако спестявах от закуски щях да да съм събрал пари :roll: !

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 14 Май 2008 10:50

A така бе за 150 кинта ше си земеш кухарка и толкоз.
ти кво искаш първата ти китара да е и последна ли

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2008 12:28

Неща кухарка (:

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2008 12:47

Направо електичка звучи повече от тъпо ... Не че няма хора които го правят (и те въобще не са малко), но наистина звучи глупаво.

Профил

Публикувано на: 14 Май 2008 14:22

Утро,

вижте сега. С много неща не съм съгласен.

Като цяло, общи приказки редите и така леко може да вкарате някой желаещ в грешката. На първо време, да, общо-взето - скъпото си заслужава. Което обаче не значи, че няма китари, които звукват сравнително добре, а парата им е повече от приемлива (аз съм собственик на такава, говоря от опит).

Въпрос на опит е да намериш подходящия инструмент, на доста време, свирене, проба-грешка и т.н. И на пари, разбира се.

Иначе малко практически съвети (за начинаещи):

1. Не купувате Harley Benton, Stagg, Jack&Danny или прочие нискобюджетни решения без абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ги чуете как пеят. Иначе много пари, нищо че парите са малки;
2. Някой спомена кубетата от по 15+W. Някой заставал ли е пред 15W звук? С толкова мога да откажа половин панелен блок от нощен сън. За домашни условия едни 5W са повече от достатъчни. Има безброй miniamp-ове, даже вече и stack-ове - на батерии (2хААА, напълно приемливо), със слушалки да си дрънчите по нощите без полицейско-пенсионерски ексцесии. Най-гот е да вземете amp със суич за превключване 5/50(+), обаче там парите са други;
3. Евтини камиони (педали/ефекти) са напълно излишни, само се трупат, повечето не докарват звук и т.н. Въобще, тегава история, пилеят се много пари, докато намериш точно какво търсиш;
4. Оглеждайте се за втора ръка брадви и техники;
5. Използвайте компютъра (с краден софтуер).

Или който може, да ходи навън - вече няма ддс, мита и т.н. за Европа, доларът е нисък = евтин шипинг от отвъд голямото море. В рОдината картината е малко грозновата с музикалните магазини. Излиза в пъти по-евтино, изборът е по-голям, брадвите са едно ниво нагоре (понеже дотук се шипват доста странни партиди).

Освен това, ориентирайте се какво ще правите с каквото-там-купите. Взимате една евтина дъска и едно кубе за общо 500-600 жълтици. След година (ако не ви писне), трябва да сменяте, за свирене в група нещата са съвсем отделни (гаражни репетицийки) - задължително трябва ватовете да се качват на поне 50, за да има нормален звук.

И така.
...

Някой по-долу искаше да взима HB - вместо това може да се разходи до Петте кьошета и да погледна LTD и Cort какво предлагат за 400+ - най-ниските серии, които са в пъти по-добри от измислиците на thomann и подобни. Ако е за метъл. За по-леки неща има невероятно много избор вече - някой Squier, Vintage, Encore даже, Yamaha и т.н.

Оттам започва трудната част. Китарният звук е въпрос колкото на китара, толкова и на електроника, озвучаване, кабели, предпочитания (и на задкитарно устройство, ама то е друг въпрос).

Има доста интересни оферти, Vox Amplug, например. Аз си купих скоро едно и го чакам да пристигне - навън вървят по 40 пари, у нас ги има във visiarts, някъде 90лв отиваха. Marshall също имат малки ампове, всички под 50 евро. А за повече - един Tiny Terror е винаги добре дошъл, обаче малко солено.

Vox-овете даже са три вида - чист, рок и ме'ъл, директно китара-слушалки. Ако толкова ви се играе с ефекти - тогава Line 6 Spider II/III. Кубенцата вървят с пет тона ефекти, пресети, тунер, няколко входа. Малките стават за вкъщи, някои им критикуват звука, но за без пари - толкова. Въпреки това, аз лично не съм голям почитател на вградени ефекти и транзистори, ползвам по финансови причини.

Оттам се почва. А и за нататък си има хватки - поръчки при български майстори, които излизат в пъти по-евтини от серийни модели и т.н.

Лека.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com