Заглавие: Re: Игра с мислене.
Атацикем Ориг! написа:
Мисля че в dvd-то на новия брой на pc mania ima точно игра, каквато търсиш- Lemmings
Ооо, лемингите са много изроди. Малко съм я цъкал тая игрица, ама я знам, че е адски безмозъчна по отношение на лемингчетата, и доста трудничка откъм логика.
Аз бих ти препоръчал нещо друго - Neighbours from Hell. В нея си водещ на ТВ шоу, който прави номера на лошия си съсед (той е направен наистина противен), а геймплеят е 2Д профил на къщата. Смешна и забавна, идеална за малки деца (ако случаят е такъв). Играта е адски лесна по отношение на изиграване, но ако започнеш да се трудиш за 100% рейтинг (който получаваш от трикове), става доста по-сложничка. Проблемът е, че е кратка, но пък има и 2-ра и 3-та част (които не съм играл), така че може да се продължи и там, вероятно.
Друго предложение е Oddwolrd Abe's Odyssey/Exodus, който са адски смешни и изискват мислене. Но тя вече не влиза в графата "само мислене".
Иначе действително куестовете са твоят жанр, а от тях има доста преведени на български. Аз съм играл единствено Тhe Black Mirror, но е наистина интересна и приятна (една колежка сега я играе и е запънала на предпоследния чаптър и не иска да играе нататък, защото я притеснява накъде ще се завие историята
). Потърси някой подходящ куест (например по възраст), намери му версията на български и си готов.