Към двата поста, които бяха насочени към мен

:
LEX ICON - кой War? Warcaft 3 или WoW?

В момента играя WoW с едни приятели, с които години на ред играхме Lineage 2(съответно не го продавам). Warcraft3 е още по-малко за продаване

. Макар, че не я играя, смятам това за една от най-великите игри и имам желанието да си я запазя на оригиналните дискове

.
The Chameleon - мнението ми за Табула Раса - НЕВЕРОЯТЕН гейм плей. Играта е толкова динамична, че в моменти се отплесваш в гринд, вместо да си правиш куестите, само и само да се кефиш на изтребването на извънземни. Единствената игра, чийто гринд е фън(макар, че гринда не е необходим). Имам играта от ден първи на излизането и, а играта още тогава имаше по-малко бъгове, отколкото имат 4 годишните WoW и Lineage 2 в момента. А малкото проблемни неща ги оправят с едни огроооомни пачове. Графиката... ох графиката... определено тя би могла да докара до оргазъм някой заклен фен на добрата графика

! То не са мъглявини, динамични сенки... Lightnings... но за съжаление колкото е хубава, толкова е и тежка. За да си направиш кефа с играта ти трябва наистина мощна машина. Лека полека преминавам към лошите неща - явно в стремежа си да започнат да взимат парите на хората по-бързо, производителите пуснаха играта незавършена. Под незавършена имам предвид - малко content. До този момент 80% от енд-гейма на играта е чат, другите 20% са странно ПвП. Защо странно? Има два начина за пвп - 1. дуел 2. влизаш в пвп клан, обявявате си взаимно война с друг клан и започвате да се меляте в продължение на няколко дни. След изтичането на тези дни играта изчислява кой клан е победител и статистиката се аддва на сайта в ранглиста(която показва най-силните кланове). Няма място, на което да не можете да се биете - по градовете, по поляните... навсякъде. Но това става само, ако си в клан, на който му се прави пвп и ако си намерите друг клан, на който също му се прави пвп. Няма нерегламентирано пвп/ганк. Говори се, че ще има трети тип ПвП в близко бъдеще, което щяло да носи и награди... На практика крафта липсва... разглобяваш едни предмети, от тях взимаш чарколяк и ъпгрейдваш други предмети, но нямаш възможност да създадеш предмет. Тази игра трябваше да излезе поне 6 месеца по-късно с читав крафт, повече опции за пвп и някакъв енд-гейм. Заради тези пропуски играта губи много от играчите си, които стигат макс лвл(и повече нямат какво да правят) и както обявиха производителите и разпространителите на ТР - играта е финансово разочарование. Ами те са си виновни, играта има ОГРОМЕН потенциал, но най-вероятно ще я зарежат, защото заради изброените по-горе неща, хората трудно ще се върнат към ТР.
Аз от своя страна се кефех на играта максимално. Извънземните райдват/сийджват базите и играчите се обединяват в отбраняването(или в превземането обратно) на тези бази. Много екшън, много нещо. Една от малкото игри, в които мелетата имат голям шанс срещу рейндж героите. Също така една от малкото, в които дори AoE героите са напълно способни и в ПвП. Играех "spy" - dps/dd меле с огромни възможности като mind control, ослепяване на противниците, разни кърсове... страхотен герой. А, забравих да кажа, че това е май единствената игра, в която дори ТАНКЪТ е сила в ПвПто и е напълно конкурентноспособен в ПвЕ.
Отидох да играя WoW, само защото доста на брой близки приятели започнаха да я играят(а с тях е фън каквото ще да играеш). Ако трябва да избирам между двете... бих избрал игра с геймплея и графиката на ТР и с контента на УоУ

.