Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Warhammer: 40,000 Dawn of War II
Публикувано на: 09 Апр 2008 03:35

Vanderveken написа:
За крафта не ще и дума. Тази бозица нямаше да бъде нищо и продължава да е нищо.

Заради това изказване съм склонен да приема, че се занимаваш с гейм индустрията от няколко месеца. Съдейки по нивото на некомпетентност лъхащ от този пост.
Blizzard превръща RTS в спорт, популяризира идеята за уникални раси и създава първата солидна мултиплеяр база. Също така те са създателите на единствената стратегия, която продължава да се играе десет години поред. В сравнение с тях Relic са група ентусиасти предлагащи временни развлечения.
Може и да са използвали някоя друга идея от Warhammer 40k, но това ще се ограничи до частичната концепция, на terran-ите. Да не говорим, че Games Workshop са точно толкова плагиати колкото Blizzard, но пък на този свят всеки взема нещо от някого и креативността се измерва във възможността на създателя да изкривява концепцията.

Vanderveken написа:
Btw светът Warhammer се намира във 40к. И е планета подобно на земята обхваната от warp storm и за това не са се развили на нея толкова технологично и за това, империума и/или други фракции не са я колонизирали/изтребили/харвестнали, и т.н.

Това е стара и отдавна отречена информация. Games Workshop заявиха, че двете вселени нямат нищо общо помежду си и идеята за една "мултивселена" е изоставена от години.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 06:18

Mahaan написа:
В сравнение с тях Relic са група ентусиасти предлагащи временни развлечения.

Тука се изхвърли и то много
Relic освен DoW са и създатели на Impossible Creatures, Homeworld и Company of Heroes
Почти всичките (ако не и всичките) им игри са обирали де що сварят награди

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 07:43

Notorious™ написа:
Тука се изхвърли и то много
Relic освен DoW са и създатели на Impossible Creatures, Homeworld и Company of Heroes

Impossible Creatures така и не се хареса на хората, доколкото знам фенбазата на Релик третира играта като DMC 2.

Относно Homewrold, CoH и DoW.

Това са прекрасни игри пред които съм изгубил часове. Истината обаче е, че нито една от тях е нямала голям ефект върху гейм-общността или индустрията.
Homeworld, колкото и красива и интересна да беше, си остана една от малкото космически RTS игри и единственото заглавие доближаващо се до успеха на играта излезе тази година( Sins of a Solar Empire ), която използва напълно различна формула.
CoH и DoW са прекрасни игри, но нито една от тях не е оказала ефект върху хората. Комюнитата им немогат да се сравняват с това на Starcraft нито по бройка, нито по фанатизъм. От към eSport и двете игри си гризът труповете( баланс + спонсорство).

Relic са страхотно студио и благодарение на тях съм имал много приятни часа игра, но в сръвнение с Blizzard, те са поредната компания. И моля хората да не се лъжат, не съм fanboy на която и да е компания, прекалено стар съм вече, за да слагам нещата на пиедестал, но има някои факти, които немогат да бъдат игнорирани.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 10:12

Т'ва е все едно да кажеш че Bethesda са "поредната компания" в сравнение с Bioware
Impossible Creatures на мен ми хареса
Хоумуърлд няма конкуренция сред космическите стратегии, а нишата не е ЧАК толкова малка
DoW и като баланс и като възможност за мултиплейър (и респективно e-sport) не отстъпва по нищо на стареца и уъреца
Само мощният хайп който Близард създават около всяка своя игра им е осигурил голямата фен база
За героите не мога да говоря защото не съм пробвал играта, само знам че я хвалят доста

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 10:52

Notorious™ написа:
Т'ва е все едно да кажеш че Bethesda са "поредната компания" в сравнение с Bioware

RPG жанра не е попаднал под подобен монопол, следователно неможе да се говорим по същият начин за него.

Notorious™ написа:
Хоумуърлд няма конкуренция сред космическите стратегии, а нишата не е ЧАК толкова малка

Homeworld е една от двете усепшни космически RTS-ове ( другата е Sins of a Solar Empire ). Принципно играта направи всичко, което можеше да се направи, затова и си остава най-добрият продукт засега (SoaSE работи на друга скала).

Notorious™ написа:
DoW и като баланс и като възможност за мултиплейър (и респективно e-sport) не отстъпва по нищо на стареца и уъреца

Down of War страда от сериозни проблеми отностно блансът и бъговете, проблеми от които неможе да се отърве до ден днешен( въпреки, че няколко пача бяха доста близо). Това само по себе си унищожава възможностите за масивно e-sport движение. Все пак трябва да се признае, че Relic поддържат играта си, а не са я оставили на произвола на съдбата (alla EA).

Notorious™ написа:
Само мощният хайп който Близард създават около всяка своя игра им е осигурил голямата фен база

Hype? Ако не си забелязал Blizzard убиха hype-a около Starcraft II, което между другото е един от най-добрите ходове, ако не и най-добрият, който можеха да направят.

Notorious™ написа:
За героите не мога да говоря защото не съм пробвал играта, само знам че я хвалят доста

Пробвай я, няма да съжеляваш. Ако не за друго то поне да видиш най-добрият RTS engine създаден досега( и не, не хиперболизирам).

Notorious™ написа:

За съжеление не говорим за индивидуални мнения, а за ефектът, който играта е окозала през времето през което тя е била активна и ефектът върху индустирята. Личното мнение в случеят няма място в дискусията.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 13:42

Notorious™ написа:

Майтапиш ли се? Май не си играл достатъчно DoW в мулти. При оригинала и WA(след пачове) се търпеше донякъде. От там нататък за баланс в DoW не може и дума да се каже. Същата работа за съжаление е и при CoH,въпреки че там "расите" са по-малко - 4. До момента Relic suck-ват в балансирането, което е жалко имайки в предвид качествата на последните им заглавия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 17:40

Mahaan написа:
RPG жанра не е попаднал под подобен монопол, следователно неможе да се говорим по същият начин за него.

Не съм съгласен
РПГ-та бол от много фирми но най-известните и всепризнати са на Bioware
При РТС-тата и Близард нещата са идентични

Mahaan написа:
Homeworld е една от двете усепшни космически RTS-ове ( другата е Sins of a Solar Empire ). Принципно играта направи всичко, което можеше да се направи, затова и си остава най-добрият продукт засега (SoaSE работи на друга скала).

SoaSE е приятна игрица можеш да прекараш часове играейки я но има мноооооооого хляб да яде докато стигне Хоумуърлд

Mahaan написа:
Down of War страда от сериозни проблеми отностно блансът и бъговете, проблеми от които неможе да се отърве до ден днешен( въпреки, че няколко пача бяха доста близо). Това само по себе си унищожава възможностите за масивно e-sport движение. Все пак трябва да се признае, че Relic поддържат играта си, а не са я оставили на произвола на съдбата (alla EA).

Аз бъгове не съм забелязал (сериозно... нито един в нито една от игрите)
Може и да е защото не съм ги играл без пачове
Относно баланса продължавам да твърдя че е на ниво

Mahaan написа:
Hype? Ако не си забелязал Blizzard убиха hype-a около Starcraft II, което между другото е един от най-добрите ходове, ако не и най-добрият, който можеха да направят.

За да го убият трябва да го е имало
А кой го е създал? Бай Тошо от втория етаж?
Впрочем защо пък да са го убили?

Mahaan написа:
За съжеление не говорим за индивидуални мнения, а за ефектът, който играта е окозала през времето през което тя е била активна и ефектът върху индустирята. Личното мнение в случеят няма място в дискусията.

Ти каза че не се е харесала на хората
Аз ти казвам че на някои хора им е харесала
Впрочем и ревюто в ПСМания беше доста ласкаво ако не ме лъже паметта
А относно ефекта върху индустрията все ми се струва че създателите Spore черпят вдъхновение освен от Черно&Бяло, Age of Empires и Empire Earth и от Impossible Creatures

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 17:44

Махан смучи ми косматите топки ок ? Можеш с умрелият крафтец и познаията си да ми чистиш объвките. Сиктир нанекъде А ?

btw дори не съм чел поста :lol: What a waste of time.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 19:06

Notorious™ написа:
Не съм съгласен
РПГ-та бол от много фирми но най-известните и всепризнати са на Bioware
При РТС-тата и Близард нещата са идентични

Не говорим за това кой колко е добър, а за това кой как е въздействал. Системата на Blizzard ( три раси, два ресурса, UHD намиращо се от долу, работници и пр.) са дефинирали жанра от Starcraft насам. Aurora двигателят, дори и всепризнат, се използва само в няколко отделни игри и не се използва масово в RPG-тата.

Notorious™ написа:
За да го убият трябва да го е имало
А кой го е създал? Бай Тошо от втория етаж?
Впрочем защо пък да са го убили?

Ако не си забелязъл хората изгубиха ентусиазмът около играта в последно време. Далечната дата на излизане и постоянните промени допринасят за това. Естествено всеки ще си купи Starcraft 2, но в момента никой не очаква, че той ще е по-добър от първата игри и точно в това му е силата.

Mahaan написа:

Notorious™ написа:
Ти каза че не се е харесала на хората
Аз ти казвам че на някои хора им е харесала
Впрочем и ревюто в ПСМания беше доста ласкаво ако не ме лъже паметта

Същата история беше и с Universe at War, но това не означава, че играта е постигнала някакъв успех. В момента говорим за големи мащаби. Това, че нещо се е харесало на малка група хора не означава, че е постигнало някакъв значим успех. Както каза Айзък Айзамов "Създай религия и ще се намери поне един глупак да я защитава до последно"( в случеят трябва да се пререфразира, но това е друг въпрос).

Notorious™ написа:
А относно ефекта върху индустрията все ми се струва че създателите Spore черпят вдъхновение освен от Черно&Бяло, Age of Empires и Empire Earth и от Impossible Creatures

Will Wright е един от пионерите в индустрията. Той е създал изключително голямо разнообрази от симулатори през дългата си кариера и винаги се е интересувал от икономика, архитектура, механика и военна история, както и по-късно от биология. В кариерата му има игри като SimLife, SimEarth и SimAnt, а да не забравяме и SimCity. Тези четири продукта са дали облика на Spore, която е кулминационната точка в кариерата му.
От всички изброени игри по-горе единствената, която този човек може да е погледнал е Black&White, тъй като Will Wright не е привържаник на стандартните гейм жанрове, но за да знаеш това трябва да си запознат с човека.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 19:18

Mahaan написа:
Blizzard превръща RTS в спорт, популяризира идеята за уникални раси и създава първата солидна мултиплеяр база. Също така те са създателите на единствената стратегия, която продължава да се играе десет години поред. В сравнение с тях Relic са група ентусиасти предлагащи временни развлечения.
Може и да са използвали някоя друга идея от Warhammer 40k, но това ще се ограничи до частичната концепция, на terran-ите. Да не говорим, че Games * са точно толкова плагиати колкото Blizzard, но пък на този свят всеки взема нещо от някого и креативността се измерва във възможността на създателя да изкривява концепцията.

Единственото нещо за което ще споря, то това е концепцията и расите. За другото съм донякъде съгласен. Донякъде, защото ключовата дума при Близърд винаги е бил съпорт до дупка, което не им прави по-малко чест де.
Та концепцията. Да, Уорхамър 40к взима от хиляди други sci-fi вселени по-малко за да го забърка в собствения си бъркоч 40к години напред. Това което правят Вихрушката е да изкопират тотално уорхамър, да му сменят дрешките, да го върнат 23 столетие и да го нарекат Starcraft. Пак казвам не става дума за гейм механика, играемост, фен база и тн. Просто малко самият факт, че е гадно изкопирано ме дразни. И тъпото е, че продължават да копират.
И за да не съм голословен
Terran Marine - Space Marine
Protoss - Eldar
Zerg - Tyranid

И до утре така мога да си слагам артове. И не говоря за 1-2 единици, а за тотален rip off. А дори неща да се задълбавам в самите раси, щото работата става още по-дебела.
Ся има и другия факт, че Starcraft е религия в Кореа, има нереална база фенове и още се организират лиги и турнири из цял свят. Тотално балансирана ( е след 15+ пача имах си да не беше).

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 19:56

FrAnTic1bg написа:
Единственото нещо за което ще споря, то това е концепцията и расите. За другото съм донякъде съгласен. Донякъде, защото ключовата дума при Близърд винаги е бил съпорт до дупка, което не им прави по-малко чест де.
Та концепцията. Да, Уорхамър 40к взима от хиляди други sci-fi вселени по-малко за да го забърка в собствения си бъркоч 40к години напред. Това което правят Вихрушката е да изкопират тотално уорхамър, да му сменят дрешките, да го върнат 23 столетие и да го нарекат Starcraft. Пак казвам не става дума за гейм механика, играемост, фен база и тн. Просто малко самият факт, че е гадно изкопирано ме дразни. И тъпото е, че продължават да копират.
И за да не съм голословен
Terran Marine - Space Marine
Protoss - Eldar
Zerg - Tyranid

И до утре така мога да си слагам артове. И не говоря за 1-2 единици, а за тотален rip off. А дори неща да се задълбавам в самите раси, щото работата става още по-дебела.
Ся има и другия факт, че Starcraft е религия в Кореа, има нереална база фенове и още се организират лиги и турнири из цял свят. Тотално балансирана ( е след 15+ пача имах си да не беше).

За Terran-а няма да споря, въпреки че съвсем спокойно можем да простим на Blizzard за това, тъй като тази раса успя да си създаде собствена атмосфера( което не прави плагиятството по-малко, но все пак).
Protoss-а не са само елдари. Концепцията за древна psychic раса е стара. По-стара Warhammer, в дизайн единиците им напомнят повече на Legacy of Kain отколкото на Eldar-ите. Като структура на обществото си приличат с тях, но също подобни са Вулканите от Стар Трек и още един бог знае колко sci-fi раси. Като стил са различни. Елдарите напомнят за '40 години на sci-fi, докато Protoss-а се причисляват повече към "древният" лик. Общото между двете раси са клишетата, нещо което неможе да се избяга.
Няма нищо общо между Тиранидите и Зерга. Тиранидите напомнят повече на животни, който консумират всичко и си заминават, докато Зерговете са насекомоподобни и предпочитат да колонизират планетите. В обществото им разликата е също толкова голяма. Overmind-a разчита на Cerebrate, които напомнят на мозаците от Starship Troopers, докато техните побратими от бойният чук са изцяло доминирани от Hive Mind-a. Принципно и двете раси са родени от Starship Troopers.
Като цяло Зерг и Протоса си приличат с Елдарите и Тиранидите главно заради клишетата, но при подобни раси това, както казах, е нейзбежно, но също така разликите между тях са достатъчно големи, за да не може да се каже, че едните са крали от другите. Все пак първоизточникът е един.
Идеята, че Blizzard и Games Workshop не се разбират идва от проблемите които двете фирми имаха отностно първият Warcraft. Доколкото знам ( аферата така и не се разкри напълно) по средата на разработването GW са прекратили договора и Bliz просто са продължили напреде. От там идва и зеленият цвят на орките ( нещо уникално за Warhammer), след това двете фирми никога не са работели заедно.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 20:33

Тва го четох обаче :lol:

Страшен си, направо "чук" 40к години напред. Дословно "копи-пейст" е ставало със Sc и ако тогава бяха извадили хамъра заедно със крафта, крафта щеше да потъне като продънена консервена кутия. Какъв късмет във време без Sci_fi поредици. Дори не ми споменавай Dune, TS and et.c шот си смешен к ?

40k >>>. ALL

Всяка вселена бледнее пред дълбочината на хамъра, нема гейтове, нема треци , нема филми и игри, просто не стаа. И такава фен бейс ако някой напраи Някога ще му стисна ръката.

Енджини и т.н просто да забравиме изобщо защото стратегия със по-добра графика от CoH = WIC < DOW2 едва ли ще излезне до тогава а и известно време след това.
А за спорта C&C е в милион пъти по спортно организирана направена отколкото Sc. btw единствената стратегия в която можеш да се закулиш и да не могат те махнат. Уникат е !Изкъртва ме само като я чуя. *говоря за Sc и Sc2 защото ще бъде същата 1:1.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 20:34

Само едно не мога да разбера - защо Warhammer феновете си мислят, че GW са първоизточника на всички идеи и концепции, включени в Чука?! Ясно е, че и те са черпили вдъхновение от различна литература. В днешно време е почти невъзможно да се измисли нещо толкова различно, че никой да не си помисли "Ама аз това май съм го виждал някъде, обаче малко по-друго."

P.S. Едни Reavers и drop pods могат да се преглътнат в SC2, нали? Като се има в предвид,че SC отдавна си е извоювал място в сърцата на милиони.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 20:39

да е ама докато близард са бавни тези дето правят уархамара бачкат бързо пускат нови раси вадат нови игри е така се прави игра за да е маняшка яко раси яко екщън постояно подобрения новата част сигорно ще вземи всичко наи хубаво от старата ще е по балансирана вече занят кое как да е от старата част е така се прави стартегия

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 20:40

Vanderveken написа:
...

Абе ти нямаш ли разказ да довършваш! :D :wink:

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 09 Апр 2008 21:11

Vanderveken написа:
40k >>>. ALL

Всяка вселена бледнее пред дълбочината на хамъра, нема гейтове, нема треци , нема филми и игри, просто не стаа. И такава фен бейс ако някой напраи Някога ще му стисна ръката.

Енджини и т.н просто да забравиме изобщо защото стратегия със по-добра графика от CoH = WIC < DOW2 едва ли ще излезне до тогава а и известно време след това.
А за спорта C&C е в милион пъти по спортно организирана направена отколкото Sc. btw единствената стратегия в която можеш да се закулиш и да не могат те махнат. Уникат е !Изкъртва ме само като я чуя. *говоря за Sc и Sc2 защото ще бъде същата 1:1.

Изключително тъпо е да сравняваш p'n'p вселена със вселената на една игра. Вселената на DnD е в пъти по-развита и с по-голям фен бейс от WH. А това за закулването в sc е поредното ти тъпо изказване.

Профил Skype

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2008 22:30

Шапка свалям за мнението ти за DnD . Единствената вселена която уважавам заедно със 40к. Нереално добре направена.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2008 23:37

днд не е по развита от уархамър голям фен съм на днд но просто уархамър е по дълбок иначе днд игри играя постоянно те се развиват и сега предстои да излезе ревизия 4 на правилата но като цяло има по малко неща в днд отколкото в уархамър само дето едното си е рпг другото стратегия

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Апр 2008 02:11

Vanderveken написа:

Страшен си, направо "чук" 40к години напред. Дословно "копи-пейст" е ставало със Sc и ако тогава бяха извадили хамъра заедно със крафта, крафта щеше да потъне като продънена консервена кутия. Какъв късмет във време без Sci_fi поредици. Дори не ми споменавай Dune, TS and et.c шот си смешен к ?

Постът ти не съдържа аргументи или факти, които да подкрепят това твое твърдения, което прави стойността му съмнителна.

Vanderveken написа:
40k >>>. ALL

Предполагам в този случей не си чувал за Star Wars. Поредицата обхваща по-голям период от време в много по-детайлен начин в абсолютни всички медйини формати познати на модерното общество. Фенбазата на поредицата е достатъчно голяма, за да се съревновава с тази на Coca Cola, а на няколко пъти и Силата щеше да бъде приета за официална религия в някои страни.

iddqd написа:
днд не е по развита от уархамър голям фен съм на днд но просто уархамър е по дълбок

Незабравяй, че към D&D вселената се прибавят Dragonlance и Forgotten Realms

iddqd написа:
да е ама докато близард са бавни тези дето правят уархамара бачкат бързо пускат нови раси

Затова на Starcraft и след десет години се появяват нови тактики, докато тези на DoW не са повече от три-четири на раса в зависимост от пача. Качество > количество.

MARiNZ0 написа:
Само едно не мога да разбера - защо Warhammer феновете си мислят, че GW са първоизточника на всички идеи и концепции, включени в Чука?!

Също така има фенове на Blizzard, които твърдят, че Starcraft е първоизточника и The Church of Scientology си има последователи. Навсякъде има хора, които си мислят, че знаят всичко и бият барабано, докато de facto тхе са натъмно.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 11 Апр 2008 12:45

Става от трагично по-трагично, самото ти съществуване е съмнително като нормален индивид. Освен няколко, смешни реплики , и несъстоятелността на коментарите ти, които просто няма да коментирам е трагично. SW когато е в по-голям очастък от време и такава дулбочина може да ми обръсне заднига в комбина с тебе к ?

А весник шок и Нло с коя държава ще си сложи силата като религия за себе си ако обичаш ,че потъваме вече.
Когато sc има повече от 1 тактика, наспами и пусни атак от тук до тук, ти ще проимаш глава с която да мислиш.

И ако обичаш или ако не обичаш се тая. Темата е за хамъра и по-точно за dow2 ако не ти изнася на никой не му се занимава със умрелите ти възгледи и излеания. Така ,че си глътни бълвоча и гледай как Dow ще затири стратегиите , от всяка страна. A самоят флъф на 40к ще се експандва неизвестно до кога за разлика от всичко друго където се някога ще удари стена.

И това за тиранида и зерга ,че едните са животни другите насекоми МЕ ИЗБИ БЕ. Изкъртих се корема от смях, то по малоумно нещо не съм чулав ЕВЪР.

Аре скупи си подмишниците и изчезвай.
Не може две думи да се каже ако някой навлек не се домукне да обяснява, какво било правилно и криво , ае бегай от тука.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com