Автор |
Съобщение |
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 20:54
Хм, виж, не съм казал, че не е изпипана игра. Просто е прекалено еднотипна и ако не се усетиш, че правиш едно и също нещо за вече хиляден път, то определено ще си циклиш още много. Бих казал, че дори и някои пуцалките с ботове (например Unreal Tournament (единицата!)) не са толкова еднообразни! В смисъл, геймплеят на много игри е наглед еднообразен (например - "пуцай куме" в FPS-тата), но всъщност всеки път, когато го правиш, обмисляш сума ти неща за това как да го направиш. Докато в диабло е "я, гад, бой по главата, докато умре" и само, когато вземат да те забърсват скоростно (не особено често) започваш да мислиш какво да правиш (като почти винаги решението е просто да подминеш гадта). Ако толкова ти се играе РПГ с яко тупане, сложи си един IceWind Dale и там бой на поразия, а едновременно с това при почти всяка битка си напрягаш сивото вещество за да измислиш тактика за групата и т.н. В Диабло дори и с различните герои доста малко се разнообразява геймплея - дали ще си магьосница или амазонка и ще стреляш отдалеч, или варварин/паладин/асесин/друид е все тая. Горе-долу само некроманта е по-разнообразен като че ли (който пък никога не ме е кефил и много малко съм играл с него). Играта се разнообразява малко в мулти, когато се комбинират няколко герои. Само дето като имаш предвид, че голяма част от гадовете можеш пак да си ги биеш сам, от останалите голяма част се бият само от някой от героите (другите са безполезни) и остава доста малка част от гадовете, за които наистина се изисква някаква отборна тактика.
Vermic, всъщност съм поразцъквал единицата. Малко, но съм я играл. Малко повече съм я гледал (дори и когато беше навръх славата си - впечатляваща за тогавашното ми ниво на геймърщина, доста тъпо за сегашното ми). Също така признавам, че бая ме беше обхванала "мрачността" му първия път, когато мниавах през всеки от актовете. И дотам. Вторият и т.н. пъти всичко беше ясно до краен предел и до голяма степен рутинно. А и не мисля, че едно hack'n'slash RPG трябва да те спечели с "мрачност и атмосфера". Ако исках това, щях да си играя Silent Hill, където има в изобилие от това.
Бтв, играли ли сте Nox? Лично за мен беше дваж по-интересна от Дебилото.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 21:02
Не съм гласъвал,защото при мен първото място си поделят WarCraft & StarCraft.Плениха ме най-вече с историята си(сигурно WarCraft IV няма да видим,което е жалко.За съжаление,ако има някакъв сюжет,то той ще се развива във вселената на УоУ).От една страна е доста яко да поциклиш ДотА с приятели,но пък не може да се сравни с един масов сблъсък между терани и зерги,да речем. Диабло.....не можа да ме плени тази игра.Може би Хами е прав и това е така,защото не съм играл единицата,но не мога да се насиля да го правя.УоУ......играл съм на пиратски сървъри и колкото и да са орязани някои неща,откъм професии и т.н.,хващаш концепцията на играта,а на мен тя не ми се хареса. @ Рекс,не се знае( Цитат: Ще поживеем и ще видим ).Ако Близ наистина се постараят ....но все пак "дедото" ще си остане в сърцата на много геймъри.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 21:31
Rex, сори, ама на мен лично Icewind-a ми е най-малоумното РПГ създавано някога. Иначе Nox-a е добра. Също и Lionheart.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 21:33
Sentry написа: Rex, сори, ама на мен лично Icewind-a ми е най-малоумното РПГ създавано някога. Бих желал да видя аргументи, защото не съм много съгласен. Заедно с Арканиум и Майт енд Меджик ми е любимо РПГ и не виждам къде му е лабавото.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 21:51
Action D`n`d? DUDE?! WTF ... Смисъл екшън по 2.5 ревизията(може и 2.0 не ъсм сигурен..) c`mon...
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 22:07
Shady написа: Бих желал да видя аргументи, защото не съм много съгласен. Заедно с Арканиум и Майт енд Меджик ми е любимо РПГ и не виждам къде му е лабавото. Опитай да я играеш с 1, 2 или 3 човека парти. Изнасят те още в началото преди да си успял да направиш каквото и да е и то някакви малоумни гоблини. Започвал съм играта над 20 пъти само заради това, просто ми е досадно да я играя тая игра. Иначе Аркануума въобще ми се вписва извън всякакви стандарти за игра, просто не искам дори да си го спомням. Might & Magic ми е любима серия.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 25 Мар 2008 22:43
Sentry написа: Опитай да я играеш с 1, 2 или 3 човека парти. А като ти е толкова трудна "с 1, 2 или 3 човека" защо не играеш с всичките възможни 6? С теб сме си говорили за тази игра и ти знам мнението. И все пак не можеш да отречеш, че има повече мислене в един action D'n'D като IceWind, отколкото в Diablo! Иначе Sеbastian, не мога да разбера къде му е проблема? Предполагам се възмущаваш от ориентираността му към битките. Ами то в крайна сметка за какво друго е направена цялата тази бойна система? Да ти призная, играл съм и Planescape Torment, която не е биткаджийско D'n'D. Играта си е страхотна, но най-тъпото нещо в нея бяха именно битките. Мисълта ми е, че в крайна сметка, ако не са битките, то тези игри си се превръщат в абсолютен куест. Така че няма лошо в биткаджийските РПГ-та.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 01:00
Ми не ме кефи, колега, просто не ме кефи, някакво никакво е, хем уж е екшън ориентирано, хем героите ти се шматкат насам-натам и не знаят какво правят и умират по 100 пъти ако забравиш за 2 секунди да ги гледаш какво правят. Пък и разнообразие няма.
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 01:50
MetalGearRex написа: За УОУ важи същото. Макар че не съм го играл, бих казал, че имам добър поглед над нещата, понеже брат ми цъка в близардски сървър. Колкото и да ми говори за тая игра, колкото и да се опитва да ме зариби, за мен това е тъпо нещо - да те ограничават в РПГ откъм раса, клас и т.н. И то всъщност дори в много малка степен е РПГ. По-скоро си е същото събиране на предмети и вдигане на умения. И най-големият му минус е, че за нещо толкова еднообразно ти се налага да отделяш толкова много време и дори пари.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 08:43
Тъпо е че WoW поглъща толкова време и пари, да. Обаче тва да ми слагате Diablo и WoW в една класация е... ами айде няма да казвам. Разликата е от земята до небето! То си зависи и какво иска играча от едно рпг. Диаблото си е неангажиращо търчене насам- натам с цел посочване на гадина, клик върху нея (няколко пъти), обиране на предметите и продължаване към следващата. А УоУ е доста, ДОСТА по разнообразна игра, въпреки че в основата си е, ми, като Диабло. Ама, нали знаете в детайлите е истината. Ако познаваш историята, примерно, когато влизаш в Оргримар можеш да свършиш от кеф, особено при първата среща с Трал. Аз най- вече е заради такива моменти го играя А на който не му харесва УоУ, ми хубаво, негово право си е. Обаче ако погледнем найстина обективно WoW E по- добра от Diablo, почти във всяко отношение.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 09:04
Ishamael написа: Обаче тва да ми слагате Diablo и WoW в една класация е... ами айде няма да казвам. Разликата е от земята до небето! То си зависи и какво иска играча от едно рпг. Смешничко е, че сам си противоречиш. Как може да слагаме, моля ти се, Counter-Strike и Rainbow Six в една класация, чудя се и аз!? Ами точно защото на някои хора ще им хареса едното, а на другите, естествено, второто. Още повече, че игрите са на Близард. Не е до "слагане" на еди-кои-си-игри, а до обсъждане величието на една от най-добрите гейм компании. Ishamael написа: Диаблото си е неангажиращо търчене насам- натам с цел посочване на гадина, клик върху нея (няколко пъти), обиране на предметите и продължаване към следващата. А УоУ е доста, ДОСТА по разнообразна игра, въпреки че в основата си е, ми, като Диабло. Ще ти споделя защо УоУ не ми харесва. В Диабло неангажиращото тичкане поне е забавно. Вразите са много и умират масово. Общо взето хубаво разпускащо клане след тежък ден някъде. УоУ е безумна мания, в която ходиш и трепеш един инстънс няколко часа, в който дори няма толкова много врази, не стига, че ти отнема по няколко минути да ги свалиш, ами и са 100тина, а сте 40 говеда. Ура! Още повече ако си хийлър - просто ти виждам кефа, живей да служиш Ishamael написа: Ама, нали знаете в детайлите е истината. Ако познаваш историята, примерно, когато влизаш в Оргримар можеш да свършиш от кеф, особено при първата среща с Трал. Аз най- вече е заради такива моменти го играя Детайли, ама на кого са нужни, бре, момко? Яко е да ходиш из библиотечката да четеш книги за света на Warcraft, ама тия неща ако можех да си ги намеря в хартиено издание пак бих ги прочел. И кое му е хубавото да се зарибяваш по някакъв безумен фентъзи свят, вместо да поизлезеш навън? Което ме навежда на втората мисъл - нямаше нужда да споменаваш за прохождането си в света на сексуалното. Но, тъй и тъй си почнал, да ти кажа, че свършване с момиче е по-яко Ishamael написа: А на който не му харесва УоУ, ми хубаво, негово право си е. Обаче ако погледнем найстина обективно WoW E по- добра от Diablo, почти във всяко отношение. Ако трябва да гледам обективно Диабло може да има по-плоска графика, но е по-... каква е думата... изгладена (smooth O.o ) ; има по-добра история, тоест - има Каквато и Да Било история, за разлика от УоУ и безмозъчното бягане за 20 кичура на някакви троли (дето имат пускаемост 20% ) ; уменията, които реално използваш в Диабло, са повече от тези, които ще ти се наложи да използваш в УоУ (в зависимост колко mindless играеш, разбира се) ; атмосферата на Диабло е много по-добре измислена и изпълнена отколкото тази в УоУ, макар че това е лично мнение... Обективно погледнато, естествено
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 12:03
Ок, разнищи ми тотално поста Цитат: И кое му е хубавото да се зарибяваш по някакъв безумен фентъзи свят, вместо да поизлезеш навън? Само тука ще добавя че излизането навън си е отделно, него си го има винаги. Обаче вместо да цъкам безмозъчно на Диабло, предпочитам да има мислене в играта, която играя. От това което си написал, ми се струва че не си имал герой 70лвл. Демек не си ходил по арени, рейдове и т.н. А то това е основното на УоУ. Другото е вдигане на левъл, събиране на екипировка- все подготовка. Което найстина е доста досадно, признавам. Обаче вкусове всякакви, то за това Близард се пробваха в повечето жанрове- та да имаме във всеки най- добрата игра
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 12:55
Екзистънс, УоУ има и друга страна, а именно - ПвП. Абсолютно никой не те задължава да "ходиш и трепеш един инстънс няколко часа, в който дори няма толкова много врази, не стига, че ти отнема по няколко минути да ги свалиш, ами и са 100тина, а сте 40 говеда.". А и явно никога не си "рейдвал", така че недей да коментираш този аспект от играта (който, признавам си, мен не ми харесва - аз предпочитам да бия реални хора пред npc-та).
"уменията, които реално използваш в Диабло, са повече от тези, които ще ти се наложи да използваш в УоУ"
Добре, очевидно (направо ОЧЕИЗБОЖДАЩО) не си играл играта, или поне не до голямо ниво (да кажем - 10 ниво с trial account). Нататък няма да ти разглеждам поста, то е същата работа..
Само да вметна, че изобщо не говоря против Диабло, напротив. Едно от любимите ми произведения на Близард, осигурило ми десетки безсънни нощи. Просто Диабло по-скоро може да се сравнява с MU-Online, отколкото с WoW.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 13:20
Existence, казва се "врагове"!
Ishmael, а знаеш ли какво е чувството да влезеш в горящия Tristram и да се биеш с демоничния Criswold, който ти е помагал толкова по време на първата игра. Знаеш ли какво е чувството да видиш Братята, за които само си слушал в първата част, или да биеш Bartuc the Bloody, за който се разказва в разширения lore? И какво има в WoW, което го няма в Diablo? Не сериозно питам. Skills? Sets? Unique и Rare items? Gems? Runewords?(това въобще има ли го в WoW?) PvP?(леле как сме се млатили още от Diablo 1) Crafting? Ако някой смее да твърди, че WoW е нещо повече от Diablo 2 ripoff значи никога не е играл Diablo.
P.S. И как става така, че графиката на WoW е по-зле от тази на Diablo 2?
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 13:33
Sen, казва се "Griswold"! Иначе, добре казано. Да допълня, че УоУ всъщност е бил замислен проект за Диабло 3 . И е щяло да бъде Диабло 3, ако не е станало онова счепкване в което Близърд Норд напускат Близърд.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 13:34
Прав си, ама бързане
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 13:49
Жалкото е, че най-вероятно единственият, който всъщност е играл WoW (и то в офи сървър) е вермик. Сентри, тези изводи от личен опит ли ги извади ? Ама напълно честно ми кажи! А с последното си заключение ме натъжи. Значи след 3-4 години задълбаване в дебрите на Диабло и притежание на оригинални копия от играта (Диабло + ЛоД) аз всъщност никога не съм го играл.
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 13:50
Лично за мен,най-големият минус на УоУ е,че по никакъв начин не повлияваш на света около себе си.Т.е. убиваш някоя гад,която след 5 минути пак си тичка наляво-надясно и щастливо чака следващия играч.Тичкаш си,събираш яки предмети и какво от това?Докато в Диабло(вземам го за пример,защото явно т'ва е големият спор) има развитие на действието.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 14:03
NeO_Zealot, с кое точно не си съгласен, че не разбрах? Играл съм WoW до 15 лвл, обаче честно да ти кажа след 10 играта страшно затъпя от еднообразие.
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW Публикувано на: 26 Мар 2008 14:23
Sentry написа: NeO_Zealot, с кое точно не си съгласен, че не разбрах? Играл съм WoW до 15 лвл, обаче честно да ти кажа след 10 играта страшно затъпя от еднообразие. С последното ти неприятно крайно заклеймяване. С другото се съгласявам, но WoW има милион други страни, освен сетове, легендарни предмети и пвп. Ако беше поиграл малко повечко от 15 лвл, би разбрал какво точно направи WoW мегахитът, каращ милиони хора да отделят пари ежемесечно. А относно по-горния пост, абе какъв спор, бе ?! Диабло е класика, евър-грийн и ще остане в историята на гейминга, както и в носталгичните спомени на много хора (един от тях пише този пост в момента), и изобщо това сравнение, което някои хора се опитват да правят ми се струва крайно нелепо, смешно и глупаво. Не само че говорим за две коренно различни игри като митология, жанр, атмосфера и геймплей, а и годините, отделящи ги една от друга са твърде много, за да се говори за адекватно (до колкото може адекватно да се сравнява hack'n'slash rpg с mmorpg) сравнение.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|