Автор |
Съобщение |
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 12 Мар 2008 20:58
Виж, за пръв път се сблъсквам с дефектен хардуер и си признавам, че трябваше да се тества паметта или нещо такова. Макар че като се замисля, аз и в момента не знам достатъчно надеждна програма за тази цел, а да не говорим, че в крайна сметка все още не съм сигурен къде е проблемът. Иначе питах приятеля си дето ми даде програмка за тестване и той каза, че наистина е била Мемтест86+, само че не е на същото мнение като теб за нея. Във всеки случай свалих С&М и ще тествам и с нея, но по-късно, че сега трябва да се приготвям за пътуване. Да отбележа, че в момента продължавам да карам само с едната си платка и все още не съм имал проблеми с нея. Току-що играх към 2 часа Дота и компютърът се държи чудесно. Макар че в един момент бях решил, че проблемът явно не е в паметта, сега отново клоня към тази теза. Хайде, ще пиша пак от Сливен! п.п. Благодаря на всички, които се включиха в темата, а и на тези, които биха го направили в бъдеще!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 12 Мар 2008 21:54
MetalGearRex написа: uga-buga... Е не го знам твоя приятел може и да е завършил някакво образование с овърклок или нещо от сорта.. Аз не съм. Само от 8 години клоквам, нов съм в занаята... В повечето случай когато мемтеста не гръмне, няма и грешка по принцип. Но има случай когато рамта е на ръба да гърми в 3Д или при интензивна работа с нея от приложение. Така, че за сега най-доброто с което можеш да тестваш е С&М. Не съм чувал някой да се е оплакал, че е минал теста пък е запекъл по време на работа или нещо... Друго което - пробвай първоначално да сетнеш всичко на "ауто" и само с тази рам (добрата), после сложи другата на същия димм. Ако тя гърми в СиМ е ясна работата - можеш да им я сервираш директно на фирмаджиите.
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 12 Мар 2008 22:14
The.Rampage.Rado написа: Е не го знам твоя приятел може и да е завършил някакво образование с овърклок или нещо от сорта.. Аз не съм. Само от 8 години клоквам, нов съм в занаята... В повечето случай когато мемтеста не гръмне, няма и грешка по принцип. Но има случай когато рамта е на ръба да гърми в 3Д или при интензивна работа с нея от приложение. Така, че за сега най-доброто с което можеш да тестваш е С&М. Не съм чувал някой да се е оплакал, че е минал теста пък е запекъл по време на работа или нещо...
Друго което - пробвай първоначално да сетнеш всичко на "ауто" и само с тази рам (добрата), после сложи другата на същия димм. Ако тя гърми в СиМ е ясна работата - можеш да им я сервираш директно на фирмаджиите. Принципно само следя темата, току виж съм се научил и аз на нещо ново, обаче ми се щеше да комент-на твоето мнение. Нищо професионално, просто - don't get overconfident. Човек се учи цял живот и е глупаво от лична гледна точка да ползваш сарказъм във връзка с "аз знам". Смятам, че от момента, в който с едната рам работи, с другата не и с двете също не върви стана ясно, че има някакъв проблем с рам паметта. Колко теста трябва да изкарате за да я смениш
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 12 Мар 2008 22:22
Някой изобщо прочете ли, че фирмата от която е купил рам-та се правят на smartass и не искат да я подменят? -.-
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 12 Мар 2008 22:52
Vicious. написа: Някой изобщо прочете ли, че фирмата от която е купил рам-та се правят на smartass и не искат да я подменят? -.- А ти въобще прочел ли си какво съм написал в предишния ми пост?! Иначе @Existence прав си в това отношение, но всеки който се занимава с тая простотия ОС-то е на ясно, че на тоя тест (мемтест86+ или дори нормалния мемтест) не може да се вярва от към стабилност... Ако разчиташ, че като там не греши дадена рам, не бъди сигурен, че утре няма да ти "мигне" Уиндоуса на БСОД и да трябва да възстановяваш от бекъпа и да се занимаваш с ъпдейтване на системата, ако ъпдейта е бил по-отдавнашен...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 13 Мар 2008 10:24
Не е зле да прочетеш нещо за фирма от която си купуваш нещо въпросните се казват STEAL(да се чете като КРАДА)TECH и са меко казано кофти фирма брат ми си имаше сума проблеми на времето с тях при положение че той работеше в една сграда с тях на времето прави си сметка... .Пробвай да се пребориш дано имаш успех иначе хвърляш рама и взимаш нов от свестна фирма се пак РАМ-а е доста евтин вече...
___________________________________ it's never easy....
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 14 Мар 2008 23:35
Пусках С&М и да си призная, не схващам напълно какви резултати дава... Значи пуснах първо платката, която ми се струваше, че работи, както трябва. Само че бях пуснал тестове и на процесора и на харддиска (последните отнеха МНООГО време). Приключи работа и създаде едно .лог файлче, в което пишеше, че са минати всички тестове, без един за процесора, който не беше включен (използвах настройките по подразбиране). След това смених платките и пуснах само тестове за паметта. Мина първите три теста и на 4-тия тест спря на 15% потребление на памет (а останалите три теста ги върти до 0% потребление). Само че в .лог файлчето пишеше, че е преминало теста. Пуснах го още веднъж и този път спря на 17% на 4-тия тест като отново пишеше, че е преминало теста. Накрая го пуснах да върти цикли и беше извъртяло 8 цикъла и започна 9-ти, когато го спрях (не съм следил 4-тия тест до колко процента потребление работи). Пуснах го още веднъж на "long" тестове, само че работеше май доста бавно, а и трябваше вече да излизам, и затова го спрях на 3-тия тест май. Та какво би трябвало да означават тези резултати? Иначе занесох компютъра в сервиза, на който имам доверие. Уви, беше в 3 следобед и до края на деня никой не се е появил там. Така че остава за утре да поработят над компютъра.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 17 Мар 2008 13:29
Ами в сервиза нищо не можаха да направят. Пуснаха и те мемтест86+, ама като има казах, че съм го извъртял, го спряха. Едно момче се занимаваше с проблема. Поне призна, че тестовете не са 100% акуратни и това, че ги е извъртяло не означава със сигурност, че няма проблем. Пожела да види как забива компютъра и с какво съобщение. За целта в офиса им инсталирах УТ3 и геймих сигурно един час, ама компютърът така и не заби. В крайна сметка не успяхме да направим нищо. Предложи ми две неща - да подобря малко охлаждането на компютъра, което не е чак толкова добро (но каза, че едва ли е от това проблемът), и да намеря друг процесор, видео и т.н. да пробвам как работи компютърът. Понеже това е по-сложния вариант, аз ще се пробвам да примоля един приятел да си разменим паметите за известно време и да видим какво става. Ако моят компютър работи, а неговият забива,то проблемът ще да е в РАМ-та. Ама не съм много сигурен как мога да накарам човек да размени работещи компоненти с неработещи... Та все още чакам някой да изтълкува резултатите ми на С&М. Най-вероятно сега ще ги пусна още няколко пъти, но не вярвам да има по-различен резултат.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 17 Мар 2008 14:54
Забравих да спомена две неща: Първото е, че след като върнах компа от сервиза, сложих брат ми да играе на него. След около 3 часа игра на Дота с ботове му заби компютъра със съобщение, че има проблем и бла-бла-бла, да проверя паметта за грешки и видеото. Така че проблемът явно не е решен! Второто е, че версията на С&М е 1.9.1 и я изтеглих от http://www.testmem.nm.ru/snm.zip? Току-що приключи тест на едната платка с long тест при 100% CPU usage. Приключи с 4-ти тест на 25% потребление на паметта и съобщение, че е преминало теста. Лошото е, че не знам коя от двете платки - редполагаемо стабилната или предполагаемо дефектната, тествах, понеже може в сервиза да са ги разместили (май е първата де) (аз си записах серийния номер на едната, но се оказа, че те са еднакви ). Та, помощ!
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 17 Мар 2008 15:40
Отиваш на сеттингс- от там махаш цпу тестовете, даваш на мемори - лонг, даваш от долу - четирите теста. После отиваш на ХДД - махаш ги. Даваш старт. Чакаш да извърти 4те теста, като разкараш всички други програми, които могат да се изклъчат. Най-хубаво преди това да си рестартирал, за да няма заредени допълнителни процеси, които могат да дънят работата...
Ако мина и 4те теста (независимо от това колко рам тества) значи имаш някъде другаде проблем, ако умре по-рано...значи е там някъде ключа...
Сложи и другата рам и пробвай с нея, щом тази е минала. Ако минат остава вероятността да имаш несъвместимост с дъното, виж си в книгата дали пише, че има някакви остановени несъвместимости с тези рамове. Ако я нямаш - свали я от сайта. Ако пък и това не стане виж дали няма някой по-нов БИОС да го флашнеш. Щом минава тестовете, но гърми в игри нещата са странни. Остави ги няколко ръна да направят и кажи дали не са се затоплили пробвай, ако са топли да ги духаш с некъв фан, ако имаш... Бахти и рамта ще е, ако на сток е нестабилна от топлина...
|
|
|
|
|
ЧервенияГосподин
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 17 Мар 2008 23:53
Следващият път като ти дате син екран препиши точно какво съобщение дава. То е с думи, разделени с долни черти. Запиши и 16-тичните кодове и ги напиши тук или си ги пусни в гугъл.
___________________________________ a.k.a. TheRedGuy
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 09:51
ЧервенияГосподин написа: Следващият път като ти дате син екран препиши точно какво съобщение дава. То е с думи, разделени с долни черти. Запиши и 16-тичните кодове и ги напиши тук или си ги пусни в гугъл. Бе простотии му изписва... Вече съм почти сигурен, че самото дъно не се разбира с чиповете... Ако разбира се и 2те плочки правят теста по отделно....
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 14:20
Ами компютърът ми вчера заби след бая време геймене с предполагаемо здравата плочка. Започвам да се замислям за охлаждането, понеже вътре наистина бяха доста загряти нещата (видеото, чипсета и РАМ-та донякъде). Днес май ще си взема старата 512-ка от онзи приятел и ще пробвам как вървят нещата с нея... Лошото е, че в момента няма да имам толкова време за геймене за да проверя дали пак ще ми прави проблем (пък и да си погеймя ). Червен тип, съобщенията общо взето са различни - някакъв файл се е скапал или нещо подобно. Шестнайсетичните числа също са различни . "Не може ли компютърът ми просто да си работи, както трябва?!?"
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 14:26
MetalGearRex написа: Ами компютърът ми вчера заби след бая време геймене с предполагаемо здравата плочка. Започвам да се замислям за охлаждането, понеже вътре наистина бяха доста загряти нещата (видеото, чипсета и РАМ-та донякъде). Днес май ще си взема старата 512-ка от онзи приятел и ще пробвам как вървят нещата с нея... Лошото е, че в момента няма да имам толкова време за геймене за да проверя дали пак ще ми прави проблем (пък и да си погеймя ). Червен тип, съобщенията общо взето са различни - някакъв файл се е скапал или нещо подобно. Шестнайсетичните числа също са различни . "Не може ли компютърът ми просто да си работи, както трябва?!?" Отвори си кутията и нали ти казвам - забии им един вент на тея платки да видим как ще е с него... И виж с "пръстомера" като циклят дали са ти горещи, ако са ти горещи на пръста значи положението не е добро и имат нужда от повей... И кво стана са?! Тестваме с геймене дали паметта не се дъни...
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 14:32
Ами нямам фърколатор под ръка, който да сложа. Също така не знам как да си монтирам вентилатор, който да охлажда РАМ-та. На кутията ми има само два слота за вентилатори дето са на гърба й. Иначе платките бяха горещи, да. Не колкото видеото и особено чипсета, но все пак горещи (блокчетата им с памет). А за "методът на тестване"... предложи ми друг? В момента просто се опитвам да изключа възможните причини - ако пак ми прави проблеми със старата памет, явно проблемът няма да е (само) от паметта. А за момента общо взето само това мога да сменя лесно.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 15:15
Как... като ги сложиш над тях и ги закрепиш с нещо... да ми се заредят батерийте и ще снимам... Иначе като пуснеш СиМто пусни си пръста по чиповете и виж как са на температура...
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 15:22
Ами именно, че не знам как да ги закрепя! Може би ще трябва да си режа капака на кутията ли, не знам... Наистина ще съм благодарен, ако покажеш снимка как си го направил ти. Ще пробвам на температура как са платките. БТВ, градусите, дето ги пише в С&М по време на тестването, те на процесора ли са? Защото на мен ми показва средно около 35-40 градуса, максимум към 40 и малко.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 18 Мар 2008 17:19
Там има няколко температури - пише си коя каква е... Не разчитай, че са верни обаче...
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 20 Мар 2008 18:01
Сори за двойния пост, но ето как са при мен нещата:
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Странен проблем с компютъра Публикувано на: 24 Мар 2008 15:03
Този уикенд менкахме платки РАМ с аверчето - аз му дадох моите два KingMax-а по 1GB, а той ми даде старата ми A-Data и неговата PQI по 512MB и двете (работеха без проблем на дуъл чанъл). И двамата нямахме проблеми, а геймихме доста (дота на Уор3). Доколкото знам, той бая ги е натоварил (почти цял ден нон-стоп геймене) и му е забил само веднъж Уор-а, но това е било от бъг в картата, който е знаел, че го има. Така че явно платките не са дефектни. От друга страна, аз също нямах никакви проблеми (играх дори малко и УТ3, който вървеше кофти, но не заби). Така че ми се струва, че единственият оставащ вариант, за който се сещам, е за някаква несъвместимост на новата ми памет с нещо в компютъра. Някакви идеи какво да правя сега? Например предложете как да потърся в нета за евентуална несъвместимост. Надявам се, че ако отида във фирмата, все пак ще ми ги сменят с друга марка, но честно казано не съм голям оптимист. Сега гледах в нета разни пичове се оплакват от нестабилност в дуъл чанъл режим при АМД процесори. Само дето аз всъщност пробвах платките ив сингъл чанъл и се дънеха, а сега двете по-малки в дуъл работят чук. Не съм пробвал все още нещо за охлаждането. Радо, честно казано не мога да схвана от снимките как си ги закрепил тези вентилатори (единият е на РАМ-та, а другият на чипсета, нали?).
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|