Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Windows Vista
Публикувано на: 09 Мар 2008 17:12

ivanatora написа:
....
А двайсетте гигабайта хард някой споменава ли ги? На минималното място за инсталация на Виста аз си държа целия Слак + игрите + мултимедията (музика и филми). Чух ли някой да споменава за големи хардове от 300GB? И кво ся, като правят такива хардове трябва да си затваряме очите за недъзите на софтуера ли?

Аз бачкам на slackware който със всичко ми взима 8 гб от 10 свободни :lol: Пестя тея 2 гб останали като църковна мишка. Perhaps ще трябва да си взема едно малко HDD (~60 гб) спец. за linuxa.

Иначе някой от тук използващите VISTA може ли да ми даде 1 приимущество на Vista пред XP ? Изключваме красотата ;)

Профил ICQ

Публикувано на: 11 Мар 2008 00:14

Едно приятелче си взе нов комп и му треа 64 бит-ова ОС та вьпроса ми е има ли из нета някаде такьв ( да е надежден ) или трябва да си купи оригинален ? Става дума за XP

P.S. Сложих му 32-битова но си личи че не вьрви добре ! Ако трябва да си купи кажете от каде и на каква цена че аз нищо не намирам :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2008 00:19

Просто потърси Windows XP 64bit. Има я из големите торенти, не само Българските.

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2008 00:22

Ами аз съм с лекия вариант на тази прословута Виста :) Ултимате х86
Не че машината ми е слаба :) Дуал 2 на 2.2 ; 2 ГБ рам ; 512 видео нвидиа 7300гт ; 320 хард и други екстри
Общо взето най-якото нещо на вистата поне според мене е че досега не ми е забил компа нито един път,+ не ползвам никакви антивирусни програми(то по-голям вирус от виста няма де :)) )
Заема доста място но е и доста подредена като ОС почти нямаш пряк достъп до нищо което може да скапеш "без да искаш" :)
В момента харда ми е натоварен до 300 ГБ и въпреки това ми зарежда за 3-4 секунди ОС.
Но товари доста Рам-а и видеото.С нито една игра досега несъм имал проблеми но и аз си играя олд скоол игрички общо взето.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2008 01:09

bambam написа:
почти нямаш пряк достъп до нищо което може да скапеш "без да искаш" :)

Следващата стъпка е да направят компютрите като телевизора - от едно копче включваш. Гледаш (съзерцаваш) Х на брой часове и от същото копче изключваш.
Другата алтернатива за stupid user-ите е от лявото копче на мишката да се записват дискове, а с дясното да се копира на флашката. А най-добре е с гласови команди, които разпознават и изпълняват правилно изисканото:
- Ъъъ, това... туй да иде на ъъъ... онова, ама и да се пусне после.
Мисля че малко по малко отиваме към идиотизма и елементарната компютърна грамотност трябва да се учи в предучилищна градина.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2008 09:21

Представа си нямаш колко си прав, но се замисли и средностатистическия американец колко е тъп... не че повечето от нашата мила родина не са същите.

Идиото-устойчива ОС , добре. Но въпросното почти нямаш пряк достъп до нищо което може да скапеш "без да искаш" е адски двусмислено.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2008 14:35

Да не им се дава достъп до компютър и да си плащат както трябва за всякакъв род компютърни услуги. От рода на набор на текст или пускане на филм. Който не иска да дава пари да се научи на елементарна компютърна грамотност. Въпроса не е в невъзможността да се научат, а в нежеланието.

Профил ICQ WWW

Публикувано на: 11 Мар 2008 18:38

ivanatora написа:
Да не им се дава достъп до компютър и да си плащат както трябва за всякакъв род компютърни услуги. От рода на набор на текст или пускане на филм. Който не иска да дава пари да се научи на елементарна компютърна грамотност. Въпроса не е в невъзможността да се научат, а в нежеланието.

Въпроса не е само до неграмотността.Неможе да очакваш от 50 годишна бабичка да се интересува от такова нещо.Не казвам че няма(майка ми е на 47 и си има собствен сайт кеширан при това)въпроса е че дурако идиото устойчивите системи започват да приличат на ладите :) ето и сега примера с Виста какво може да направиш като ти се скапе ОС-то:ами слагаш диска и даваш инстал :Д запазва ти цялата информация от предишната инсталация на ОС(независимо дали е виста или по-старо)в това число регистрите,кръпките и темпораритата.Компютърната грамотност е нещо което навсякаде вече се изисква, но хората които са пред пенсиониране просто не им дреме за това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2008 19:28

Аре хейтърите се понесоха ...точно както преди време когато навлизаше ХР.
Това е шаренийка ..за дупетата...ние истинските "про"-та си седиме със 98.

Живейте си в миналия век шебеци ..никой не му дреме за вас.Мене ако ме питате 3,11 си качете щото е най-стабилен.
VISTA е бъдещето и настоящето (поне докато не излезе по-ново) останалота е самосъжаление и нерешителност.Хардуера го подзволява ...софта е написан ..драйвери има.Ако има спирачка то тя е само във Вас си.

Ултимейт да ...активиран.Не не може да ме убеди никой че не е добър.Имам я от година.Не е преинсталиран щото е невъзможно да я скапеш.Седи без рестарт дни наред.Нито веднъж нещо не е лагнало или забило на нея.Пък вие си хейтърствайте колкото още искате.
Казах.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2008 22:00

висра съксва с тоя дх 10 дето е само за виста сичко ми е ясно тва е комерсиален трик за да се набутат балъците за хардуер и нов ос но добре, че все повече хора се светват как седят нещата и несе хващата на такива изтъркани номера

Профил

Публикувано на: 14 Мар 2008 23:18

Ultimate x86
Не поддържа дх10,това че изисква много е така,но може да я подкараш спокойно с машина за 500-600 лева което не е чак толкова много,а много се кефя че в едно магазинче в плевен продават 19" ЦРТ-та за 69 кинта с 2 години гаранция без проблем варви на 1024х768 на 100 хертца мнооо добро :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2008 03:50

bambam написа:
а много се кефя че в едно магазинче в плевен продават 19" ЦРТ-та за 69 кинта с 2 години гаранция без проблем варви на 1024х768 на 100 хертца мнооо добро :)

На 12" лаптоп резолюцията е поносима, но е лудост да гледаш това на 19"...

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 15 Мар 2008 19:07

Слагай една Mandriva, щом не играеш много игри. Това е най-лесната дистрибуция за начинаещи, няма много работа през терминала.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2008 23:44

ivanatora написа:
Следващата стъпка е да направят компютрите като телевизора - от едно копче включваш. Гледаш (съзерцаваш) Х на брой часове и от същото копче изключваш.
Другата алтернатива за stupid user-ите е от лявото копче на мишката да се записват дискове, а с дясното да се копира на флашката. А най-добре е с гласови команди, които разпознават и изпълняват правилно изисканото:
- Ъъъ, това... туй да иде на ъъъ... онова, ама и да се пусне после.
Мисля че малко по малко отиваме към идиотизма и елементарната компютърна грамотност трябва да се учи в предучилищна градина..

ivanatora Ами мисля, че това е породено от страха на потребителите да не прецакат работата. Повечето хора възприемат компютъра като една много сложна - извънземна технология, с която боравят хора с 3 висши и едва ли не като се похаби нещо настъпва апокалипсис. И затова едни пичове от Microsoft гледат на тези хора като на донор за парички и правят простички ОС (автоматизирани и предпазени от грешки тип :" ooo what does this button do... ") Да не говорим като кажеш на такива хора да не си хабят парите и да използват безплатни ОС (визирам отново Linux) те гледат странно. А извън България, ако се загледате в чужди форуми за комп. конфигурации, ще видите, че хората заделят по 100-200 долара за легален Windows

Resident написа:
Аре хейтърите се понесоха ...точно както преди време когато навлизаше ХР.
Това е шаренийка ..за дупетата...ние истинските "про"-та си седиме със 98.

Живейте си в миналия век шебеци ..никой не му дреме за вас.Мене ако ме питате 3,11 си качете щото е най-стабилен.
VISTA е бъдещето и настоящето (поне докато не излезе по-ново) останалота е самосъжаление и нерешителност.Хардуера го подзволява ...софта е написан ..драйвери има.Ако има спирачка то тя е само във Вас си.

Ще те приветствам да прочетеш горния ми пост, даже направо ще те питам. Дай ми едно приимущество на Vista над ХР освен шаренията

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 10:42

Mad Hatter написа:
Дай ми едно приимущество на Vista над ХР освен шаренията

Ускорено и подобрено време/метод за търсене на файл по харда ...ХР почва да търси от сектор 1 докато го намери ...Вистата работи на хиперлинкове и предварително знае къде е файла.Резултата отваря/намира го веднага.

ХР когато едно приложение забие или не отговаря зависва ЦЯЛАТА система и не реагира ...Виста зависма само приложението всичко останало работи.

Мога още двеста и двайсе примера да ти дам но няма да го направя защото не ми е мисия да отварям очите на лемугите ...дръжте си ХРто никой не спори.Пък след пет години когато влезете отново в крак с времето може пък и нещо да проумеете.Ако изобщо влезете щото тогава отново ще сте пет години назад и ще отричате бъдещият софтуер хвалейки виста тоя път.Тоя сценарии го гледам 15+ години споко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 11:43

Прав си, че щем нещем ще се минава на Виста...

И айде верно, изброй повече преимущества. Не 2.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 11:49

Resident написа:
ХР когато едно приложение забие или не отговаря зависва ЦЯЛАТА система и не реагира ...

Нещо бъркаш ХР с 98.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 12:11

Аз ще си сложа виста като си зема компютър на 10 гхз с 4 рам и ге форце 11 видео това до 2 години може и да стане хехе

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 12:13

XP-то ми е зависвало рядко, след като се скапе приложение, но все пак се е случвало :) Приложенията обаче са за определен хардуер, респективно имат си собствен драйвер, който не е писан от М$. Разбира се, това не е извинение за една ОС, тъй като тя трябва да има механизъм да се предпазва от лош код. Не съм ползвал Vista - по простата причина, че не обичам да се чувствам като бета тестър, иначе след като пуснат SP може и да го пробвам :) Сега "стоя" на XP по простата причина, че ОС-а ми е легален (получен заедно с лаптопа).
Проблемът обаче не е толкова прост и далеч не засяга само ОС на М$.
В интерес на истината в 99% от времето ползвам Kubuntu, а преди това Slack. Kubutnu ми е зависвало по начин по който Windows не ми е зависвал от времето на 98! Не рядко имам проблеми с някой приложения под Кubuntu които забиват така стемата, че само дълго натискане на Power бутона оправя работата (проблем с хардуера нямам). Също така power management е ужасен и не работи на голяма част от хардуера (на някой лаптопи работи отлично, на други, с друг чипсет не работи изобщо). Обаче Kubuntu е безплатен и за мен е удоволствие да съм бета тестър...

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 12:17

Ти заеби да бъркам ...под ХР при рендване или обработка на аудио колко пъти питам те теб ако забие процеса можеш да оправиш системата без резстарт? Аз ще ти помогна ..николко.

Защо да изброявам повече? Които иска си намира информация.Както казах грам не съм заинтересован да ви опявам колко е барната Вистата.Щото слепия си е слеп квото и ще да му обясняваш.Горе се написа посочи поне едно нещо...посочих две ся па искате повече от две ...и двеста и две да посоча ще се намери нЕкой да иска повече.

Един безпорен факт ще дам само.ВИСТА работи по-добре с наличния ресурс.Кво ще рече това ли?Че използва цялата налична сила на ПСто ви а не както простото ХР да чака да се освободи ресурс за да се захване със следващата задача.И това нещо и най-простата букова глава не може да отрече.Мултитаскинга му е на светлинни години от това на ХР.Вистата работи по-добре с хардуера това също е факт.
Повече в тая тема няма да се занимавам.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com