Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Господари на Елементите (форумна ролева игра)
Публикувано на: 26 Яну 2008 19:07

Sinistra написа:
Точно за това ужасно ти се сърдя. :/ Време имаше достатъчно, но много те мързи...

Ти ще ми кажеш какво време съм имал. Айде моля ти се...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2008 22:36

Първо искам да упомена, че нататък в играта участието ми не би ми било доставило никакво удоволствие, а ще го изпълня, само защото обичам да довършвам нещата докрай. В този форум рядко някой изпълнява сроковете и ангажиментите си, това е ясно. С толкова малко участници още след първи кръг се обесмисля играта и се губи интереса, понеже започва да липсва интригата, както и разказите ще станат от само 3 глави, което е направо смешно и дори и най-добрия писач не би успял да заплете някаква фентъзи история, дори и свестен увод (знам колко големички са книжните издания). Избирам 3 тура и очаквам в най-кратък срок да се дадат условията, че в момента съм доста ангажиран и ще трябва да използвам тази и утре вечер за писане. Разбира се, ако гейммастърът позволи.

П.С. Нямам никакъв опит в RPG писането, то си личи. Пиша обикновено други неща, напоследък, за щастие или нещастие, на хартия.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2008 14:32

3-ката е избрана на миналата страница. :)

Разказите не са задължително взаимосвързани, въпреки че споделят персонажите си. Предложен е и много приличен обем за разгръщане на история.

Не забравяйте все пак състезателната природа на начинанието. Въпреки техническите проблеми на форума беше дадено достатъчно време за писане и който събра желание и имаше време, го направи. За този факт благодаря - искрено! - но правилата са ясни и те изискват времевите граници на играта.
Моето време също не е безкрайно. :)

Ако има доволни от начинанието след края на играта, естествено ще има и втора такава. Поне за себе си знам какви грешки няма да допусна при втора игра. :)

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2008 19:48

Определено се надявам да имам повчко време да поработя върху разказите си за евентуалната втора игра. ;р

ПП
Макар, че съм скептично настроен... с тея изпити 'дето се задават, почти всяко свободно време отива в учене...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 30 Яну 2008 18:45

Firz, какво стана с тая игра. И тя ли отиде към великия тоалетен канал :o

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Яну 2008 19:29

Аз избирам... 4, тура, ако не е избирано...

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Яну 2008 23:05

rofl,
"Моля, съобщете числото си от едно до три и своята страна на монетата"

Не сме започнали, защото Синистра не беше избрала число (тя сега избра, ама грешно :lol: ) и Актив посочи вече избрано число (3, на Алтаир). :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2008 00:30

избира 1 ези, 2 тура, 3 ези, 4 ези, 5 тура, 6 ези, 7 ези............ Което от тях първо е свободно, вече не си спомням кои бяха избрани. Все тая е, кое ще избера, и без това няма откъде да ги знам как са подредени, а и едва ли има някакво значение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2008 11:37

Съвсем се оплетох... Фирз, просто ми избери нещо. :/

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2008 14:20

Firzen написа:
rofl,
"Моля, съобщете числото си от едно до три и своята страна на монетата"

Не сме започнали, защото Синистра не беше избрала число (тя сега избра, ама грешно :lol: ) и Актив посочи вече избрано число (3, на Алтаир). :D

Ахахахаха, ОБЪГКВАЦИЯ!!!

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2008 12:40

:doh:
Подбирам ви Актив 1 ези, Синистра 2 тура, Алтаир 3 ези. :o

Реших да въведа разширение на правилата, тъй като наистина се получи малко неприятно с тези срокове и дисквалификации. Оттук нататък елиминации ще се случват на всеки 2 разказа. Освен това се въвежда и нова игрова механика, тази на Внезапния Елемент. Този, който успее да вплете Внезапния Елемент в разказа си заедно със стандартния Елемент, който трябва да опише този Кръг, получава правото да избере между 2 бонуса:

1) Да има неприкосновеност от елиминация в съответния Кръг
или
2) Да върне елиминиран в предния кръг участник.

Важното при Внезапния Елемент е бързината. Няма полза от вплитането му, ако пуснете разказа си след като някой вече го е вплел. Печели единствено този, който първи го вкара в разказа си.

Не е задължително всеки кръг да има Внезапен Елемент, и със сигурност няма да има такъв в последния.

Бележка: Ако 'върнат' участник няма желание да продължи, бонусът е загубен и не може да се смени на 'неприкосновеност'.

Пример за Внезапен Елемент: Участник Х вижда, че е пуснат не само неговия стандартния Елемент за вплитане в разказа "Магия", но и Внезапния Елемент "Кражба". Никой все още не е пуснал разказа си и той решава, че ще успее да вплете двата Елемента в един разказ, за да си спечели неприкосновеност този кръг.

ТРЕТИ КРЪГ / първи разкази
================
Внезапният Елемент този кръг е
събитието:
ЗАГУБА

[кликнете на картинката за да видите пълният й размер]

================
================

Бях избрал падналата се нагоре страна на монетата да е място, а долната - събитие. Падна се тура.
И така, според реда на числата:
========
Число 1. AcTivE трябва да вплете в своя първи разказ за Трети Кръг
събитието:
БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА

Моят коментар: А сега де. :/ Какъв е този Бог? ;]
========
Число 2. Г-н Гламчо трябва да вплете в своя първи разказ за Трети Кръг
мястото:
ПЛАНИНСКИ ЗАМЪК

Моят коментар: Имаш прилична доза свобода поради отворения завършек на предния си разказ. Преднамерено или не, добър ход - едва ли ще имаш проблеми. :)

========
Число 3. Алтаир трябва да вплете в своя първи разказ за Трети Кръг
събитието:
ПЪТЕШЕСТВИЕ

Моят коментар: Не стига, че сигурно е най-лесната 'карта' в цялата игра, но и си пасва като парченце от пъзел с предния ти разказ. Определено имаш късмет!

================
Можете да извъртите тези ключови Елементи в творбите си както и колкото желаете, но е задължително те да имат централно присъствие в текста.

Максималния брой думи на вашата творба за този кръг е 3000 думи. Използвайте ги добре. Ще бъдат броени. Надвишаването им този Кръг е повод за дисквалификация.

Ще се въздържа от конкретен Краен Срок този път, но бъдете точни пичове, плз. :)

Успех!

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2008 16:04

Пустиня. Пясъчна пустош докъдето стига поглед във всички посоки. "Къде съм, дявол да го вземе". Естерот обърса потта от челото си и отпи от манерката. Пясъчен вятър срещна погледа му и го накара да притвори очи с неприязън. Идея нямаше как се е озовал тук, нито накъде да продължи. "Няма нито едно дърво" прошепна на себе си почти невярващо. Жаркото слънце и мъртвешката монотонност наоколо го караха да потръпне при мисълта, че именно тук ще намери гибелта си.
Смерч изгледа себеседника си от глава до пети. Жилав мъж на средна възраст, с дълга брада, наподобяваша шушулка, стоеше пред него и го гледаше невъзмутимо.
- Ти си значи Базмал... - прокънтя добронамерено гласът на титана. - Е, какво ще искаш в замяна? Злато?
- Ако бях златолюбец, щях да имам купища досега. Искам само една услуга, независимо дали ще се върна жив или не.
- Е, слушам те...
- Искам гибел на Инквизиторската войска, начело с Фербус Благочестиви, която опожари родното ми село. Слава на Зевс, наистина желая отмъщението повече от живота си.
- Така да бъде. Обещание ще ти дам. Сто тъмни конника ще възстанат от земната почва ще унищожат враговете ти още със настъпването на нощта. Но знай, не го ли опазиш, докато е беззащитен, ще бъдеш наказан. Ти сам дойде тук. Побързай и не го изпускай от очи!
"Няма дървета, по дяволите!" мислеше си с ужас Естерот. Умората, жаждата и безнадеждното скитане по безкрайните пясъци го накараха да легне върху горещия пясък. Полази няколко метра в своята истерична безнадеждност. Целият обгорял от силното слънце, нямаше сили да направи и крачка. "Обречен съм, не трябва да спирам" помисли си той, но сладостта от почивката го накара да затвори очи и спонтанно мракът го погълна...
Събуди го демоничен смях. Всичко около него му се виждаше мътно и не можеше да фокусира фигурата пред него. Поне не беше мъртав. Намираше се в тъмно и хладно помещение, наподобяващо храм.
- Случаен гост, решил да подремне в моите пясъци. Откакто се научиха, че тук се умира, вече почти никой не идва - изсъска зловещия глас. - Отегчен съм повече от всякога. Кой си ти, безумнико?
Естерот понечи да отговори, но устните му бяха залепнали от сухота. Или от стъписване, когато видя гигантския трон, на който беше седнало същество, на външен вид кръстоска между някакво странно животно и фараон. Знаеше идеално кой е това и никога не си бе представял, че ще се срещне с него. Но как този древен езически бог се бе съхранил в този свят на тяхната ликвидация?
- Аз съм Естерот, граф на земните предели.
- А аз съм Сет, върховен Бог на хаоса, злото, пустините и ВСИЧКО, което се сетиш тук. Нищожността ти ме кара да се смея, та ти си смъртен. Кой идиот от земите на Север би дал такава отговорност на смъртен? Няма значение, така или иначе си тук във моите предели. Мой гост си завинаги, разбира се, докато не ме отегчиш и не те убия. Какъв откуп мога да искам за теб? Я да видим... може би пясък, ха-ха! Ти какво предлагаш за живота си?
Естерот прозря безсилието си. Тук в пустинята, нито Смерч, нито земните сили имаха власт. Можеше единствено да разчита на някоя блестяща мисъл, която не след дълго му хрумна такава, макар да беше твърде рискована.
- Не мисля, че съм способен да предложа нещо на Бог, при все могъщата му сила... Но мога да направя нещо за него. Каза, че си отегчен. Мога да ти доведа стотици хора, които да те забавляват.
Естерот кимна уверено. Сет го погледна с недоверие и сякаш това предложение го удовлетвори, но с равнодушен тон заяви:
- С какво ще гарантираш това и че няма да ме излъжеш, ако те пусна?
Графът прехапа устни. В момента разполагаше само със себе си и никакви мистични сили. Сет забеляза колебанието му и изсъска със светещ поглед:
- Би ли ми оставил едното си око? Приятно е, когато мачкам човешко око в ръката си. А когато се върнеш с хората ти, ще можеш да си го вземеш.
Естерот кимна. Това бе единственият изход. Усети влудяваща болка. Сетне направи диагонална превръзка за лицето си от ръкава на дрехата си. Сет му посочи изхода.
Навън го посрещна нечовешката топлина. Щом се обърна, от храмът нямаше и следа, сякаш бе изчезнал в маранята, а пред него се простираха крепостни стени. Бе чувал за пустнните градове, изградени около оазиси, но никога не ги бе виждал.
- Хей, пътнико, накъде отиваш?
Естерот се извърна. Зад него дузина камилари товареха дисаги и се стягаха за път.
- Всъщност, аз току що... Вие накъде сте?
- Към морето. Не е далеч оттук, но ни трябват сподвижници, понеже пътят е опасен. Натам ли си и ти?
- Мисля, че да. Веднага ли тръгвате?
- Именно. Не бой се, храна и вода има и за теб. Ако стигнем успешно, дори ще ти платим малко дял.
Минаха два дни. Керванът бавно напредваше към целта си, а Естерот се бе отдал на мисли. Защо бе попаднал тук? Плановете му бяха съвсем други. Явно тук се криеше нещо, което му престоеше и той знаеше, че не би могъл да го избегне. Може би среща с някой от Доминантите на другите елементи? Или нещо друго? Разсъжденията му бяха прекъснати от свистящ звук. От гърлото на единият от керванджиите стърчеще стрела, от която струеше кръв.
- Засада! Отбранявайте се - крещяха всички.
"Нито едно дърво, какво проклятие" смръщи се Естерот. От близките дюни прииждаха забулени бойци, който кръвожадно размахваха ятагани. Камилите не помръдваха, стъписани от виковете им. Графът извади няколко ками и ги запрати с безпогрешна точно към най-близките му противници, след това извади кинжала и се включи в схватката.
Няколко минути по-късно, десетки трупове напояваха пясъка с кръв, а двама от оцелелите керванджии и Естерот пристъпваха бавно назад, виждащи втората вълна от разбойници, може би над двайсет души. "Е, май това беше" помисли си той. Нямаше как без силите си да надвие такъв многочислен противник, а и нямаше къде да избяга.
Наближаващ конник привлече вниманието на всички. Странният атрибут, който носеше, наподобяваше гигантски лък, а предназначенито му стана ясно след секунди - залп със страшна мощ от десетки миниатюрни едновременно бяха изстреляни срещи прииждащите се пълчища от бедуини и разкъсваха плътта им. След секунди още няколко залпа от още толкова стрели ги накараха да се разбягат в паника и укрият зад пясъците, където и останаха скрити. Ездачът спря, около минута презарежда уникалното си оръжие, доближи се до тримата и свали шлема си.
- Кой от вас се казва Естерот?
Едноокият кимна.
- Качвай се. Трябва да вървим...

П.С. 1000 и нещо думи. Не съм редактирал козметично, ще го направя после ако може. Мисля, че изпълних и внезапния елемент и ситуационния ангажимент. Избирам бонус условие (1), макар че много се изкушавах от (2), но се отказах, защото това много ще убие развитието на играта и съвсем ще стане твърде кратка. Малко гаден жребий ми се падна, но пък г/д скалъпих нещата :)
П.С. Не че нещо, ама се надявам да не се окажа единственият КОРЕКТЕН играч... Имам чувството, че пиша, само щото Фирзен се е постарал и ме кефи идеята, а не за да се съревновавам с другите (а би било готино) :)

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2008 17:36

Като го гледам колко е ентусиазиран, чак ми става гадно, че се осрах. :(

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2008 18:47

Varggoth написа:
Като го гледам колко е ентусиазиран, чак ми става гадно, че се осрах. :(

Active, по силата на новото правило получаваш неприкосновеност за този кръг. :)

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2008 19:04

Ахахахахаха, ебати изрода... Хем ме цитира, хем обаче нищо ми не сбруя. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 07 Фев 2008 23:45

Окей, вие шибаняци ли сте?

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2008 19:28

Ние - не. Ти - да.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2008 22:59

:arsehle:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 13:35

Ujasno mi se shte da si napisha chastta, obache, as you see, nqmam kirilica. :/

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 17:53

Sinistra написа:
Ujasno mi se shte da si napisha chastta, obache, as you see, nqmam kirilica. :/

Инсталирай го тоя шибан флекс тайп бе, деба, голямата сложнотия ...

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com