Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой да си взема?

1вите на Т20 Creative    14%  14%  [ 1 ]
 2рите 2 1 3000 Creative    71%  71%  [ 5 ]
 3тите Logitech z-4    14%  14%  [ 1 ]
Общо гласове : 7
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Я препоръчайте колони.
Публикувано на: 12 Яну 2008 14:35

Цитат:
Я препоръчайте колони.

Я барай меча

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 14:40

Защо точно от този сайт? Като гледам, няма голям избор...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 14:57

Нали наскоро беше купувал разни други машинки, та може от сайта да има промоция, отстъпка, подарък, шукаритети. Не разбирам, но звука зависи повече от звуковата ти карта и настройките май, отколкото от хардуера. Някъде другаде бях писал също, че за стая 4х4 метра, в която има легло, гардероб и бюро, трудно може да се долови разлика между 2 колконки+буфер за 40 лева и супер-дубер-мега саунд инсталация 5.1 за 150. Пак казвам, не съм спец, но личните ми наблюдения са такива :)

Според мен си вземи 2 колонки по 20 сантима и 1 буфер, а с рестото си купи геймпад или джойстик някакъв, може нови маратонки, оригинална игрица...

ПП Приятелите на баща ти са и мои приятели, нали знаеш :lol: Може да те прата да ми напазаруваш от там :P

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 15:02

Ако голяма стаята и можеш да сложиш предните 2 + задните 2 на разстояние по 1 метър и нагоре, взимай 5.1 креатив и не се изхвърляй с мощностите. След това си насвали отново всички филми в поне DVD и музиката във флак. Разликата е повече от голяма. Съвет: разтърси се аналогични кабели, с по-високо качество. (нямате си на идея колко зависи кабела..)

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 15:30

Кви специални програми бе, пичага? :D И аз свиря на акустична китара. Да ти кажа ли кво ти трябва? Трябва ти НЕЩО, което да издава звук + микрофон + Guitar Pro (няма значение коя версия, но над 3 за предпочитане) + таблатури. Ся с микрофона и Гитар Про-то си настройваш хубаво китарата, на нящото дето издава свук чуваш ритъма на песента, с таблатурите се научаваш да я свириш. Ся обясни за кво ти е тоя звук?

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 17:00

Щом търсиш качество.. то заложи на конфигурация 2+1.
Има много критерии при избор на колонки, но за много от тези неща просто няма как да прецениш сам. Все пак в общият случай:
1. Колкото се може по-голям диаметър на използваните високоговорители.
2. Няколко различни високоговорителя според честотната лента. В общият случай да има отделни колони/високоговорители за ниските, за средните и "пищялки" за високите честоти.
3. Контрукция от дърво или поне качествена пластмаса, която да не "убива" звука.
4. Възможно най-високо съотношение сигнал/шум (S/N ratio) - често това го приемаш на доверие, защото трудно можеш на място да прецениш. Като цяло всичко над 80 dB е добро.
..има и куп други важни неща.. като тип на захранването което ползват колонките (всичко на 5W със сигурност ползва активно захранване от електрическата мрежа), качество на вграденият усилвател и т.н...

Аз съм почитател като цяло на LOGITECH..
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1444
Това със сигурност не спазва посочените изисквания, НО при липсата на голям избор..
Изходната мощност е добра (гледай RMS.. не се лъжи от разни "пикови" мощностти..). Честотната лента, която поддържа също е ок: 35Hz - 20kHz.
S/N е завидно висока: 92dB. но според мен с тази стойност се спекулира, вероятно не се взима предвид субуфера.
И накрая - виж го на място - размери, качество на изработка, гаранция.. и т.н.

Профил

Публикувано на: 13 Яну 2008 01:26

Качествен звук за под 200 лева забрави.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2008 01:35

И аз мисля, че 2.1 е по-добре от 5.1. Просто за да използваш ефективно 5.1 те трябва да са нагласени по специален начин, което рядко е възможно. Все пак като гледам имат добри предложения.

Аз бих избрал някой от тези:
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1499 - 2.1, с 2 спикърчета на колона
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1506 - 5.1 ДЪРВЕНИ, 15W на сателит!
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1504 - 5.1 ДЪРВЕНИ, но маломощни

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2008 09:37

Пичове, 5.1 винаги можеш да ги накараш да свирят като 2.1 колони, докато обратното не е възможно ;)

Не знам как така 2.1 е > от 5.1

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2008 21:13

Undead Dude написа:
Пичове, 5.1 винаги можеш да ги накараш да свирят като 2.1 колони, докато обратното не е възможно ;)

Не знам как така 2.1 е > от 5.1

Дуди, точно това е, че обикновенно разлика няма. Освен тази в цената :wink: Малко хора имат достатъчно големи стаи, за да извлекат полза от тези допълнително дадени кинти. Мога да кажа, че аз имам такова пространство... ама нямам кинти за колонките :lol: Нищо, засега и 2.1 ми стига.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2008 23:49

2.1 е > от 5.1 при една и съща цена... отговора е прекалено прост :)
За да произведат общо 6 колони, усилвател и захранване на същата цена както за 3 колони, усилвател и захранване - очевидно трябва да спестят от качеството, материалите и т.н. за да го постигнат :) Безплатен обяд няма.
В конкретния случай, човека е изтъкнал, че търси качество, респективно колонки, които да постави до PC-то си и за това да вземе най-доброто, което може да намери от 2.1 колони.
Сериозно (мощно) и същевременно качествено озвучаване с 200лв е абсурдно ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Яну 2008 16:59

Shady написа:
Дуди, точно това е, че обикновенно разлика няма.

В моята стая съм настанил едни колонки Creative 5+1. Колоните са разпръснати правилно, саунд картата е сносна. На някоя игра разбирам от къде ме стрелят(примерно :lol: ) от звука на колоните. А пък при филми ми се е случвало да се обърна на зад заради някакъв шашав звук, който идва от задните колони :lol:.
Имайки предвид това, просто не мога да се съглася с поста ти Shady.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Яну 2008 14:45

Гипо написа:
просто не мога да се съглася с поста ти Shady.

Много грижливо си изрязал изречението, вкоето обяснявам думите си :D Имаш голяма стая и възможност да сложиш колконките далече една от друга - доста хора не могат да го направят.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com