Я препоръчайте колони.

Проблеми, съвети, ъпгрейд

Кой да си взема?

1вите на Т20 Creative
1
14%
2рите 2 1 3000 Creative
5
71%
3тите Logitech z-4
1
14%

Общо гласове: 7

Аватар
Gipo

Re: Я препоръчайте колони.

Мнение от Gipo »

Я препоръчайте колони.
Я барай меча
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
botlik3

Мнение от botlik3 »

Защо точно от този сайт? Като гледам, няма голям избор...
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

Нали наскоро беше купувал разни други машинки, та може от сайта да има промоция, отстъпка, подарък, шукаритети. Не разбирам, но звука зависи повече от звуковата ти карта и настройките май, отколкото от хардуера. Някъде другаде бях писал също, че за стая 4х4 метра, в която има легло, гардероб и бюро, трудно може да се долови разлика между 2 колконки+буфер за 40 лева и супер-дубер-мега саунд инсталация 5.1 за 150. Пак казвам, не съм спец, но личните ми наблюдения са такива :)

Според мен си вземи 2 колонки по 20 сантима и 1 буфер, а с рестото си купи геймпад или джойстик някакъв, може нови маратонки, оригинална игрица...

ПП Приятелите на баща ти са и мои приятели, нали знаеш :lol: Може да те прата да ми напазаруваш от там :P
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

Ако голяма стаята и можеш да сложиш предните 2 + задните 2 на разстояние по 1 метър и нагоре, взимай 5.1 креатив и не се изхвърляй с мощностите. След това си насвали отново всички филми в поне DVD и музиката във флак. Разликата е повече от голяма. Съвет: разтърси се аналогични кабели, с по-високо качество. (нямате си на идея колко зависи кабела..)
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Disturbed

Мнение от Disturbed »

Кви специални програми бе, пичага? :D И аз свиря на акустична китара. Да ти кажа ли кво ти трябва? Трябва ти НЕЩО, което да издава звук + микрофон + Guitar Pro (няма значение коя версия, но над 3 за предпочитане) + таблатури. Ся с микрофона и Гитар Про-то си настройваш хубаво китарата, на нящото дето издава свук чуваш ритъма на песента, с таблатурите се научаваш да я свириш. Ся обясни за кво ти е тоя звук?
Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are
born different after all.
Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down.
No CNN or media now ...
Аватар
Julian

Мнение от Julian »

Щом търсиш качество.. то заложи на конфигурация 2+1.
Има много критерии при избор на колонки, но за много от тези неща просто няма как да прецениш сам. Все пак в общият случай:
1. Колкото се може по-голям диаметър на използваните високоговорители.
2. Няколко различни високоговорителя според честотната лента. В общият случай да има отделни колони/високоговорители за ниските, за средните и "пищялки" за високите честоти.
3. Контрукция от дърво или поне качествена пластмаса, която да не "убива" звука.
4. Възможно най-високо съотношение сигнал/шум (S/N ratio) - често това го приемаш на доверие, защото трудно можеш на място да прецениш. Като цяло всичко над 80 dB е добро.
..има и куп други важни неща.. като тип на захранването което ползват колонките (всичко на 5W със сигурност ползва активно захранване от електрическата мрежа), качество на вграденият усилвател и т.н...

Аз съм почитател като цяло на LOGITECH..
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1444
Това със сигурност не спазва посочените изисквания, НО при липсата на голям избор..
Изходната мощност е добра (гледай RMS.. не се лъжи от разни "пикови" мощностти..). Честотната лента, която поддържа също е ок: 35Hz - 20kHz.
S/N е завидно висока: 92dB. но според мен с тази стойност се спекулира, вероятно не се взима предвид субуфера.
И накрая - виж го на място - размери, качество на изработка, гаранция.. и т.н.
The new age: Awakening!
eniChkin

Мнение от eniChkin »

Качествен звук за под 200 лева забрави.
Аватар
Gοסgle [Bot]

Мнение от Gοסgle [Bot] »

И аз мисля, че 2.1 е по-добре от 5.1. Просто за да използваш ефективно 5.1 те трябва да са нагласени по специален начин, което рядко е възможно. Все пак като гледам имат добри предложения.

Аз бих избрал някой от тези:
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1499 - 2.1, с 2 спикърчета на колона
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1506 - 5.1 ДЪРВЕНИ, 15W на сателит!
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1504 - 5.1 ДЪРВЕНИ, но маломощни
Аватар
Undead Dude
Обратна връзка:

Мнение от Undead Dude »

Пичове, 5.1 винаги можеш да ги накараш да свирят като 2.1 колони, докато обратното не е възможно ;)

Не знам как така 2.1 е > от 5.1
flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

Undead Dude написа:Пичове, 5.1 винаги можеш да ги накараш да свирят като 2.1 колони, докато обратното не е възможно ;)

Не знам как така 2.1 е > от 5.1

Дуди, точно това е, че обикновенно разлика няма. Освен тази в цената :wink: Малко хора имат достатъчно големи стаи, за да извлекат полза от тези допълнително дадени кинти. Мога да кажа, че аз имам такова пространство... ама нямам кинти за колонките :lol: Нищо, засега и 2.1 ми стига.
Аватар
Julian

Мнение от Julian »

2.1 е > от 5.1 при една и съща цена... отговора е прекалено прост :)
За да произведат общо 6 колони, усилвател и захранване на същата цена както за 3 колони, усилвател и захранване - очевидно трябва да спестят от качеството, материалите и т.н. за да го постигнат :) Безплатен обяд няма.
В конкретния случай, човека е изтъкнал, че търси качество, респективно колонки, които да постави до PC-то си и за това да вземе най-доброто, което може да намери от 2.1 колони.
Сериозно (мощно) и същевременно качествено озвучаване с 200лв е абсурдно ;)
The new age: Awakening!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Shady написа:Дуди, точно това е, че обикновенно разлика няма.
В моята стая съм настанил едни колонки Creative 5+1. Колоните са разпръснати правилно, саунд картата е сносна. На някоя игра разбирам от къде ме стрелят(примерно :lol: ) от звука на колоните. А пък при филми ми се е случвало да се обърна на зад заради някакъв шашав звук, който идва от задните колони :lol:.
Имайки предвид това, просто не мога да се съглася с поста ти Shady.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

Гипо написа:просто не мога да се съглася с поста ти Shady.
Много грижливо си изрязал изречението, вкоето обяснявам думите си :D Имаш голяма стая и възможност да сложиш колконките далече една от друга - доста хора не могат да го направят.
Публикувай отговор