Метъл Енциклопедия

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

Абе, баджета, аз закво качуля разни от 1969 година записи, та да чуете тогава какво е било "metal" ? The Gun ли не качвах, Led Zeppelin (Wanton Song ви казах да си свалите), Deep Purple - Speed King и т.н. А да не говорим за първия албум на Black Sabbath, който си е чисто и просто метъл. Еле пък AC/DC...
Necro Terrorizer
Обратна връзка:

Мнение от Necro Terrorizer »

Black Sabbath са едни от основоположниците (да не кажа направо основоположниците на метъла), доколкото знам. ;]
И най-вече са ми любима група.
Kuutamo hasta vittu perkele.
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

mystnt написа:Амм нали темата е за метъл,Ахат и Deep Purple кво правят тука...

O M G

Интересно ми е тоя пич да постне разбирането си за метъла и за това кое е свързано с него, кое не.
mystnt

Мнение от mystnt »

Shady написа:

O M G

Интересно ми е тоя пич да постне разбирането си за метъла и за това кое е свързано с него, кое не.
OMG ...и двете групи са си чист рок и нямат никакво място в тема за МЕТЪЛ,обясни ми какво им е метълското в музиката им - нищо,тва си е чист класически рок.Ако темата беше за по-тежка музика,или там някакво друго засукано определение без проблем биха си влезли на мястот,но Ахат и Deep Purple не са метъл групи.Готов съм да споря ожесточено по тоя въпрос ако някой има желанието :twisted:

wikipedia - Deep Purple are an English hard rock band formed in Hertfordshire in 1968.
wikipedia Bg - Ахат е българска рок-група, създадена през 80-те години на 20 век.
Аватар
VincebusEruptum

Мнение от VincebusEruptum »

mystnt написа:
Shady написа:

O M G

OMG ...и двете групи са си чист рок и нямат никакво място в тема за МЕТЪЛ,обясни ми какво им е метълското в музиката им - нищо,тва си е чист класически рок.Ако темата беше за по-тежка музика,или там някакво друго засукано определение без проблем биха си влезли на мястот,но Ахат и Deep Purple не са метъл групи.Готов съм да споря ожесточено по тоя въпрос ако някой има желанието :twisted:

wikipedia - Deep Purple are an English hard rock band formed in Hertfordshire in 1968.
wikipedia Bg - Ахат е българска рок-група, създадена през 80-те години на 20 век.
Оф , деабъ
Изобщо слушал ли си Дийп Пърпъл?
Първо ги слушай и тогаз коментирай !

аааах

П.П.
па видя ли кво бе написал тоз
- написа:Абе, баджета, аз закво качуля разни от 1969 година записи, та да чуете тогава какво е било "metal" ? The Gun ли не качвах, Led Zeppelin (Wanton Song ви казах да си свалите), Deep Purple - Speed King и т.н. А да не говорим за първия албум на Black Sabbath, който си е чисто и просто метъл. Еле пък AC/DC...
Аре,със здраве .
Loopmaster

Мнение от Loopmaster »

Пърпъл са по-скоро хард рок, но не и метъл. Баща ми е голям фен на тази група и до сега не съм го чувал да казва, че са метъл :roll:
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

mystnt

Мнение от mystnt »

Е добре бе,толкова ли е трудно да зацепите че тея двете групи са си рок,без значение хард или къвто и друг да е,кво значение има кое от къде произлиза.Все едно да ми напишете Ивана в тема за техно или де а знам нещо подобно.След като не правят метъл музика,а рок значи нямат място тук.Тва че просто всеки споменава любимите си групи без значение дали попадат в тая категория няма никакво значение за когото и да е било и няма смисъл да се издребнява за подобни простотии ама поне правете разлика между метъл и рок,мама му стара...
Аватар
martinkfreеman

Мнение от martinkfreеman »

mystnt написа:Е добре бе,толкова ли е трудно да зацепите че тея двете групи са си рок,без значение хард или къвто и друг да е,кво значение има кое от къде произлиза.Все едно да ми напишете Ивана в тема за техно или де а знам нещо подобно.След като не правят метъл музика,а рок значи нямат място тук.Тва че просто всеки споменава любимите си групи без значение дали попадат в тая категория няма никакво значение за когото и да е било и няма смисъл да се издребнява за подобни простотии ама поне правете разлика между метъл и рок,мама му стара...
А на тебе толкова ли ти е трудно да зацепиш, че ТЕЗИ ГРУПИ ПРАВЯТ МЕТЪЛ?
Не, не са 2349723489723847238 децибели над нормата, нито китарите им са по-шумни, нито дисторшъна им е на 23, но те са МЕТЪЛ.

http://www.metal-archives.com/band.php?id=1178
Заповядай.

По днешните стандарти НЕ СА метъл, но това е ПРЕДИ 40 ГОДИНИ.

За Ахат нямам коментар - рифовете им са чисти хеви рифове. Всъщност са изкопирани от Candlemass. Последните са основоположниците на doom метъла.
mystnt

Мнение от mystnt »

martinkfreеman написа:
mystnt написа:Е добре бе,толкова ли е трудно да зацепите че тея двете групи са си рок,без значение хард или къвто и друг да е,кво значение има кое от къде произлиза.Все едно да ми напишете Ивана в тема за техно или де а знам нещо подобно.След като не правят метъл музика,а рок значи нямат място тук.Тва че просто всеки споменава любимите си групи без значение дали попадат в тая категория няма никакво значение за когото и да е било и няма смисъл да се издребнява за подобни простотии ама поне правете разлика между метъл и рок,мама му стара...
Не, не са 2349723489723847238 децибели над нормата, нито китарите им са по-шумни, нито дисторшъна им е на 23, но те са МЕТЪЛ.

Заповядай.

За Ахат нямам коментар - рифовете им са чисти хеви рифове. Всъщност са изкопирани от Candlemass. Последните са основоположниците на doom метъла.
Не съм съгласен,тва си е рок,не е метъл както и да го сучеш и въртиш .Тва че според теб са метъл ок няма проблем,но не приравнявай рок групи от преди половин век към стил към който не пренадлежът само защото използват китари,тва че звученето е било сравнително тежко за времето си не ги прави метъл групи,тва си е класически рок.Разрови се из нета и сам се увери че дори самите групи се определят като рок групи,прочети по-нагоре в съответните постове за Пърпъл и Ахат че групите са определяни като рок...Как така самите групи,навсякъде из списания и из нета ги определят като рок,а ти изведнъж пускаш твое мнение и се опитваш да го наложиш над това на много по-навътре в нещата хора (не говоря за себе си).Не виждам смисъл да се продължава спорът,нито аз ще те убедя че са метъл групи (което е факт :D ) ,нито ти мен в обратното,но няма да е лошо да се смени името на темата в "Метъл и Рок Енциклопедия",ако ще се пише за още подобни групи.. 8)
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

mystnt написа:
martinkfreеman написа:

Заповядай.

Не съм съгласен,тва си е рок,не е метъл както и да го сучеш и въртиш .Тва че според теб са метъл ок няма проблем,но не приравнявай рок групи от преди половин век към стил към който не пренадлежът само защото използват китари,тва че звученето е било сравнително тежко за времето си не ги прави метъл групи,тва си е класически рок.Разрови се из нета и сам се увери че дори самите групи се определят като рок групи,прочети по-нагоре в съответните постове за Пърпъл и Ахат че групите са определяни като рок...Как така самите групи,навсякъде из списания и из нета ги определят като рок,а ти изведнъж пускаш твое мнение и се опитваш да го наложиш над това на много по-навътре в нещата хора (не говоря за себе си).Не виждам смисъл да се продължава спорът,нито аз ще те убедя че са метъл групи (което е факт :D ) ,нито ти мен в обратното,но няма да е лошо да се смени името на темата в "Метъл и Рок Енциклопедия",ако ще се пише за още подобни групи.. 8)
Абе заблуден, ти като нямаш собствено мнение изградено върху задълбочено слушане на тези групи не излизай с номера, че има хора "дето са много навътре". Знаеш ли как ме ебе колко навътре им е влязъл хуй в гъза ? Попитай в майспейс, нали днешните връзки са така, някоя от съвременните (метъл) групи кои имат за свои вдъхновители и те ще ти отговорят - Сабат, Цепелин, Пърпъл, Рейнбоу, АЦ/ДЦ, Уайтснейк.
Класически рок е Литъл Ричард, Шейкин Стивънс, Бил Хейли, Чъби Чекър. Хард рокът и хеви метълът са две много близки направления и няма нищо лошо в това да се взимат за две почти едни и същи неща. Първо слушай Iron Maiden (1980), което пък по твоите разбирания може да се нарече "класически рок", пък тогава разправяй кой, къде и откога бил навътре. Не ми отговаряй. СЛУШАЙ. Ебал съм та.
mystnt

Мнение от mystnt »

Елементарно същество си ти,повече няма да пиша по тоя въпрос,само недей псува без причина селянин нещастен...
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

Това, че си по-възрастен (очевидно) не те прави по-мъдър, не и сега.
Дре'е ми, че си студент.

Led Zeppelin - Achilles last stand.
Ето това ако не е хеви метъл, не знам какво е.
Аватар
martinkfreеman

Мнение от martinkfreеman »

mystnt написа:Елементарно същество си ти,повече няма да пиша по тоя въпрос,само недей псува без причина селянин нещастен...
Нали уж щеше да спориш докрай?
Ноктурно каза всичко. Дори и само заради приноса си към метъла (и музиката като цяло), Пърпъл заслужават да се нарекат метъл.
mystnt

Мнение от mystnt »

martinkfreеman написа:
mystnt написа:Елементарно същество си ти,повече няма да пиша по тоя въпрос,само недей псува без причина селянин нещастен...
Нали уж щеше да спориш докрай?
Ноктурно каза всичко. Дори и само заради приноса си към метъла (и музиката като цяло), Пърпъл заслужават да се нарекат метъл.
Не виждам смисъл да продължавам спора с безмозъчни същества,след като при първа възможност си показвате селянията и почвате с каруцарските изрази веднага щом някой не е съгласен с личното ви мнение.За тва са нарича лично мнение,защото тва са лични размишления и никой не е длъжен да се съгласява с тях,и тва че аз не мисля като вас не е причина да започвате с псувните.Знаеш ли колко ми е на кура за Пърпъл,или определението за музиката им...Показах ви,че и Пърпъл и Ахат навсякъде са определяни като рок групи а и те самите се определят като такива,тва че ти или оня другия дебил не сте съгласни също не ме ебе.Айде стига сте флуудили повече темата с простотията си,казах ви спора е безсмислен и няма смисъл да се продължава...
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

Ахахахах, ами, да, безсмислено е да продължавам спор с преструвка като теб - било ти през кура за Пърпъл, показал си ми как в сайтовете били определяни като рок - е, що за спор е това ? Май спориш колкото за спора. Ти си дръж на определенията в нета и списанията, а аз ще слушам Flight of the Rat и Fireball и ще ги сравнявам с първия албум на Brocas Helm, които се "водят" хеви метъл.
Аватар
† iMMortality †

Мнение от † iMMortality † »

някой може ли да ми даде линк към песни/дискография на Knjaz Varggoth ?
† Harbinger of Death †
Necro Terrorizer
Обратна връзка:

Мнение от Necro Terrorizer »

† iMMortality † написа:някой може ли да ми даде линк към песни/дискогравия на Knjaz Varggoth ?
Този не беше ли вокалист на някаква блекметъл група (Nokturnal нещо си...)? Или има и солова кариера? Не ми се смейте ако говоря глупости, не съм много запознат с блека.

П.П: ^ има си тема за линкове към песни и албуми. :p
Kuutamo hasta vittu perkele.
sada

Мнение от sada »

Ноктурнал Мортум. Ако не ме лъжа памета имаше участие в полската блек метъл сцена.
Bagerista_Boy

Мнение от Bagerista_Boy »

Някой може ли да ми препоръча група подобна на Cruachan, особено в по-мелодичния вариянт
Публикувай отговор