Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 20:42

Абе, баджета, аз закво качуля разни от 1969 година записи, та да чуете тогава какво е било "metal" ? The Gun ли не качвах, Led Zeppelin (Wanton Song ви казах да си свалите), Deep Purple - Speed King и т.н. А да не говорим за първия албум на Black Sabbath, който си е чисто и просто метъл. Еле пък AC/DC...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 20:45

Black Sabbath са едни от основоположниците (да не кажа направо основоположниците на метъла), доколкото знам. ;]
И най-вече са ми любима група.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 22:24

mystnt написа:
Амм нали темата е за метъл,Ахат и Deep Purple кво правят тука...

O M G

Интересно ми е тоя пич да постне разбирането си за метъла и за това кое е свързано с него, кое не.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 23:51

Shady написа:
mystnt написа:

O M G

Интересно ми е тоя пич да постне разбирането си за метъла и за това кое е свързано с него, кое не.

OMG ...и двете групи са си чист рок и нямат никакво място в тема за МЕТЪЛ,обясни ми какво им е метълското в музиката им - нищо,тва си е чист класически рок.Ако темата беше за по-тежка музика,или там някакво друго засукано определение без проблем биха си влезли на мястот,но Ахат и Deep Purple не са метъл групи.Готов съм да споря ожесточено по тоя въпрос ако някой има желанието :twisted:

wikipedia - Deep Purple are an English hard rock band formed in Hertfordshire in 1968.
wikipedia Bg - Ахат е българска рок-група, създадена през 80-те години на 20 век.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 23:56

mystnt написа:
Shady написа:
mystnt написа:

O M G

OMG ...и двете групи са си чист рок и нямат никакво място в тема за МЕТЪЛ,обясни ми какво им е метълското в музиката им - нищо,тва си е чист класически рок.Ако темата беше за по-тежка музика,или там някакво друго засукано определение без проблем биха си влезли на мястот,но Ахат и Deep Purple не са метъл групи.Готов съм да споря ожесточено по тоя въпрос ако някой има желанието :twisted:

wikipedia - Deep Purple are an English hard rock band formed in Hertfordshire in 1968.
wikipedia Bg - Ахат е българска рок-група, създадена през 80-те години на 20 век.

Оф , деабъ
Изобщо слушал ли си Дийп Пърпъл?
Първо ги слушай и тогаз коментирай !

аааах

П.П.
па видя ли кво бе написал тоз
- написа:
Абе, баджета, аз закво качуля разни от 1969 година записи, та да чуете тогава какво е било "metal" ? The Gun ли не качвах, Led Zeppelin (Wanton Song ви казах да си свалите), Deep Purple - Speed King и т.н. А да не говорим за първия албум на Black Sabbath, който си е чисто и просто метъл. Еле пък AC/DC...

Аре,със здраве .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Ное 2007 23:58

Пърпъл са по-скоро хард рок, но не и метъл. Баща ми е голям фен на тази група и до сега не съм го чувал да казва, че са метъл :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 00:12

DEEP PURPLE - SPEED KING

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 13:38

Е добре бе,толкова ли е трудно да зацепите че тея двете групи са си рок,без значение хард или къвто и друг да е,кво значение има кое от къде произлиза.Все едно да ми напишете Ивана в тема за техно или де а знам нещо подобно.След като не правят метъл музика,а рок значи нямат място тук.Тва че просто всеки споменава любимите си групи без значение дали попадат в тая категория няма никакво значение за когото и да е било и няма смисъл да се издребнява за подобни простотии ама поне правете разлика между метъл и рок,мама му стара...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 19:55

mystnt написа:
Е добре бе,толкова ли е трудно да зацепите че тея двете групи са си рок,без значение хард или къвто и друг да е,кво значение има кое от къде произлиза.Все едно да ми напишете Ивана в тема за техно или де а знам нещо подобно.След като не правят метъл музика,а рок значи нямат място тук.Тва че просто всеки споменава любимите си групи без значение дали попадат в тая категория няма никакво значение за когото и да е било и няма смисъл да се издребнява за подобни простотии ама поне правете разлика между метъл и рок,мама му стара...

А на тебе толкова ли ти е трудно да зацепиш, че ТЕЗИ ГРУПИ ПРАВЯТ МЕТЪЛ?
Не, не са 2349723489723847238 децибели над нормата, нито китарите им са по-шумни, нито дисторшъна им е на 23, но те са МЕТЪЛ.

http://www.metal-archives.com/band.php?id=1178
Заповядай.

По днешните стандарти НЕ СА метъл, но това е ПРЕДИ 40 ГОДИНИ.

За Ахат нямам коментар - рифовете им са чисти хеви рифове. Всъщност са изкопирани от Candlemass. Последните са основоположниците на doom метъла.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 22:25

martinkfreеman написа:
mystnt написа:

Не, не са 2349723489723847238 децибели над нормата, нито китарите им са по-шумни, нито дисторшъна им е на 23, но те са МЕТЪЛ.

Заповядай.

За Ахат нямам коментар - рифовете им са чисти хеви рифове. Всъщност са изкопирани от Candlemass. Последните са основоположниците на doom метъла.

Не съм съгласен,тва си е рок,не е метъл както и да го сучеш и въртиш .Тва че според теб са метъл ок няма проблем,но не приравнявай рок групи от преди половин век към стил към който не пренадлежът само защото използват китари,тва че звученето е било сравнително тежко за времето си не ги прави метъл групи,тва си е класически рок.Разрови се из нета и сам се увери че дори самите групи се определят като рок групи,прочети по-нагоре в съответните постове за Пърпъл и Ахат че групите са определяни като рок...Как така самите групи,навсякъде из списания и из нета ги определят като рок,а ти изведнъж пускаш твое мнение и се опитваш да го наложиш над това на много по-навътре в нещата хора (не говоря за себе си).Не виждам смисъл да се продължава спорът,нито аз ще те убедя че са метъл групи (което е факт :D ) ,нито ти мен в обратното,но няма да е лошо да се смени името на темата в "Метъл и Рок Енциклопедия",ако ще се пише за още подобни групи.. 8)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 23:07

mystnt написа:
martinkfreеman написа:
mystnt написа:

Заповядай.

Не съм съгласен,тва си е рок,не е метъл както и да го сучеш и въртиш .Тва че според теб са метъл ок няма проблем,но не приравнявай рок групи от преди половин век към стил към който не пренадлежът само защото използват китари,тва че звученето е било сравнително тежко за времето си не ги прави метъл групи,тва си е класически рок.Разрови се из нета и сам се увери че дори самите групи се определят като рок групи,прочети по-нагоре в съответните постове за Пърпъл и Ахат че групите са определяни като рок...Как така самите групи,навсякъде из списания и из нета ги определят като рок,а ти изведнъж пускаш твое мнение и се опитваш да го наложиш над това на много по-навътре в нещата хора (не говоря за себе си).Не виждам смисъл да се продължава спорът,нито аз ще те убедя че са метъл групи (което е факт :D ) ,нито ти мен в обратното,но няма да е лошо да се смени името на темата в "Метъл и Рок Енциклопедия",ако ще се пише за още подобни групи.. 8)

Абе заблуден, ти като нямаш собствено мнение изградено върху задълбочено слушане на тези групи не излизай с номера, че има хора "дето са много навътре". Знаеш ли как ме ебе колко навътре им е влязъл хуй в гъза ? Попитай в майспейс, нали днешните връзки са така, някоя от съвременните (метъл) групи кои имат за свои вдъхновители и те ще ти отговорят - Сабат, Цепелин, Пърпъл, Рейнбоу, АЦ/ДЦ, Уайтснейк.
Класически рок е Литъл Ричард, Шейкин Стивънс, Бил Хейли, Чъби Чекър. Хард рокът и хеви метълът са две много близки направления и няма нищо лошо в това да се взимат за две почти едни и същи неща. Първо слушай Iron Maiden (1980), което пък по твоите разбирания може да се нарече "класически рок", пък тогава разправяй кой, къде и откога бил навътре. Не ми отговаряй. СЛУШАЙ. Ебал съм та.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 23:22

Елементарно същество си ти,повече няма да пиша по тоя въпрос,само недей псува без причина селянин нещастен...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Ное 2007 23:32

Това, че си по-възрастен (очевидно) не те прави по-мъдър, не и сега.
Дре'е ми, че си студент.

Led Zeppelin - Achilles last stand.
Ето това ако не е хеви метъл, не знам какво е.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 16:29

mystnt написа:
Елементарно същество си ти,повече няма да пиша по тоя въпрос,само недей псува без причина селянин нещастен...

Нали уж щеше да спориш докрай?
Ноктурно каза всичко. Дори и само заради приноса си към метъла (и музиката като цяло), Пърпъл заслужават да се нарекат метъл.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 17:31

martinkfreеman написа:
mystnt написа:

Нали уж щеше да спориш докрай?
Ноктурно каза всичко. Дори и само заради приноса си към метъла (и музиката като цяло), Пърпъл заслужават да се нарекат метъл.

Не виждам смисъл да продължавам спора с безмозъчни същества,след като при първа възможност си показвате селянията и почвате с каруцарските изрази веднага щом някой не е съгласен с личното ви мнение.За тва са нарича лично мнение,защото тва са лични размишления и никой не е длъжен да се съгласява с тях,и тва че аз не мисля като вас не е причина да започвате с псувните.Знаеш ли колко ми е на кура за Пърпъл,или определението за музиката им...Показах ви,че и Пърпъл и Ахат навсякъде са определяни като рок групи а и те самите се определят като такива,тва че ти или оня другия дебил не сте съгласни също не ме ебе.Айде стига сте флуудили повече темата с простотията си,казах ви спора е безсмислен и няма смисъл да се продължава...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 17:54

Ахахахах, ами, да, безсмислено е да продължавам спор с преструвка като теб - било ти през кура за Пърпъл, показал си ми как в сайтовете били определяни като рок - е, що за спор е това ? Май спориш колкото за спора. Ти си дръж на определенията в нета и списанията, а аз ще слушам Flight of the Rat и Fireball и ще ги сравнявам с първия албум на Brocas Helm, които се "водят" хеви метъл.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 23:02

някой може ли да ми даде линк към песни/дискография на Knjaz Varggoth ?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 23:05

† iMMortality † написа:
някой може ли да ми даде линк към песни/дискогравия на Knjaz Varggoth ?
Този не беше ли вокалист на някаква блекметъл група (Nokturnal нещо си...)? Или има и солова кариера? Не ми се смейте ако говоря глупости, не съм много запознат с блека.

П.П: ^ има си тема за линкове към песни и албуми. :p

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 23:14

Ноктурнал Мортум. Ако не ме лъжа памета имаше участие в полската блек метъл сцена.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Ное 2007 18:45

Някой може ли да ми препоръча група подобна на Cruachan, особено в по-мелодичния вариянт

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com