Sony Portable Reader тема
Sony Portable Reader тема
Последните дни доста се разшумя из американските сайтове около новият модел на Сони PRS-505 , който излезе в началото на месец октомври, та се чудех доколко сме ние българите запознати с въпросното устройство.
Става дума за електронна книга-библиотека с уникален дисплей симулиращ хартията...
Чудех се дали някои от вас знае нещо по-конкретно за него и най-вече дали някой е успял да се докопа до такава бройка (понеже се продавам само в САЩ) или до някой конкурентен модел и да изкаже впечатленията си.
Аз лично много се зарибих по Сонито, но и идея си нямам как да го довлача до София... (като изключим услужливите Фед-Екс подобни фирми...)
Става дума за електронна книга-библиотека с уникален дисплей симулиращ хартията...
Чудех се дали някои от вас знае нещо по-конкретно за него и най-вече дали някой е успял да се докопа до такава бройка (понеже се продавам само в САЩ) или до някой конкурентен модел и да изкаже впечатленията си.
Аз лично много се зарибих по Сонито, но и идея си нямам как да го довлача до София... (като изключим услужливите Фед-Екс подобни фирми...)
"SSDD - Same Shit, Different Day"
STEPHEN KING's Dreamcatcher
Adventure's Cafe - Игрите на български език
- Wile E. C.
1. джаджата е скъпа
2. работи с затворен фирмен формат книги на Sony, т.е. няма да можеш да купиш е-книги, освен от сони
3. еднофункционално устройство. можеш да четеш книги на големия екран на всеки смартфон, дори излиза по-евтино.
4. скъпа е. всичко на Сони е супер скъпо.
5. може и да не поддържа кирилица. може и да я поддържа, но калпаво, като предишния им е-хартиен рийдър
6. предишния рийдър на сони беше с калпав софтуер, казаха в форумите. отнема време и усилия да конвертираш книгите, а с кирилицата нещата бяха доста зле. имаше някакви неофициални пачове...
Аз съм фен на четенето на е-книги, особено в рейс/влак, но го правя със смартфон. Има много повече функции от еднофункционалната джаджа на Сони, напр. игри, интернет през GPRS или Wifi, etc...
2. работи с затворен фирмен формат книги на Sony, т.е. няма да можеш да купиш е-книги, освен от сони
3. еднофункционално устройство. можеш да четеш книги на големия екран на всеки смартфон, дори излиза по-евтино.
4. скъпа е. всичко на Сони е супер скъпо.
5. може и да не поддържа кирилица. може и да я поддържа, но калпаво, като предишния им е-хартиен рийдър
6. предишния рийдър на сони беше с калпав софтуер, казаха в форумите. отнема време и усилия да конвертираш книгите, а с кирилицата нещата бяха доста зле. имаше някакви неофициални пачове...
Аз съм фен на четенето на е-книги, особено в рейс/влак, но го правя със смартфон. Има много повече функции от еднофункционалната джаджа на Сони, напр. игри, интернет през GPRS или Wifi, etc...
За 100лв си взимаш най-елементарния Palm с малко по-качествен екран или за 130-150 някое PocketPC и не се занимаваш с глупости.
Chris написа:Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучиVermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
1. Най-евтината на пазара е от тези, които има смисъл да си купи човек, без да прави компромиси.
2. Има си конвертори, а аз нямам никакво намерение да си купувам книги онлайн.
3. Смарфон е телефон - имам си ГСМ с камера, МП3 и PC - не ми трябва всичко в едно.
4. За трети път казваш, че е скъпо. Разтърси се и намери сносно на по-добра цена, което да не е турско. -с другото се съгласявам, че като цяло на Сони са по-скъпи работите.
5. Поддържа кирилица. Предишният им 'калпав' рийдър също я поддържа. Това е PRS-500.
6. повтаряш се. По специализираните форуми пише, че си има софтуер, който работи + че има доста книги по тези форуми за свободно 'споделяне'
В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...
2. Има си конвертори, а аз нямам никакво намерение да си купувам книги онлайн.
3. Смарфон е телефон - имам си ГСМ с камера, МП3 и PC - не ми трябва всичко в едно.
4. За трети път казваш, че е скъпо. Разтърси се и намери сносно на по-добра цена, което да не е турско. -с другото се съгласявам, че като цяло на Сони са по-скъпи работите.
5. Поддържа кирилица. Предишният им 'калпав' рийдър също я поддържа. Това е PRS-500.
6. повтаряш се. По специализираните форуми пише, че си има софтуер, който работи + че има доста книги по тези форуми за свободно 'споделяне'
В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...
Какво ти е образованието Холмс?LordOfDarkness написа:За 100лв си взимаш най-елементарния Palm с малко по-качествен екран или за 130-150 някое PocketPC и не се занимаваш с глупости.
-Елементарно, Уотсън...
Виж ми горното мнение защо.
- Wile E. C.
Ти случайно да не си дете на много богати родители? Защото нормалните хора не пръскат пари за скъпи, луксозни, еднофункционални устроства на Сони. Или ридъра ти трябва за показуха?J_Leno написа:В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...
Като не можеш да понасяш мнения, различни от твоето, защо въобще питаш в форума? Айде фък офф.
Мнението ти е лишено от логика - и ти казах защо - ако не вярваш с удоволствие ще ти предоставя материал, който ти най-вероятно няма да прочетеш. Само това казвам. А иначе не, не съм дете на богаташи, но се опитвам пазарувам разумно.Wile E. C. написа:Ти случайно да не си дете на много богати родители? Защото нормалните хора не пръскат пари за скъпи, луксозни, еднофункционални устроства на Сони. Или ридъра ти трябва за показуха?J_Leno написа:В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...
Като не можеш да понасяш мнения, различни от твоето, защо въобще питаш в форума? Айде фък офф.
Сподели и ти.Blue написа:J_Leno,какъв ти е проблема?Искаш впечатления - човека ги споделя?
Чух за тази джаджа, четох някъде,но не ме е интересувало.Не знам нищо по въпроса - така че не коментирам.Направих ти забележка защото нападаш човека.J_Leno написа:Сподели и ти.Blue написа:J_Leno,какъв ти е проблема?Искаш впечатления - човека ги споделя?
п.п.И да,нещата на Сони са доста скъпи, но са качаствени.
И мен ме радва хартия, но понякога ми се иска да имам десетина книги дебели с мен и просто няма как да ги мъкна...
Сладур, кажи ми с елементарният handheld какви компромиси ще направиш? Освен компромисът, че за него ще дадеш 1/3 от сумата за сонито, което да, ужасно е, няма как да не се съгласиш.
Chris написа:Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучиVermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Не ми е ясно защо му държите сметка на парите и се опитвате да му промените решението. Човека се е интересувал достатъчно и е намерил най-добрия, за него, вариант. Вие му се нахвърлихте все едно ще даде вашите пари, а не неговите. За някои може да е непрактично, но за него не е. Примирете се. Ако някой може да помогне да го направи, стига сте критикували.
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Не, не се съгласявам, понеже досега един разумен аргумент не сте дали освен парите. А обикновено истинските хубавите работи са малко по-скъпи от останалите. А за компромиси нищо не съм писал... ???LordOfDarkness написа:Сладур, кажи ми с елементарният handheld какви компромиси ще направиш? Освен компромисът, че за него ще дадеш 1/3 от сумата за сонито, което да, ужасно е, няма как да не се съгласиш.
Има съществена разлика между 3/3 цената за сонито и 1/3 цената за някой-си handheld и тя е... ако си чел(а) внимателно ще си видял, че съм я казал вече...
Иначе благодаря за подкрепата на botlik3 , жалко само, че не ме разбирате напълно, че искам аргументи (обективни) защо да и защо да не си заплюя едно такова Сони...
Добре. Приеми, че съм глупав и ми е трдуно да схващам. Кажи заради какво предпочиташ Сони-то пред handheld-a. А ако е заради китайски и т.н. handheld-и, Сони имат обширна линия палмове. Най-малкото, дори да приемем, че го използваш само за четене си заврян в един конкретен, затворен формат. Няма pdf, .doc .txt .chm .xls .pps и още една купчина формати. А дори да можеш да конвертираш от тях форматирания и прочие отиват на майната си.
Да, винаги съм бил на мнение, че bloated hardware от тип телефон+PDA+5Mpx камера е зле и непрактично поради една купчина аргументи (които са за друга тема), но тоя рийдър в опростяването отива крайно далеч, а освен това си носи и недостатъците (нещо като Gnom. В 3.0 всичко ще се върши с 2 бутона. Единия за LogOut).
Та с какво този конкретен Portable Reader е по-добър?
Да, винаги съм бил на мнение, че bloated hardware от тип телефон+PDA+5Mpx камера е зле и непрактично поради една купчина аргументи (които са за друга тема), но тоя рийдър в опростяването отива крайно далеч, а освен това си носи и недостатъците (нещо като Gnom. В 3.0 всичко ще се върши с 2 бутона. Единия за LogOut).
Та с какво този конкретен Portable Reader е по-добър?
Eдно е глупав, а друго е незапознат. Ще ти дам два линка, в които ще намериш предостатъчно информация и ако все пак мислиш, че не си заслужава спрямо (не разбрах какво точно ти предалагаше, PalmPC може би?), то тогава ще ти кажа в сбит формат какво имам предвид.LordOfDarkness написа:Добре. Приеми, че съм глупав и ми е трдуно да схващам.
Линк 1 : http://www.mobileread.com/ - по-специално гледай по форумите
Линк 2 : [PRS-505] и [PRS-500]
И все пак аз също се имам за недостатъчно осведомен по въпроса, иначе отдавна да съм си поръчал едно такова по еbay.
PalmPC няма. Бъркаш сериозно. Има PocketPC, има Palm, като нито са взаимозаменяеми, нито вършат едно и също. За в случая обаче и двете стават. Та не разбрах какво против имаш.
Колкото до неразбирането... Ами имал съм 5 PocketPC-та и един линукс Internet Tablet Nokia. След 2-3 седмичи чакам да ми доката Samsung Q1U UMPC. Мисля разбирам доста много от portable устройства
Колкото до неразбирането... Ами имал съм 5 PocketPC-та и един линукс Internet Tablet Nokia. След 2-3 седмичи чакам да ми доката Samsung Q1U UMPC. Мисля разбирам доста много от portable устройства
Знам, че има и PPC и Palm просто сложих едно PC oтзад на Palm за всеки случай...LordOfDarkness написа:PalmPC няма. Бъркаш сериозно. Има PocketPC, има Palm, като нито са взаимозаменяеми, нито вършат едно и също. За в случая обаче и двете стават. Та не разбрах какво против имаш.
А иначе това, което имам против е, че всичките тези устройства ползват един или друг LCD/TFT дисплей, който е доста вреден при продължително четене и взиране дори, когато се съсредоточиш в някой учебник например. Това, което наблягат при e-reader-ите е, че те ползват новата технология на E-Ink Corporation, а именно E-ink дисплей, който симулира хартия на доста висока степен. Дисплеите не светят и нямат refresh rate в познатия ни вариант, ами най-лесно могат да се определят от не-специалист е като 'елко-подобен' дисплей. Харчат малко батерия понеже батерия се ползва по време на смяна на страницата, а не продължително докато седи на екрана. Даже собственици на различни устройства ползващи e-ink технологията казват, че под различен ъгъл огряти от слънцето(светлина) блестят/лъщят като истинска хартия. Друго предимство, което също не е за пренебрегване е увеличение на шрифта, при което някои по форумите се похвалиха, че спират да ползват очила за четен (не, че на мен ми трябват в момента, де).
Та основното е дисплейчето, понеже очите ни не са заменими и трябва да ги пазим, а ако смятам да чета дълго онлайн книги/учебници , то мисля, че 200$ повече са оправдани за сметка на очите.