Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Sony Portable Reader тема
Публикувано на: 03 Ное 2007 20:18

Последните дни доста се разшумя из американските сайтове около новият модел на Сони PRS-505 , който излезе в началото на месец октомври, та се чудех доколко сме ние българите запознати с въпросното устройство.

Става дума за електронна книга-библиотека с уникален дисплей симулиращ хартията...

Чудех се дали някои от вас знае нещо по-конкретно за него и най-вече дали някой е успял да се докопа до такава бройка (понеже се продавам само в САЩ) или до някой конкурентен модел и да изкаже впечатленията си.

Аз лично много се зарибих по Сонито, но и идея си нямам как да го довлача до София... (като изключим услужливите Фед-Екс подобни фирми...)

Adventure's Cafe - Игрите на български език

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2007 04:18

1. джаджата е скъпа
2. работи с затворен фирмен формат книги на Sony, т.е. няма да можеш да купиш е-книги, освен от сони
3. еднофункционално устройство. можеш да четеш книги на големия екран на всеки смартфон, дори излиза по-евтино.
4. скъпа е. всичко на Сони е супер скъпо.
5. може и да не поддържа кирилица. може и да я поддържа, но калпаво, като предишния им е-хартиен рийдър
6. предишния рийдър на сони беше с калпав софтуер, казаха в форумите. отнема време и усилия да конвертираш книгите, а с кирилицата нещата бяха доста зле. имаше някакви неофициални пачове...

Аз съм фен на четенето на е-книги, особено в рейс/влак, но го правя със смартфон. Има много повече функции от еднофункционалната джаджа на Сони, напр. игри, интернет през GPRS или Wifi, etc...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2007 04:56

За 100лв си взимаш най-елементарния Palm с малко по-качествен екран или за 130-150 някое PocketPC и не се занимаваш с глупости.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 16:32

1. Най-евтината на пазара е от тези, които има смисъл да си купи човек, без да прави компромиси.
2. Има си конвертори, а аз нямам никакво намерение да си купувам книги онлайн.
3. Смарфон е телефон - имам си ГСМ с камера, МП3 и PC - не ми трябва всичко в едно.
4. За трети път казваш, че е скъпо. Разтърси се и намери сносно на по-добра цена, което да не е турско. -с другото се съгласявам, че като цяло на Сони са по-скъпи работите.
5. Поддържа кирилица. Предишният им 'калпав' рийдър също я поддържа. Това е PRS-500.
6. повтаряш се. По специализираните форуми пише, че си има софтуер, който работи + че има доста книги по тези форуми за свободно 'споделяне'

В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 16:35

LordOfDarkness написа:
За 100лв си взимаш най-елементарния Palm с малко по-качествен екран или за 130-150 някое PocketPC и не се занимаваш с глупости.

Какво ти е образованието Холмс?
-Елементарно
, Уотсън...

Виж ми горното мнение защо.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 16:45

J_Leno написа:
В крайна сметка излиза, че почти нищо не си намерил за Сонито и така си говориш, за което ти благодаря за експертното мнение... особено след като не знаеш ползата от рийдър и различията му спрямо SmartPhone...

Ти случайно да не си дете на много богати родители? Защото нормалните хора не пръскат пари за скъпи, луксозни, еднофункционални устроства на Сони. Или ридъра ти трябва за показуха?
Като не можеш да понасяш мнения, различни от твоето, защо въобще питаш в форума? Айде фък офф.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 16:54

Wile E. C. написа:
J_Leno написа:

Ти случайно да не си дете на много богати родители? Защото нормалните хора не пръскат пари за скъпи, луксозни, еднофункционални устроства на Сони. Или ридъра ти трябва за показуха?
Като не можеш да понасяш мнения, различни от твоето, защо въобще питаш в форума? Айде фък офф.

Мнението ти е лишено от логика - и ти казах защо - ако не вярваш с удоволствие ще ти предоставя материал, който ти най-вероятно няма да прочетеш. Само това казвам. А иначе не, не съм дете на богаташи, но се опитвам пазарувам разумно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 17:13

J_Leno,какъв ти е проблема?Искаш впечатления - човека ги споделя?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 18:01

Blue написа:

Сподели и ти.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 18:03

J_Leno написа:
Blue написа:

Сподели и ти.

Чух за тази джаджа, четох някъде,но не ме е интересувало.Не знам нищо по въпроса - така че не коментирам.Направих ти забележка защото нападаш човека.

п.п.И да,нещата на Сони са доста скъпи, но са качаствени.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 18:17

Предпочитам на хартия...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2007 20:06

И мен ме радва хартия, но понякога ми се иска да имам десетина книги дебели с мен и просто няма как да ги мъкна...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Ное 2007 17:07

Сладур, кажи ми с елементарният handheld какви компромиси ще направиш? Освен компромисът, че за него ще дадеш 1/3 от сумата за сонито, което да, ужасно е, няма как да не се съгласиш.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Ное 2007 17:25

Не ми е ясно защо му държите сметка на парите и се опитвате да му промените решението. Човека се е интересувал достатъчно и е намерил най-добрия, за него, вариант. Вие му се нахвърлихте все едно ще даде вашите пари, а не неговите. За някои може да е непрактично, но за него не е. Примирете се. Ако някой може да помогне да го направи, стига сте критикували.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Ное 2007 20:23

LordOfDarkness написа:
Сладур, кажи ми с елементарният handheld какви компромиси ще направиш? Освен компромисът, че за него ще дадеш 1/3 от сумата за сонито, което да, ужасно е, няма как да не се съгласиш.

Не, не се съгласявам, понеже досега един разумен аргумент не сте дали освен парите. А обикновено истинските хубавите работи са малко по-скъпи от останалите. А за компромиси нищо не съм писал... ???
Има съществена разлика между 3/3 цената за сонито и 1/3 цената за някой-си handheld и тя е... ако си чел(а) внимателно ще си видял, че съм я казал вече...

Иначе благодаря за подкрепата на botlik3 , жалко само, че не ме разбирате напълно, че искам аргументи (обективни) защо да и защо да не си заплюя едно такова Сони...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Ное 2007 12:51

Добре. Приеми, че съм глупав и ми е трдуно да схващам. Кажи заради какво предпочиташ Сони-то пред handheld-a. А ако е заради китайски и т.н. handheld-и, Сони имат обширна линия палмове. Най-малкото, дори да приемем, че го използваш само за четене си заврян в един конкретен, затворен формат. Няма pdf, .doc .txt .chm .xls .pps и още една купчина формати. А дори да можеш да конвертираш от тях форматирания и прочие отиват на майната си.

Да, винаги съм бил на мнение, че bloated hardware от тип телефон+PDA+5Mpx камера е зле и непрактично поради една купчина аргументи (които са за друга тема), но тоя рийдър в опростяването отива крайно далеч, а освен това си носи и недостатъците (нещо като Gnom. В 3.0 всичко ще се върши с 2 бутона. Единия за LogOut).

Та с какво този конкретен Portable Reader е по-добър?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Ное 2007 13:37

LordOfDarkness написа:
Добре. Приеми, че съм глупав и ми е трдуно да схващам.

Eдно е глупав, а друго е незапознат. Ще ти дам два линка, в които ще намериш предостатъчно информация и ако все пак мислиш, че не си заслужава спрямо (не разбрах какво точно ти предалагаше, PalmPC може би?), то тогава ще ти кажа в сбит формат какво имам предвид.

Линк 1 : http://www.mobileread.com/ - по-специално гледай по форумите
Линк 2 : [PRS-505] и [PRS-500]

И все пак аз също се имам за недостатъчно осведомен по въпроса, иначе отдавна да съм си поръчал едно такова по еbay.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Ное 2007 02:25

PalmPC няма. Бъркаш сериозно. Има PocketPC, има Palm, като нито са взаимозаменяеми, нито вършат едно и също. За в случая обаче и двете стават. Та не разбрах какво против имаш.
Колкото до неразбирането... Ами имал съм 5 PocketPC-та и един линукс Internet Tablet Nokia. След 2-3 седмичи чакам да ми доката Samsung Q1U UMPC. Мисля разбирам доста много от portable устройства ;)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Ное 2007 09:11

Вuddy написа:
Предпочитам на хартия...

+1

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Ное 2007 10:58

LordOfDarkness написа:
PalmPC няма. Бъркаш сериозно. Има PocketPC, има Palm, като нито са взаимозаменяеми, нито вършат едно и също. За в случая обаче и двете стават. Та не разбрах какво против имаш.
Колкото до неразбирането... Ами имал съм 5 PocketPC-та и един линукс Internet Tablet Nokia. След 2-3 седмичи чакам да ми доката Samsung Q1U UMPC. Мисля разбирам доста много от portable устройства ;)

Знам, че има и PPC и Palm просто сложих едно PC oтзад на Palm за всеки случай... :) Моя грешка.
А иначе това, което имам против е, че всичките тези устройства ползват един или друг LCD/TFT дисплей, който е доста вреден при продължително четене и взиране дори, когато се съсредоточиш в някой учебник например. Това, което наблягат при e-reader-ите е, че те ползват новата технология на E-Ink Corporation, а именно E-ink дисплей, който симулира хартия на доста висока степен. Дисплеите не светят и нямат refresh rate в познатия ни вариант, ами най-лесно могат да се определят от не-специалист е като 'елко-подобен' дисплей. Харчат малко батерия понеже батерия се ползва по време на смяна на страницата, а не продължително докато седи на екрана. Даже собственици на различни устройства ползващи e-ink технологията казват, че под различен ъгъл огряти от слънцето(светлина) блестят/лъщят като истинска хартия. Друго предимство, което също не е за пренебрегване е увеличение на шрифта, при което някои по форумите се похвалиха, че спират да ползват очила за четен (не, че на мен ми трябват в момента, де).

Та основното е дисплейчето, понеже очите ни не са заменими и трябва да ги пазим, а ако смятам да чета дълго онлайн книги/учебници , то мисля, че 200$ повече са оправдани за сметка на очите.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com