Това заприлича на вица дето скачащият е чернокож и точно след като скача Бог му казва "мри бе, черен!"Кире_Гръчата написа:А какво разбирате под това ''да си вярващ'' ? Исус тръгнал по водата , а Петър искал да го последва. Исус му казал да дойде и Петър потънал. След това Исус казал ''Ти не повярва, Петре''. Нима с едната вяра ще може човек да ходи по вода, да лети и т.н. ? Да приемем, че един човек, краен християнин, спазващ всички ( доколкото му е възможно ) норми, покайващ се за всеки грях и напълно отдал живота си на Бог, реши да скача от десетия етаж с думите ''АЗ ВЯРВАМ И БОГ Е С МЕН''. Е , що за щуротия ...
Отново тълкуваш нещата, както ти изнася. Казваш, че вярата ни не е като тази на Исус и затова не можем да ходим по водата. Но вярата не е способ да ходиш по водата, а път, по който може/м да стигнеш/м един по-добър свят и живот.
И чакайте малко, не искайте от мен да ви обясня всички неща, които пише в Библията. Първо дори не съм я чел, второ не съм и вярващ. Просто тези неща съм ги осъзнал от наблюденията си на света ни и от разговорите си с една вярваща колежка, която ми обясни нейната гледна точка.
Лично не одобрявам религията, но одобрявам вярата. Смятам (втората) за нещо, което е излишно за твърдите характери, които могат сами да изковават битието си, но полезна за хората, които се нуждаят от норма, която да им казва кое е правилно и кое е грешно, че са на прав път, за да могат да продължават напред по него. Затова и не е необходимо всяко нещо, написано в Библията да е 100% вярно и правилно написано.
Нима ти, който си наистина силно и правилно вярващ, като си се опитал да ходиш по водата, си се удавил? Едва ли си направил повече от крачка по водата.