Та, тази тема беше провокирана от едно ми терзание, което не ми дава мира вече втори ден преди лягане:
Ако прекаленият светец и Богу не е драг, това означава ли, че Исус не е драг на Бог?
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Искам също да обсъдим едни противоречия, които един колега от друг форум, върл атеист, изтъкна. Хамелеоне, ако и ти имаш нещо, дай насамDalamar написа:Първи цитат :
11 Така казва Господ: Ето, отсред твоя дом ще подигна против тебе злини, и ще взема жените ти пред очите ти, та ще ги дам на ближния ти; и той ще лежи с жените ти пред това слънце.
12 Защото ти си извършил това тайно; но Аз ще извърша туй нещо пред целия Израил и пред слънцето.
13 Тогава Давид каза на Натана: Съгреших Господу. А Натан каза на Давида: И Господ отстрани греха ти; няма да умреш.
14 Но понеже чрез това дело ти си дал голяма причина на Господните врагове да хулят, затова детето което ти се е родило, непременно ще умре. (Царе2 , 12: 11-14)
Линк към онлайн копие на Библията : Царе 2 , глава 12
Колко мило ? Нашият милостив господ бог ? Нееее?
Втори цитат :
28 Ако някой намери млада несгодена девица и като я хване да лежи с нея, и ги намерят,
29 тогава оня, който е лежал с нея, да даде на бащата на момата петдесет сребърни сикли; и тя да му стане жена понеже я е обезчестил; не бива да я напуска през целия си живот. (Второзаконие 22:28-29)
Линк към онлайн копие на Библията : Второзаконие , глава 22
Та така значи ? Изнасилваш момичето , плащаш на бащата , и се жениш за нея ? Удобно
Ако искате ще публикувам как "милостивия" господ подкрепя заграбването на обсаден град (Второзаконие , 20:10-14) и други подобни, само мерак да имате ...
Не е много "миролюбиво", а ?
.........................
10 Когато се приближиш при някой град, за да воюваш против него, предложи му мир.
11 Ако ти отговори мирно и ти отвори портите, тогава всичките люде, които се намират в него, да ти станат поданици и да ти работят.
12 Но ако не направи мир с тебе, но воюва против тебе, тогава да го обсадиш;
13 и когато го предаде Господ твоят Бог в ръцете ти, тогава да поразиш всичките му мъжки с острото на ножа;
14 а жените, децата, добитъкът и всичко що се намира в града, всичките користи от него да вземеш за себе си; и да ядеш користите от неприятелите си, които Господ твоят Бог ти даде.(Второзаконие , 20:10-14)
Такааа , какво виждаме тук ?
Ако врага се предаде - използвай ги за роби.
Ако ли не се предаде - обсади ги , и , забележете "когато го предаде Господ твоят Бог в ръцете ти" , се възползвай от всичко ...
Значи Господ не е много по-различен от череките, и той подкрепя идеята : "...да избием мъжете , да изнасилим жените и да изпием пивото ..." ?
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Ами значи е крайно време да се създаде Още-по-Нов завет, щото Стария и Новия днес не са много актуални, мисля...The Chameleon написа:Мда, Заветите се явяват нещо като кодекс за начин на живот, като Стария и Новия са толкова различни , поради различията във времената..
Наскоро и аз си мислех по подобен въпрос..[FFF]Flaming One написа:Ако въпроса е отговорен, дали мога да задам своя?
Какъв е цветът на огледалото?
Мисля, че тук се крие отговорът на въпроса ти. Може да го тълкуваш като "не иска мир, т.е. воюва", а не "но не иска мир и воюва". Както казах в предния си пост, може всичко да го тълкуваш по няколко начина и естествено един вярващ ще го изтълкува по втория начин и ще види правотата му. А един невярващ ще го изтълкува, както го схване. Но ако търсиш противоречия, веднага ще го разтълкуваш по първия начин и ще кажеш, че писанията са лоши, понеже подстрекават към война.AcTivE написа:Dalamar написа:12 Но ако не направи мир с тебе, но воюва против тебе, тогава да го обсадиш;