Първа кола

Нещата от живота
TheNightmare

Мнение от TheNightmare »

High_voltage написа:Ако студентите от ТУ вместо юбер-гъзарската спортна кола бяха направили една народна кола от по 1000 лв за масово производство, проблемът ти щеше да е решен. Но все пак сме българи и трябва да продължим тенденцията да предприемаме само най-неползотворните начинания.
Те индииците не можаха да напраят толкос ефтина кола та ние ли с нашия мизерен пазар ше я напраиме. Дори за целия ЕС да изнасяме няма никъв дори теоретичен шанс. Нашия Univers като идея е супер но за съжаление няма реализация. Аз много се надявах GM да решат тука да напрят завод ама те решиха в Сърбия щот там си има изградено всичко. Иначе една Астра полицеиска с CDTI двигател чисто нова ше е за доста добри пари ако се произвеждаше тука само за нашия пазар както ше стане в Сърбия.
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

И аз сега се чудя какво да предприема по отношение на първи автомобил, но тепърва ще събирам пари ... Ориентирал съм се горе-долу с помоща на приятели, които знаят малко повече.

Едно ще ти кажа обаче - ГАЗ=НЕ ... Случва се сега да карам кошницата на баща ми ( Шкода Фелиция от 97'ма ) ... Газовата уредба и еба майката за 2 години. Мощността падна ( не че е била кой знае колко, ама сега по голям наклон на повече от 2ра не може да качи ), целия двигател се скапа и колкото и странно да ти звучи, заради падането на мощността явно и скоростната кутия почна да страда ( което аз не го повярвах докато баща ми започна да купува нови на 6 месеца, може би е и случайно, но започнаха да се преебават след като сложи газта ). Възможно е да е от колата, но съм се качвал на същите шкоди, които нямат такива проблеми без да е слагана уредба.
Да не говорим че тя колата вече не върви нормално - гасне много и безпричинно, предавките станаха адски дълги, ОТКАЗА СЕРВОТО - което аз изобщо не разбрах как стана. Може не всичко да е заради газта, но ми е приятно да обвинявам нея хаха ... Дори на бензин нищо не е наред вече, щото колата се скапа ...

Между другото - прекалено си резервиран към руските коли ... За 1000 лева може да се открие прилична 2107ца ( които и до ден днешен се правят ) , която да върви добре. Нямаш кой знае какви удобства, но ти вози гъза и ако случиш на производство след 90та не и толкова скапана. Така или иначе ти е първа кола, сравнително бързо ще я захвърлиш. Те май 5 бона им е заводната цена.

Кадета и Ескорта също са прилична оферта. Тия старите фиести много ме блазнят, но повечето са в по ужасно състояние и от опелите. А между другото - дали ще си земеш скутер, форд или опел няма значение. Форд, Опел и циганин през зимата не работят :wink: Разбира се това е преувеличено и важи главно за по старите модели, но ти към тях си се насочил ... То ше пали но ще виждаш зор голям, а ако сложиш и газ ще си ебе майката ... Баща ми на напълно здрава кола се е случвало, буквално все едно с жигула, да не може да тръгне зимно време. Говорим за едночасови опити да запали.
http://wkoz.net - rap shit 24/7
Аватар
Canis Lupus

Мнение от Canis Lupus »

Аз ще вметна, че ако газовото е монтирано КАКТО ТРЯБВА, и не е някое турско изпълнение, колата ще върви така, както върви и на бензин.
На Шкодата явно се е учил някой набеден майстор да слага АГУ-то.

А за Ескорт - карах една зима Ескорт 89 година, 1.6 Д, и в най-големия студ ми палеше, разбира се със читав акумулатор.
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Ба ли му майката, той баща ми принципно има връзки по сервизите. Може да бъркам и чисто и просто да е неговото шофиране, може самите коли да са по некачествени ( което е така ), но преди газта не беше толкова зле работата. Един приятел кара една старичка Сиера и ми спомена подобни неща и за неговата.

Дори обаче да предположим че газта не преебе нищо, колата пак не върви като на бензин.

За Форда - ест. лафа е повече в рамките на шегата, но не може да се отрече че хората се оплакват. Тук обаче идва и момента че ако модела е по нов, а дори да е по стар ако е със сменян акомулатор, може и да нямаш никакви проблеми.

ПС - Между другото - до 1000 лева се виждат и прилично изглеждащи коли в Мобиле ...
Аватар
Шеф на екарисаж

Мнение от Шеф на екарисаж »

Само не мога да разбера от къде ще си намериш нитрометан
Зная аз място на наща земя,
където ще видиш смърдящи меса.
Кучета,котки,крави,коне-
всичко тук идва,когато умре.
Екарисажа му викат и здраво смърди,
умряло животно от паважа вземи!
KNSpirit
В момента играе: На борсата!
Обратна връзка:

Мнение от KNSpirit »

Нямаш.
Решението, което беше приложил пича с аудито:
Двигател за нитрометан, работещ на обикновен метан. Затова няма чак толкова много подобрение в хода, обаче за сметка на това и няма падане на мощността. Горе долу е като бензиновият двигател.
Tip: Never surrender

:OMGOMG:
Аватар
Шеф на екарисаж

Мнение от Шеф на екарисаж »

Ае истината е в метанола+чист кислород вместо въздух
Зная аз място на наща земя,
където ще видиш смърдящи меса.
Кучета,котки,крави,коне-
всичко тук идва,когато умре.
Екарисажа му викат и здраво смърди,
умряло животно от паважа вземи!
Аватар
Mad Hatter
Обратна връзка:

Мнение от Mad Hatter »

slim_k написа: Едно ще ти кажа обаче - ГАЗ=НЕ ... Случва се сега да карам кошницата на баща ми ( Шкода Фелиция от 97'ма ) ... Газовата уредба и еба майката за 2 години. Мощността падна ( не че е била кой знае колко, ама сега по голям наклон на повече от 2ра не може да качи ), целия двигател се скапа и колкото и странно да ти звучи, заради падането на мощността явно и скоростната кутия почна да страда ( което аз не го повярвах докато баща ми започна да купува нови на 6 месеца, може би е и случайно, но започнаха да се преебават след като сложи газта ). Възможно е да е от колата, но съм се качвал на същите шкоди, които нямат такива проблеми без да е слагана уредба.
Да не говорим че тя колата вече не върви нормално - гасне много и безпричинно, предавките станаха адски дълги, ОТКАЗА СЕРВОТО - което аз изобщо не разбрах как стана. Може не всичко да е заради газта, но ми е приятно да обвинявам нея хаха ... Дори на бензин нищо не е наред вече, щото колата се скапа
Така ли ??? Защо тогава баща ми е 4 години на газова уредба и колата си е тип топ ( да чукнем на дърво ). Освен, че пада една идея мощноста не виждам другия недостатък на газовата ;). Само дето монтирането е повечко парички обаче с времето ще ги избиеш ;)
http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Ти четеш ли изобщо бе ?! Това е мой личен съвет, като 100 пъти съм отбелязал, че може причините да са други ...

А да - едно е сигурно - мощността пада повече от една идея, на която и да е кола на газ ...
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Мнение от ТРУПОНАРЕЗЕНинс »

1.
Делкаш хилката на две.

2.
С първите 5 стотака образуваш страх на собственика на колата, която си харесал.
Плащаш на трима клошари по стотак, и ги надрусваш за още двеста. Те знаят как да постъпят.

3.
Стопанинът няма да се уплаши и тогава непременно ще яде бой, щото надрусаните с кеф ще го пратят в гипсово корито.
Добре е да си избереш колата на некой гъзар, че да запалаш между клошарите и него здравата междукласова омраза.

4.
Веднъж пребит, на теб ти оставя само да си прибереш возилото му от гаража. :D

5.
Останалите 500 лева.
За триста, купи болкоуспокояващи за пребития. Така ще се откупиш от гневът му като оздравее.

А с останаланите 200 лв отиди се почерпи с приятели за добрата сделка.

--------------

Сериозно.

Кола под 4 хилки - не докосвай, ако ти е мил животът.
Нема таа, нема онаа.
Darker Than Black

Мнение от Darker Than Black »

Взимай нещо Японско! Ако се поогледаш,ще останеш много доволен...

Аз съм с Хонда Акорд-двувратка и съм много доволен!
To be the power - not to be a slave...
Аватар
Mad Hatter
Обратна връзка:

Мнение от Mad Hatter »

За какви пари я взе тас Хонда ?
1-ва или 2-ра ръка ?
http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
Darker Than Black

PROTOSOON написа:За какви пари я взе тас Хонда ?
1-ва или 2-ра ръка ?
Хондичката я взех втора ръка,от първият и собственик,който ми е приятел.

Излезе ми 7-ца,което не е зле за кола 97г.
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

7хилки за хонда 97ма? о>О Взехме Алфа Ромео 146 98 на 100к километра с перфектна ходова част и двигател, претапицирана за 4.3к лв....с документи и подкупи 4.7
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Darker Than Black

Абе,преди година и нещо,като си я вземах си беше нормална цена... Пък и за кола на 70к км. и то от първият и собственик,си струва дори и сега да ги дадеш.
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Най-добре москвич като танк е блъснеш се в едно 100 годишно дърво дървото пада а москвича леко се огъва.

Метал-фашизъм-москвич.
МФМ
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
extreem_90
Обратна връзка:

Мнение от extreem_90 »

Еми да ви кажа честно мене не ми харесва.
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Re: Първа кола

Мнение от Nocturne »

OmegaDarkon написа:Въпросът ми е,каква кола да си взема до 1000лв.Искам само да е такава,че като я одраскам да не ме е яд,или като счупа,да я хвърля с кеф.Само да не е руско :)

Москвич 12-стак Кармазъ : О

Edit:
Tmac написа:Фиат Панда,Фиат Уно,Фиат Пунто имат много опрастени файър мотору,които са единствените много успешни двигатели на фиат.
Тоя па колко е прост братчееее, да не се сещам фиат бегай от тука бе ... японска махай се с тея боклуци бе ... кола за 1000 лева това смешка ли беше ?
Аватар
Canis Lupus

Re: Първа кола

Мнение от Canis Lupus »

Karaliyski написа:бегай от тука бе
:blink:
Публикувай отговор