Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Сеп 2007 20:40
High_voltage написа: Ако студентите от ТУ вместо юбер-гъзарската спортна кола бяха направили една народна кола от по 1000 лв за масово производство, проблемът ти щеше да е решен. Но все пак сме българи и трябва да продължим тенденцията да предприемаме само най-неползотворните начинания. Те индииците не можаха да напраят толкос ефтина кола та ние ли с нашия мизерен пазар ше я напраиме. Дори за целия ЕС да изнасяме няма никъв дори теоретичен шанс. Нашия Univers като идея е супер но за съжаление няма реализация. Аз много се надявах GM да решат тука да напрят завод ама те решиха в Сърбия щот там си има изградено всичко. Иначе една Астра полицеиска с CDTI двигател чисто нова ше е за доста добри пари ако се произвеждаше тука само за нашия пазар както ше стане в Сърбия.
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Сеп 2007 21:23
И аз сега се чудя какво да предприема по отношение на първи автомобил, но тепърва ще събирам пари ... Ориентирал съм се горе-долу с помоща на приятели, които знаят малко повече.
Едно ще ти кажа обаче - ГАЗ=НЕ ... Случва се сега да карам кошницата на баща ми ( Шкода Фелиция от 97'ма ) ... Газовата уредба и еба майката за 2 години. Мощността падна ( не че е била кой знае колко, ама сега по голям наклон на повече от 2ра не може да качи ), целия двигател се скапа и колкото и странно да ти звучи, заради падането на мощността явно и скоростната кутия почна да страда ( което аз не го повярвах докато баща ми започна да купува нови на 6 месеца, може би е и случайно, но започнаха да се преебават след като сложи газта ). Възможно е да е от колата, но съм се качвал на същите шкоди, които нямат такива проблеми без да е слагана уредба.
Да не говорим че тя колата вече не върви нормално - гасне много и безпричинно, предавките станаха адски дълги, ОТКАЗА СЕРВОТО - което аз изобщо не разбрах как стана. Може не всичко да е заради газта, но ми е приятно да обвинявам нея хаха ... Дори на бензин нищо не е наред вече, щото колата се скапа ...
Между другото - прекалено си резервиран към руските коли ... За 1000 лева може да се открие прилична 2107ца ( които и до ден днешен се правят ) , която да върви добре. Нямаш кой знае какви удобства, но ти вози гъза и ако случиш на производство след 90та не и толкова скапана. Така или иначе ти е първа кола, сравнително бързо ще я захвърлиш. Те май 5 бона им е заводната цена.
Кадета и Ескорта също са прилична оферта. Тия старите фиести много ме блазнят, но повечето са в по ужасно състояние и от опелите. А между другото - дали ще си земеш скутер, форд или опел няма значение. Форд, Опел и циганин през зимата не работят Разбира се това е преувеличено и важи главно за по старите модели, но ти към тях си се насочил ... То ше пали но ще виждаш зор голям, а ако сложиш и газ ще си ебе майката ... Баща ми на напълно здрава кола се е случвало, буквално все едно с жигула, да не може да тръгне зимно време. Говорим за едночасови опити да запали.
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Сеп 2007 23:05
Аз ще вметна, че ако газовото е монтирано КАКТО ТРЯБВА, и не е някое турско изпълнение, колата ще върви така, както върви и на бензин.
На Шкодата явно се е учил някой набеден майстор да слага АГУ-то.
А за Ескорт - карах една зима Ескорт 89 година, 1.6 Д, и в най-големия студ ми палеше, разбира се със читав акумулатор.
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Сеп 2007 01:07
Ба ли му майката, той баща ми принципно има връзки по сервизите. Може да бъркам и чисто и просто да е неговото шофиране, може самите коли да са по некачествени ( което е така ), но преди газта не беше толкова зле работата. Един приятел кара една старичка Сиера и ми спомена подобни неща и за неговата.
Дори обаче да предположим че газта не преебе нищо, колата пак не върви като на бензин.
За Форда - ест. лафа е повече в рамките на шегата, но не може да се отрече че хората се оплакват. Тук обаче идва и момента че ако модела е по нов, а дори да е по стар ако е със сменян акомулатор, може и да нямаш никакви проблеми.
ПС - Между другото - до 1000 лева се виждат и прилично изглеждащи коли в Мобиле ...
|
|
|
|
|
Шеф на екарисаж
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Сеп 2007 15:45
Само не мога да разбера от къде ще си намериш нитрометан
___________________________________ Зная аз място на наща земя,
където ще видиш смърдящи меса.
Кучета,котки,крави,коне-
всичко тук идва,когато умре.
Екарисажа му викат и здраво смърди,
умряло животно от паважа вземи!
|
|
|
|
|
KNSpirit
|
|
Мнения: 603 Местоположение: Kingdom of Heaven; Метростанция "Интерпред"
В момента играе: На борсата!
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Сеп 2007 16:12
Нямаш.
Решението, което беше приложил пича с аудито:
Двигател за нитрометан, работещ на обикновен метан. Затова няма чак толкова много подобрение в хода, обаче за сметка на това и няма падане на мощността. Горе долу е като бензиновият двигател.
___________________________________ Tip: Never surrender
|
|
|
|
|
Шеф на екарисаж
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Сеп 2007 22:20
Ае истината е в метанола+чист кислород вместо въздух
___________________________________ Зная аз място на наща земя,
където ще видиш смърдящи меса.
Кучета,котки,крави,коне-
всичко тук идва,когато умре.
Екарисажа му викат и здраво смърди,
умряло животно от паважа вземи!
|
|
|
|
|
Mad Hatter
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Сеп 2007 10:13
slim_k написа: Едно ще ти кажа обаче - ГАЗ=НЕ ... Случва се сега да карам кошницата на баща ми ( Шкода Фелиция от 97'ма ) ... Газовата уредба и еба майката за 2 години. Мощността падна ( не че е била кой знае колко, ама сега по голям наклон на повече от 2ра не може да качи ), целия двигател се скапа и колкото и странно да ти звучи, заради падането на мощността явно и скоростната кутия почна да страда ( което аз не го повярвах докато баща ми започна да купува нови на 6 месеца, може би е и случайно, но започнаха да се преебават след като сложи газта ). Възможно е да е от колата, но съм се качвал на същите шкоди, които нямат такива проблеми без да е слагана уредба. Да не говорим че тя колата вече не върви нормално - гасне много и безпричинно, предавките станаха адски дълги, ОТКАЗА СЕРВОТО - което аз изобщо не разбрах как стана. Може не всичко да е заради газта, но ми е приятно да обвинявам нея хаха ... Дори на бензин нищо не е наред вече, щото колата се скапа
Така ли ??? Защо тогава баща ми е 4 години на газова уредба и колата си е тип топ ( да чукнем на дърво ). Освен, че пада една идея мощноста не виждам другия недостатък на газовата . Само дето монтирането е повечко парички обаче с времето ще ги избиеш
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Сеп 2007 21:33
Ти четеш ли изобщо бе ?! Това е мой личен съвет, като 100 пъти съм отбелязал, че може причините да са други ...
А да - едно е сигурно - мощността пада повече от една идея, на която и да е кола на газ ...
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Сеп 2007 18:27
1.
Делкаш хилката на две.
2.
С първите 5 стотака образуваш страх на собственика на колата, която си харесал.
Плащаш на трима клошари по стотак, и ги надрусваш за още двеста. Те знаят как да постъпят.
3.
Стопанинът няма да се уплаши и тогава непременно ще яде бой, щото надрусаните с кеф ще го пратят в гипсово корито.
Добре е да си избереш колата на некой гъзар, че да запалаш между клошарите и него здравата междукласова омраза.
4.
Веднъж пребит, на теб ти оставя само да си прибереш возилото му от гаража.
5.
Останалите 500 лева.
За триста, купи болкоуспокояващи за пребития. Така ще се откупиш от гневът му като оздравее.
А с останаланите 200 лв отиди се почерпи с приятели за добрата сделка.
--------------
Сериозно.
Кола под 4 хилки - не докосвай, ако ти е мил животът.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
Darker Than Black
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Сеп 2007 18:58
Взимай нещо Японско! Ако се поогледаш,ще останеш много доволен...
Аз съм с Хонда Акорд-двувратка и съм много доволен!
___________________________________ To be the power - not to be a slave...
|
|
|
|
|
Mad Hatter
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Сеп 2007 10:00
За какви пари я взе тас Хонда ?
1-ва или 2-ра ръка ?
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
|
Darker Than Black
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Сеп 2007 12:18
PROTOSOON написа: За какви пари я взе тас Хонда ? 1-ва или 2-ра ръка ?
Хондичката я взех втора ръка,от първият и собственик,който ми е приятел.
Излезе ми 7-ца,което не е зле за кола 97г.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Сеп 2007 13:41
7хилки за хонда 97ма? о>О Взехме Алфа Ромео 146 98 на 100к километра с перфектна ходова част и двигател, претапицирана за 4.3к лв....с документи и подкупи 4.7
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Darker Than Black
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Сеп 2007 17:13
Абе,преди година и нещо,като си я вземах си беше нормална цена... Пък и за кола на 70к км. и то от първият и собственик,си струва дори и сега да ги дадеш.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:54
Най-добре москвич като танк е блъснеш се в едно 100 годишно дърво дървото пада а москвича леко се огъва.
Метал-фашизъм-москвич.
МФМ
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
extreem_90
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Сеп 2007 15:39
Еми да ви кажа честно мене не ми харесва.
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: Първа кола Публикувано на: 25 Сеп 2007 16:40
OmegaDarkon написа: Въпросът ми е,каква кола да си взема до 1000лв.Искам само да е такава,че като я одраскам да не ме е яд,или като счупа,да я хвърля с кеф.Само да не е руско Москвич 12-стак Кармазъ : О Edit: Tmac написа: Фиат Панда,Фиат Уно,Фиат Пунто имат много опрастени файър мотору,които са единствените много успешни двигатели на фиат.
Тоя па колко е прост братчееее, да не се сещам фиат бегай от тука бе ... японска махай се с тея боклуци бе ... кола за 1000 лева това смешка ли беше ?
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Re: Първа кола Публикувано на: 25 Сеп 2007 19:19
Karaliyski написа: бегай от тука бе
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|