Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Господ меси ли се в човешките дела или тва са суеверия? Публикувано на: 18 Авг 2007 17:38
Статистически погледнато са суеверия. Вижте там ония облаци - колко приличат на рога! ААААААА, дявола!!!1! Глупости според мен.
Пък и не може всичко да е предопределено, понеже така квото и да избереш ще се окаже предопределено и се убива всякаква амбиция и човешка свобода, които иначе си ги има.
Чудесата ги знам колко са измислени (надявам се и вие разбирате от природни науки), все разни псевдонауки или фокуси.
Еволюцията я оспорват само тия които не могат да схванат процеса и продължават да твърдят че за една седмица е имало планета и динозаври и Иисус ги е яздил.
Иначе самата еволюция може да е божествено докосване, което ни връща към проблема за предопределеността...
Единствено не може да се спори за създаването на вселената - големия взрив и прочие. Църквата като видя веднага каза че големия взрив не е никъкъв голям взрив а всъщост е Господ. Което не може да се обори, така че нещо съществува.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 17:42
Нищо не разбрах...аз не вярвам в съдбата и според мен,какво ще му се случи,си зависи от самия човек.Демек не вярвам че Бог се меси в човешките дела.Не знам дали това ти беше въпроса де...
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 17:44
Браво , браво Радвам се, че се заформят теми за философстване и дискусия!
Аз се чудя за цялата работа около " карма/ съдба/ свободна воля(?) "
Уж ни е даден избор и свободна воля, ама.. ?
пример с християнството : имаш право на избор - да станеш праведен християнин ( със всичките изисквания и ограничения ) или да се пържиш в Ада во веки веков .
Избирай !
ВТФ...... ебаси правото на избор.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 17:49
НЕ !!!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 17:51
Некои ора са толкова тъпи и малоумни, че ако Господ им се не меси у живото - нема да стигнат до нигде.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 18:09
Пич, това, че днес не ти падна керемида на главата божия намеса ли е? Няма как да знаеш, нали?
Свободната воля може да си е свободна роля, но винаги го има елементът на изненадата, на случайността и т.н. Ако не вярваш в случайността не можеш да вярваш и в свободната воля, тъй като каза, че разбираш от природни науки(които са ) мисля, че след малко мислене можеш спокойно да стигнеш и до този извод.
___________________________________ A slight call afar is tempting me Like a whisper sweet or an awful scream I cannot ignore what I've always been I am leaving again - one last time?
|
|
|
|
|
Xpu$тo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 19:28
Мммда!!! Намесата на Бог не е случайна Всички си ни е писано
___________________________________ http://best-cocktails-recipes.com - Cocktails recipes and mixed drinks http://www.vzonata.com - диета Зоната от проф. Бари Сиърс
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 19:40
Elve написа: Пич, това, че днес не ти падна керемида на главата божия намеса ли е? Няма как да знаеш, нали? Свободната воля може да си е свободна роля, но винаги го има елементът на изненадата, на случайността и т.н. Ако не вярваш в случайността не можеш да вярваш и в свободната воля, тъй като каза, че разбираш от природни науки(които са ) мисля, че след малко мислене можеш спокойно да стигнеш и до този извод.
Нищо лично, просто си ми подходящ увод
Има един реален случай.
Някакъв чичага отива на гледачка, коят е известна с това, че познавала (ся до колко...историята мълчи). Тя му казва, че ще го блъсне камион и той ще умре.
Въпросният се затваря в апартамента си и не излиза, живеел на 3 етаж от 15 ет. блок. Веднъж нещо се показал през прозореца да каже нещо, едно дете си изпуска камиончето някъде от горните етажи, камиончето го удря в тила и он се гътва...
И все пак, вярвам до известна степен и в относителната свобода на избора.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 19:42
Кире_Гръчата написа: Некои ора са толкова тъпи и малоумни, че ако Господ им се не меси у живото - нема да стигнат до нигде. Че той и на добросъвестните и честни граждани и селяни им се меси редовно. IceQueen написа: И все пак, вярвам до известна степен и в относителната свобода на избора.
Демек ?
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 19:46
Чай да обясня.
Не вярвам в Господ!
Има нещо, но то не е Господ, Алах, Буда или който си изберете.
Т'ва относно божествата.
Вярвам, че има неща, които 100% ще ти се случат, но ти сам можеш да избереш пътя, по които ще стигнеш до тях.
За това казвам Относителна свобода.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:05
Мисля че Господ има, но той не се меси в животите на хората. Или го прави изключителни рядко. Ами хората сме като ботове, програмирани от въпросния творец. Има едно нещо, което можем да направим в дадена ситуация. Често има избор, но той е предизвестен, всичко е един голям алгоритъм. Пъзел, който си пасве перфектно. А ако има някое неоформено парче Господа взима големите ножици и го дооформя с някоя друга трагедия, чудо или незабелязано побутване.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:16
И да има бог,кво значение има то този бог е толкова извратен.Създал е хората толква недъгави,че се срамува и на всичкото отгоре ги е забравил.Сам съм се уверил че няма бог просто целия свят около мен е толкова недъгъв.
Днес след размисъл стигнах до извода който не съм учаквал.
Чакам да умра и не правя нищо по силите си да живея просто наблудавам хората и си мисля как може да са толкова недъгъви.Как целия човешски свят е един голям недъг и просто забелязвам как ЧОВЕКА убива ЧОВЕКА.
Бог може само да ми лиже мъдята от целия ми живот и на ада бих се радвал.По-извратен от бог няма.
Непростим грях е да напсуваш святия дух.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Волхов
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:18
Хм... Има Господ и много други като Него.
Според мен са Същества от Астрала-в които ако се вярва от достатъчно много хора и достатъчно силно,
Те стават материални и могат да достигат до нашия малък свят и следователно да се месят.
Според мен ако вярваш ще ти се месят - за добро или лошо,пък ако не пак ще се месят но много рядко и много трудно,за по-незначителни неща.
Преди много време много хора са вярвали в Господ и много силно и така се появил Исус...ама
после нещеш ли кавалите го разпънали...
Такива са всички други - колкото повече хора вярват в тях толкова са по-силни...
... ...
___________________________________ EViL iS LiVE
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:31
Господ не е "същество" от Астрала (това беше добро btw) ... Господ е всичко, Господ е създал Астрала създал е и галактиката и хората и Вселената и тебе даже ... Господ е нещо което хората никога няма да разберат и не трябва ... И не той не се меси ... той е дал свободната воля на човека и ако се меси ще наруши собствените си закони и ще ни отнеме свободата , ако искаше нямаше хората да са независими и сами да решават съдбините си ... Господ е всичко (as i said) и той е сътворил всичко, и всички ... приемете го като да видиме ... Вселената е съставена от енергия , човешкото тяло е енергия, вибрираща енергия ... е цялата тая енергия на всичко във Вселената е "той" с допълнението ,че е разум ... (супер тъп пример но за никакъв не мога да се сетя друг) а и не трябва, който вярва не е нужно да вижда за продължава ....
"The Faith is pure when it is unquestionable ..."
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:44
Ако под "Господ" имаш предвид "Нещо, дето не мога да си го обясня" и сляпо вярваш в него... Ок, приемам. Have it your way.
Не ви ли писна да вярвате в нещо, които не разбирате бе, деба? Господ е измислица, с която са наричали всичко необяснимо. В днешно време има квантова физика/механика/химия. Па вие си четете библията...
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:49
Disturbеd написа: Ако под "Господ" имаш предвид "Нещо, дето не мога да си го обясня" и сляпо вярваш в него... Ок, приемам. Have it your way. Не ви ли писна да вярвате в нещо, които не разбирате бе, деба? Господ е измислица, с която са наричали всичко необяснимо. В днешно време има квантова физика/механика/химия. Па вие си четете библията...
Има физика, химия и такива науки, които изучават създадените от Господ закони. Ако си толкова умен, че да можеш да си обясниш как вселената е безкрайна (или ако не-какво има след края й), как от нищото е станало нещо (защото преди да се появи всичко е имало нищо, или ако е било нещо-то пък откъде се в взело)..... Ок, приемам. Have it your way.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:49
Нямам намерение да обяснявам пред целия форум, но ако изявиш желание - пиши ЛС да ти обясня
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:51
Disturbеd написа: Нямам намерение да обяснявам пред целия форум, но ако изявиш желание - пиши ЛС да ти обясня
Да ми обясниш тайните на живота, сътворението на вселената и смисъла на всичко това Ами добре, драсни едно ЛС да разбера и аз.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:51
Може да има неква сила но тя определено не прилича на некое хипи...замислете се че ватиканът е доста богата държавица за размерите си,а от къде по дяволите идват тези парици та нали служещите на Бога са се отказали от всички изкушения а за пича дет е писал темата по спокойно колко теми искаш да направиш за един ден
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
Волхов
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 20:53
Degra написа: Господ не е "същество" от Астрала (това беше добро btw) ... Господ е всичко, Господ е създал Астрала създал е и галактиката и хората и Вселената и тебе даже ... Господ е нещо което хората никога няма да разберат и не трябва ... И не той не се меси ... той е дал свободната воля на човека и ако се меси ще наруши собствените си закони и ще ни отнеме свободата , ако искаше нямаше хората да са независими и сами да решават съдбините си ... Господ е всичко (as i said) и той е сътворил всичко, и всички ... приемете го като да видиме ... Вселената е съставена от енергия , човешкото тяло е енергия, вибрираща енергия ... е цялата тая енергия на всичко във Вселената е "той" с допълнението ,че е разум ... (супер тъп пример но за никакъв не мога да се сетя друг) а и не трябва, който вярва не е нужно да вижда за продължава ....
"The Faith is pure when it is unquestionable ..."
"Дайте ни богове.О,дайте ни ги!Дайте ни богове!
Толкова сме уморени от хора и машини!"
Дейвид Хърбърд Лорънс
___________________________________ EViL iS LiVE
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|