Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Меси ли се?

Меси се    44%  44%  [ 17 ]
 Не се меси    56%  56%  [ 22 ]
Общо гласове : 39
Автор Съобщение

Заглавие: Господ меси ли се в човешките дела или тва са суеверия?
Публикувано на: 18 Авг 2007 17:38

Статистически погледнато са суеверия. Вижте там ония облаци - колко приличат на рога! ААААААА, дявола!!!1! Глупости според мен.

Пък и не може всичко да е предопределено, понеже така квото и да избереш ще се окаже предопределено и се убива всякаква амбиция и човешка свобода, които иначе си ги има.

Чудесата ги знам колко са измислени (надявам се и вие разбирате от природни науки), все разни псевдонауки или фокуси.

Еволюцията я оспорват само тия които не могат да схванат процеса и продължават да твърдят че за една седмица е имало планета и динозаври и Иисус ги е яздил.

Иначе самата еволюция може да е божествено докосване, което ни връща към проблема за предопределеността...

Единствено не може да се спори за създаването на вселената - големия взрив и прочие. Църквата като видя веднага каза че големия взрив не е никъкъв голям взрив а всъщост е Господ. Което не може да се обори, така че нещо съществува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 17:42

Нищо не разбрах...аз не вярвам в съдбата и според мен,какво ще му се случи,си зависи от самия човек.Демек не вярвам че Бог се меси в човешките дела.Не знам дали това ти беше въпроса де...

Профил ICQ Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 17:44

Браво , браво :) Радвам се, че се заформят теми за философстване и дискусия!

Аз се чудя за цялата работа около " карма/ съдба/ свободна воля(?) "

Уж ни е даден избор и свободна воля, ама.. ?

пример с християнството : имаш право на избор - да станеш праведен християнин ( със всичките изисквания и ограничения ) или да се пържиш в Ада во веки веков .

Избирай !

ВТФ...... ебаси правото на избор.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 17:49

НЕ !!!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 17:51

Некои ора са толкова тъпи и малоумни, че ако Господ им се не меси у живото - нема да стигнат до нигде.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 18:09

Пич, това, че днес не ти падна керемида на главата божия намеса ли е? Няма как да знаеш, нали?
Свободната воля може да си е свободна роля, но винаги го има елементът на изненадата, на случайността и т.н. Ако не вярваш в случайността не можеш да вярваш и в свободната воля, тъй като каза, че разбираш от природни науки(които са :) ) мисля, че след малко мислене можеш спокойно да стигнеш и до този извод.

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 19:28

Мммда!!! Намесата на Бог не е случайна :P Всички си ни е писано :lol:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 19:40

Elve написа:
Пич, това, че днес не ти падна керемида на главата божия намеса ли е? Няма как да знаеш, нали?
Свободната воля може да си е свободна роля, но винаги го има елементът на изненадата, на случайността и т.н. Ако не вярваш в случайността не можеш да вярваш и в свободната воля, тъй като каза, че разбираш от природни науки(които са :) ) мисля, че след малко мислене можеш спокойно да стигнеш и до този извод.

Нищо лично, просто си ми подходящ увод ;)

Има един реален случай.
Някакъв чичага отива на гледачка, коят е известна с това, че познавала (ся до колко...историята мълчи). Тя му казва, че ще го блъсне камион и той ще умре.
Въпросният се затваря в апартамента си и не излиза, живеел на 3 етаж от 15 ет. блок. Веднъж нещо се показал през прозореца да каже нещо, едно дете си изпуска камиончето някъде от горните етажи, камиончето го удря в тила и он се гътва...

И все пак, вярвам до известна степен и в относителната свобода на избора.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 19:42

Кире_Гръчата написа:
Некои ора са толкова тъпи и малоумни, че ако Господ им се не меси у живото - нема да стигнат до нигде.

Че той и на добросъвестните и честни граждани и селяни им се меси редовно.

IceQueen написа:
И все пак, вярвам до известна степен и в относителната свобода на избора.

Демек ?

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 19:46

Чай да обясня.
Не вярвам в Господ!
Има нещо, но то не е Господ, Алах, Буда или който си изберете.
Т'ва относно божествата.

Вярвам, че има неща, които 100% ще ти се случат, но ти сам можеш да избереш пътя, по които ще стигнеш до тях.
За това казвам Относителна свобода.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:05

Мисля че Господ има, но той не се меси в животите на хората. Или го прави изключителни рядко. Ами хората сме като ботове, програмирани от въпросния творец. Има едно нещо, което можем да направим в дадена ситуация. Често има избор, но той е предизвестен, всичко е един голям алгоритъм. Пъзел, който си пасве перфектно. А ако има някое неоформено парче Господа взима големите ножици и го дооформя с някоя друга трагедия, чудо или незабелязано побутване.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:16

И да има бог,кво значение има то този бог е толкова извратен.Създал е хората толква недъгави,че се срамува и на всичкото отгоре ги е забравил.Сам съм се уверил че няма бог просто целия свят около мен е толкова недъгъв.
Днес след размисъл стигнах до извода който не съм учаквал.
Чакам да умра и не правя нищо по силите си да живея просто наблудавам хората и си мисля как може да са толкова недъгъви.Как целия човешски свят е един голям недъг и просто забелязвам как ЧОВЕКА убива ЧОВЕКА.
Бог може само да ми лиже мъдята от целия ми живот и на ада бих се радвал.По-извратен от бог няма.

Непростим грях е да напсуваш святия дух.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:18

Хм... Има Господ и много други като Него.
Според мен са Същества от Астрала-в които ако се вярва от достатъчно много хора и достатъчно силно,
Те стават материални и могат да достигат до нашия малък свят и следователно да се месят.
Според мен ако вярваш ще ти се месят - за добро или лошо,пък ако не пак ще се месят но много рядко и много трудно,за по-незначителни неща.
Преди много време много хора са вярвали в Господ и много силно и така се появил Исус...ама
после нещеш ли кавалите го разпънали...
Такива са всички други - колкото повече хора вярват в тях толкова са по-силни...

... :roll: :roll: :roll: ...

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:31

Господ не е "същество" от Астрала (това беше добро btw) ... Господ е всичко, Господ е създал Астрала създал е и галактиката и хората и Вселената и тебе даже ... Господ е нещо което хората никога няма да разберат и не трябва ... И не той не се меси ... той е дал свободната воля на човека и ако се меси ще наруши собствените си закони и ще ни отнеме свободата , ако искаше нямаше хората да са независими и сами да решават съдбините си ... Господ е всичко (as i said) и той е сътворил всичко, и всички ... приемете го като да видиме ... Вселената е съставена от енергия , човешкото тяло е енергия, вибрираща енергия ... е цялата тая енергия на всичко във Вселената е "той" с допълнението ,че е разум ... (супер тъп пример но за никакъв не мога да се сетя друг) а и не трябва, който вярва не е нужно да вижда за продължава ....

"The Faith is pure when it is unquestionable ..."

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:44

Ако под "Господ" имаш предвид "Нещо, дето не мога да си го обясня" и сляпо вярваш в него... Ок, приемам. Have it your way.
Не ви ли писна да вярвате в нещо, които не разбирате бе, деба? Господ е измислица, с която са наричали всичко необяснимо. В днешно време има квантова физика/механика/химия. Па вие си четете библията...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:49

Disturbеd написа:
Ако под "Господ" имаш предвид "Нещо, дето не мога да си го обясня" и сляпо вярваш в него... Ок, приемам. Have it your way.
Не ви ли писна да вярвате в нещо, които не разбирате бе, деба? Господ е измислица, с която са наричали всичко необяснимо. В днешно време има квантова физика/механика/химия. Па вие си четете библията...

Има физика, химия и такива науки, които изучават създадените от Господ закони. Ако си толкова умен, че да можеш да си обясниш как вселената е безкрайна (или ако не-какво има след края й), как от нищото е станало нещо (защото преди да се появи всичко е имало нищо, или ако е било нещо-то пък откъде се в взело)..... Ок, приемам. Have it your way.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:49

Нямам намерение да обяснявам пред целия форум, но ако изявиш желание - пиши ЛС да ти обясня ;)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:51

Disturbеd написа:
Нямам намерение да обяснявам пред целия форум, но ако изявиш желание - пиши ЛС да ти обясня ;)

Да ми обясниш тайните на живота, сътворението на вселената и смисъла на всичко това :shock: Ами добре, драсни едно ЛС да разбера и аз.

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:51

Може да има неква сила но тя определено не прилича на некое хипи...замислете се че ватиканът е доста богата държавица за размерите си,а от къде по дяволите идват тези парици та нали служещите на Бога са се отказали от всички изкушения :? а за пича дет е писал темата по спокойно колко теми искаш да направиш за един ден :roll:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:53

Degra написа:
Господ не е "същество" от Астрала (това беше добро btw) ... Господ е всичко, Господ е създал Астрала създал е и галактиката и хората и Вселената и тебе даже ... Господ е нещо което хората никога няма да разберат и не трябва ... И не той не се меси ... той е дал свободната воля на човека и ако се меси ще наруши собствените си закони и ще ни отнеме свободата , ако искаше нямаше хората да са независими и сами да решават съдбините си ... Господ е всичко (as i said) и той е сътворил всичко, и всички ... приемете го като да видиме ... Вселената е съставена от енергия , човешкото тяло е енергия, вибрираща енергия ... е цялата тая енергия на всичко във Вселената е "той" с допълнението ,че е разум ... (супер тъп пример но за никакъв не мога да се сетя друг) а и не трябва, който вярва не е нужно да вижда за продължава ....

"The Faith is pure when it is unquestionable ..."

"Дайте ни богове.О,дайте ни ги!Дайте ни богове!
Толкова сме уморени от хора и машини!"
Дейвид Хърбърд Лорънс

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com