Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Авг 2007 20:33

Limp написа:
Син екран във ВИСТА!!?!?!? Човече проблема е МНОГО,АМА МНОГО в твоя телевезор :shock: :shock: :shock: Направо ме шашна.Проблема не е във вистата 100% проблема е в теб!От толкова много време съм вече с виста и не съм имал едно забиване,камоли син екран!
ПС:20Мин. 4 сини екрана,или си много калпав или си сложил някакъв МЕГА калпав релийз!

Брат, нищо лично или да не си помислиш нещо... ясно ми е какво искаш да кажеш. Но не си човека, който ще ме учи как да ползвам Vista ;) (това с най-добронамерен тон) Vista я ползвам вече близо 7 месеца. Много добре знам от какво е синия екран(последния път нарочно го направих за се обедя), знам и как да се оправи. Vista си я ползвам(и ще си я ползвам, защото ме кефи и е светлини години напред от ХР) както си ползвам Ubuntu и както ползвах XP.... но бива ли вече година стана от както еизлезнала и последната СТАБИЛНА версия на Azureus да я скапва така... Бива ли ICQ 5.2 да я скпава така... че да сложиш един по стар иснталатор (примерно Install shield 7) и пак се омазва... я с stop responding или stop working correctly и такива простути... Просто такива малки нещя я спъват ОСта. То ти драйвер на видеото да сложиш пак има вероятност да се оплеска работата. Хубавото е, че колкото и да се омазва - един рестарт с необходимите проверки опрваят нещата, а не като XP при малко по фатална грешка на системата и сапсение освен preinstall нема :roll: Просто малко се издразих, че каза "нема по-стабилна ос от нея". То вярно опира до задклавиатурното и начина на ползване. Но ако ти само играеш на игрички или сървираш/чатиш или пък слушаш музика/гледаш филми(а защо не и трите), то за разлика от теб аз се занимавам с малко по-сериозна дейност(естествено не се изключват и другите опции от ползването особено игричките :lol:), изсикваща от компютъра максимално бързи реакци, стабилност и сигурност, то точно такива малки неща ще те изкарат извън контрол.

Колкото до "калпавия релийз" - пратиха ми го от Microsoft Bulgaria или там както им се води офиса. Имам няколко познати и си уредих една бройка :)

P.S. Дано не си помислиш, че имам нещо против теб... просто си изкарвам моята позиця - "Защо Vista не е най-стабилната ос" :)

Peace

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Авг 2007 20:52

Няма проблеми :wink: Не съм се обидил много добре даже се изказа.И аз не съм искал да обиждам някого,но просто ти казвам отново,че досега не съм видял един син екран или някакъв проблем с виста.Вярно веднъж Firefox ми даде nor responding,но не мога да приема това за проблем(дори не съм сигурен,че беше от вистата,мсиля,че беше от сайта).
ПС:С каква работа сериозна се занимаваш на ПС която иска
Цитат:
максимално бързи реакци, стабилност и сигурност
?
ПС2:
Цитат:
то за разлика от теб аз се занимавам с малко по-сериозна дейност

Пак казвам не знам с какво се занимаваш,аз се занимавам в момента с HTML,PHP,CSS ,ако това е достатъчно сериозно занимание :? Като ползвам Dreamweaver CS3 и познай ...? Няма проблеми с виста ;)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Авг 2007 21:45

Според мен ако всички Linux дистрибуции се обединят в една. Тази дистрибуция да стане платена. И когато се появят кракнати всерсии за тази ултра-дистрибуция. Тогава 100% ще сложа линукс и няма да искам да чувам повече за тъпите селяни от Microsoft.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 00:20

Limp написа:
...

Ами радвам се, че си ме разбрал :)
Колкото до "сериозната" работа - занимавам се(в момента и е временно) с изометричен и 3D дизайн... предимно Corel Draw и Maya... и винаги изпълнявам по няколко поръчки едновременно иначе смогване няма... то не са визитки, менюта(за ресторанти и кафета), табели(режат се на плотер от фолио), баджове и то всичко ти идва на веднъж... просто няма място за забиване, а камоли за син екран и приружаващите я 10-15мин проверки... това е просто немислимо(както викаше даскалката ми по немски - "ни моее се раоти така" :lol: ) А сега си представи, че съм пуснал някоя 3D сцена на визока резолюция да се рендира(обикновено отнема от 40мин до няколко часа) и малко преди края, крашне... всичко от начало :shock: Аз много се радвам, че тези грешки се появиха извън работно време, когато си бях ей така за фън на компа :) И най-вече разбрах от къде идват... Ам интересноти е защо сме минали на Vista в офиса... ами споменатата от теб стабилност, по-доброто опериране с ram паметта и въможноста за подръжка на повече такава (на единия комп имаме 8GB DDR2 памет и работи много добре) :roll: Преди няколко дена получих лиценз за програмата "Cedega" (емулира главно игри под Linux, но става и с програми, тъй като е на един принцип) и се държи много добре с Corel Draw, а маята си имам версия за Linux... проблема тук е че от всички колеги само аз мога да работя с Linux(не, че е сложно, но нали знаеш... новото плаши, иначе ОС като ОС... иконки, менюта, даже по анимирани и весели...и дай да изфукам малко Linuxa с Beryl - http://youtube.com/watch?v=ZD7QraljRfM, просто пред това аерото на Виста нема никакви шансове :lol: ), а това значи, че ако трябва да отида до някъде и компа да се заеме от друг в липста ми, ще трябва да се рестартира за да мине под Windows... а се сещаш -загуба на ценно време :roll:
Друг е варианта, че този комп не го ползвам аз, а някой път за 20-30мин ще седне някой друг... много го знаеш той какво прави :lol:

@Dumbaldor - no commet :roll:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 14:40

swnny написа:
Limp написа:
...

Някъде бях чел че се подготвя такава дистрибуция. Може и в този форум да е. Не знам дали е било истина, но да се надяваме. Иначе ще бъде страхотно ако се направи. Аз лично не съм почитател на Microsoft ама какво да се прави. Ползвам XP.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 15:08

Тва па да работиш нещо важно на Виста е напълно излишно при положение, че ХР върши същата работа и не товари така ПС-то.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 15:12

Dumbaldor написа:
swnny написа:
Limp написа:
...

Някъде бях чел че се подготвя такава дистрибуция. Може и в този форум да е. Не знам дали е било истина, но да се надяваме. Иначе ще бъде страхотно ако се направи. Аз лично не съм почитател на Microsoft ама какво да се прави. Ползвам XP.

Това няма да стане никога. anyway.. пробвай ubuntu/kubuntu/pclinuxos ;]

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 15:15

Истината е, че я няма тази осезаема разлика, когато минаваш от ХР към Виста, която се усещаше при прехода от 98 към ХР.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 17:13

Dumbaldor написа:
Според мен ако всички Linux дистрибуции се обединят в една. Тази дистрибуция да стане платена. И когато се появят кракнати всерсии за тази ултра-дистрибуция. Тогава 100% ще сложа линукс и няма да искам да чувам повече за тъпите селяни от Microsoft.
И ква ше е разликата между тази дистрибуция и Windows. Идеята на Linux е съвсем различна. Linux има нужда от по-добра интаграция между десктоп средите върху която се работи доста, но в никакъв случаи не да се монополизира разработката му. А и това е невъзможно защото няма един едничак собственик на Linux. Наистина от известно време Linux се централизира доста. Общо взето от излизането на Ubuntu насам заедно с Debian сформират огромен пазарен дял което почти гарантира че дадена програма е съвместима с Ubuntu а покраи него и с Debian щото разликите не са кои знае кви.

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 17:18

Фуцк Прозорец . Линукс Оунз , ако шибаните ми геймки и софтуер тръгваха на линукс веднага бих сменил OCто .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 17:36

EvilHead написа:
Фуцк Прозорец . Линукс Оунз , ако шибаните ми геймки и софтуер тръгваха на линукс веднага бих сменил OCто .

Някои тръгват с Wine, но за съжаление само някои :(

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 19:20

Dj Heat написа:
EvilHead написа:

Някои тръгват с Wine, но за съжаление само някои :(

Мен ми трябва warcraft, heroes и starcraft да ми тръгват. Други не играя. И без тва нямам много време и в редките случай като седна да цъкам играя само тези :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 19:23

АКО тръгваха иначе е много добра де,само да вървяха програмите и игрите и филмите и музиката щеше да е супер ОС :lol:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Авг 2007 21:52

Еми не всички са кофаджии и си копуват амд вместо интел и ползват някакви скапани подобия на уиндоус вистата си е боклук ЗА МОМЕНТА

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:20

Limp написа:
АКО тръгваха иначе е много добра де,само да вървяха програмите и игрите и филмите и музиката щеше да е супер ОС :lol:

Хехе, бате, ти Linux какво го изкара е? :) С филми и музика проблеми НЯМАШ! :lol: Програмите - МНОГО от тях се емулират ПЕРФЕКТНО с wine, а други си имат МНОГО, ама МНОГО по-добри аналози от тези за Windows :)

Dumbaldor написа:
Мен ми трябва warcraft, heroes и starcraft да ми тръгват. Други не играя. И без тва нямам много време и в редките случай като седна да цъкам играя само тези :)

Имаш късмет... и трите съм ги играл перфектно на (K)Ubuntu :) Така, че вземи поразгледай тези сайтове http://www.winehq.org (и по специално APPDB-то му) и http://www.ubuntu.com ;)

EvilHead написа:

Кажи какви игри/ програми ти тирябват 8)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Авг 2007 15:59

На хоризонта се задава Windows 7, наследникът на Vista

Следващата операционна система се очаква до три години

24.07.2007

До три години "Майкрософт" ще пусне следваща версия на операционната система "Уиндоус". Разработката вече е известна вътре в корпорацията като версия "7", а новината за нея идва от фирмената търговска конференция, проведена миналата седмица в САЩ.

В Редмънт са решени да ускорят пускането на нови версии на пазара, след като последната операционна система Vista излезе пет години след XP.

По същия начин компанията ще ускори обновленията на браузъра Internet Explorer.

Windows 7 е част от новия план на "Майкрософт" за по-предсказуемо пускане на нови продукти на пазара.

Най-голямата софтуерна компания в света ще поддържа интерактивен процес на информиране на бизнес потребителите и партньорите за новите си разработки, в частност "Уиндоус".

Досега Windows 7 беше известна на разработчиците под кодовото име Vienna. Представители на "Майкрософт" са потвърдили пред CNET News, че Windows 7 е вътрешнофирменото кодово име на следващата операционна система на компанията.

В изявление от софтуерния гигант посочват, че разработката на Windows 7 е планирана за тригодишен период. Яснота за конкретната дата за пускане на системата ще има след достигане на заложените качествени показатели.

Желанието на "Майкрософт" да внесе по-голяма яснота в сроковете за пускане на новите си продукти е продиктувано от критиките на част от бизнес клиентите, които ползват услугата "софтуерна застраховка" (Software Assurance).

Те бяха недоволни именно от закъсненията на Vista, коментират наблюдателите на пазара.

Подобно на Vista, операционната система Windows 7 ще се предлага във варианти за бизнеса и крайните потребители, в 32- и 64-битови версии.

"Майкрософт" планира също модел на предлагане на системата на абонаментен принцип, но засега не са известни подробности.

В най-близка перспектива, "Майкрософт" подготвя първия сервизен пакет за Vista. Очакваният, особено от бизнес потребителите, Service Pack 1 ще се появи по всяка вероятност в края на настоящата година.

Голям процент от корпоративните клиенти планират да преминат от XP към Vista именно с излизането на SP1, който ще отстрани редица проблеми в системата.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Авг 2007 17:32

Тия изнасилени новини не знам кой ги пише, ама точно пък Vista, де що има бизнес потребители и теглиха една като пълна глупост и разхищение. Та не знам какъв процент планира да премине към виста, ама щатите я отхвърлиха като OS за администрацията.
SP1 трябва да излезне септември, бетата я има от доста време. В Beta 3 на Server 2008 явно е вкарана някаква част от него.

Мизерията в общи линии е същата, каквото не работи под Vista продължава да не работи. Повечето проблеми, които съм забелязал през малкото ползване на Vista продължава да ги има.
Всъщност държа го само защото на работа пишем на С#, а Mono се държи твърде незадоволително и все някакъв Windows трябва да има...

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Заглавие:
Публикувано на: 24 Авг 2007 18:44

За мен няма такъв боклук като Виста!!! Смешна ми беше тази тема до преди да я сложа. Задържа се точно 5 часа на компа ми тая гавра с хората! Това е НАЙ-НЕСЪВМЕСТИМАТА ОС В СВЕТА-нито драйвери, нито игри тръгват. Един малък пример Саунд Бластер Лифе!, който все още е може би наи разпространения и най качествена звукова карта, няма подкарване под тази дришня наречена виста. Не съм вервал, винаги съм бил фен на Уина, че ще го намразя така! Няма такъв боклук!

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Авг 2007 19:19

Проблемът е някъде зад клавиатурата. Live! работи нормално с Vista :)

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 24 Авг 2007 21:20

мини руло написа:
...
За "Longhorn" от преди колко години говореха.. май след като излезе ХР - няколко месеца минаха и почнаха слуховете за "Longhorn", който пак щеше да излезе след 2-3 години. А излезе след 5 под името Vista :lol:
Така че тоя Windows 7 (ебати хай-тек името.. мяза ми на Vbox7) ще има бая време докато излезе (според скромното ми мнение).

Относно въпросната Виста - все още не съм я пробвал, но новото ми пц идва с такава ОС и ще трябва да свикна с нея.. това е бъдещето просто - няма какво да правим. Пък и аз съм по-скоро позитивно настроен :wink:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com