Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 11:48

Пичове, ако съм пропуснал да кажа, това не е разказ, а пролог на роман. Колкото до това, че героят е едновременно Гандалф и Конан Варварина, ами така е, по-късно ще разберете защо (няма да си остана смо с един пролог я). На всичкото отгоре това го писах малко след края на осми клас, седейки на една разбрицана пейка, докато чаках да ми почне курсът по руски в ИчС...
И бтв 16-те ги навърших преди две седмици.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 13:26

Мисля, че не е нужно да споменаваш кога си го писал и ти на колко си... разсъждаме над творбата, не над теб. :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 14:15

Споменах кога съм го писал, защото не е лесно да шлайфаш пролога на романа си, докато драскаш във фоайето на ИчС, застанал на един крак...

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 14:26

Отново казвам, че няма смисъл от извинение. :)

Когато покажеш нещо всякакви извинения отпадат, тъй като го постваш сега. След като си го постнал, можеш да го оправиш, да го подобриш, в момент, в който си свободен имаш муза , блаблабла. Таа.. ние оценяваме това, което виждаме. :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 15:02

Ерм...Nhaz'Ul, изглеждаш ми свестен пич, затова ще бъда възможно най - мека :)
Нека оставим настрана факта, че това е пролог (по идея би трябвало да е по-дългичко). Действието се развива изключително бързо, не задълбочаваш над емоциите на героя - по дяволите, той убива братята си! Не би ли следвало да му е...гадно? Нека предположим, че изборът му е бил лесен (мразел е братята си и така нататък) - няма нищо за това, няма предистория. Просто плесваш някакъв тип с изключителни бойни и магически умения, без емоции, - ако не броим сълзите му за Олтером - който броди и трепе наред. Ами баща му? Синовете му са мъртви, а той просто си седи в шатрата и го сгълчава? И накрая му казва, че не го иска за син? ВТФ? За да имаш успешен разказ (съжалявам, в момента ми е трудно да го нарека роман - дори няма претенциите да бъде), трябва да се поставиш на мястото на героя, да не се плашиш да описваш емоции :) Трябва да чувстваш това, което чувства героя, трябва да си едно с него. Той е част от теб - твое дете е един вид.
Другото, което не ми хареса...Описания? Ехо? Къде сте? Имаме си два града и нищо за тях. Имаме си някаква война, за началото на която е просто споменато в едно изречение. Не знам как изглежда тая част от света ти, в която се развива действието. Защо е важно да го кажеш ли? Защото точно там става нещо, но никой не знае къде е това "там"...
Имаме герои, но не знаем как изглеждат те. Безименният очевидно е главно действащо лице, но за него успяхме да разберем, че е на 19 и носи мантия...Аз не мога да гадая как изглежда тоя пич, не мога да си изградя никаква представа за него, не мога да го визуализирам.
Имаш да работиш над това като за начало. Също се опитай да излезеш от клишето, в което си се набутал. Всъщност няма начин нещо да не е виждано и преди, но се опитай да го поразкрасиш поне :)
Струва ми се, че ще бъдеш интересен автор след време и след известна практика, затова не спирай да пишеш. Най - малкото е приятно да видя грамотно писане в творческия :) Пожелавам ти успех и ще следя какви ще ги надробиш по-нататък ^^

П.П. Ако искаш, опитай се да преработиш "пролога" :) Това, че нататък нищо не е свързано с войната, не значи, че сега не пишеш за нея - трябва да изпипваш всичко :)

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 17:56

Nhaz'Ul написа:
Ледник написа:
На колко години си?
16.

И от тук стигаме до извода, че българите сме олигофрени и с идното поколение що дойде оканчателния край на нашото племе. Пфу, време беше . . .

'Баси, 'убавото е, че поне го няма паладина оф инос. Той беше kvlt! Нямаше такъв автор, нямаше такава заплетана фабула и мистериозни герои като неговите! А, и фджън рулираше!

Има ли някаква разлика между формите мен-мене, теб-тебе или това крайно -е е за благозвучие и диалект? :D

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2007 19:22

Благодаря, поне си искрен! :evil:
Кроу, май наистина ще последвам съвета ти и ще се опитам да го преработя. Доста работа ще е. :D

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com