Ерм...Nhaz'Ul, изглеждаш ми свестен пич, затова ще бъда възможно най - мека
Нека оставим настрана факта, че това е пролог (по идея би трябвало да е по-дългичко). Действието се развива изключително бързо, не задълбочаваш над емоциите на героя - по дяволите, той убива братята си! Не би ли следвало да му е...гадно? Нека предположим, че изборът му е бил лесен (мразел е братята си и така нататък) - няма нищо за това, няма предистория. Просто плесваш някакъв тип с изключителни бойни и магически умения, без емоции, - ако не броим сълзите му за Олтером - който броди и трепе наред. Ами баща му? Синовете му са мъртви, а той просто си седи в шатрата и го сгълчава? И накрая му казва, че не го иска за син? ВТФ? За да имаш успешен разказ (съжалявам, в момента ми е трудно да го нарека роман - дори няма претенциите да бъде), трябва да се поставиш на мястото на героя, да не се плашиш да описваш емоции
Трябва да чувстваш това, което чувства героя, трябва да си едно с него. Той е част от теб - твое дете е един вид.
Другото, което не ми хареса...Описания? Ехо? Къде сте? Имаме си два града и нищо за тях. Имаме си някаква война, за началото на която е просто споменато в едно изречение. Не знам как изглежда тая част от света ти, в която се развива действието. Защо е важно да го кажеш ли? Защото точно там става нещо, но никой не знае къде е това "там"...
Имаме герои, но не знаем как изглеждат те. Безименният очевидно е главно действащо лице, но за него успяхме да разберем, че е на 19 и носи мантия...Аз не мога да гадая как изглежда тоя пич, не мога да си изградя никаква представа за него, не мога да го визуализирам.
Имаш да работиш над това като за начало. Също се опитай да излезеш от клишето, в което си се набутал. Всъщност няма начин нещо да не е виждано и преди, но се опитай да го поразкрасиш поне
Струва ми се, че ще бъдеш интересен автор след време и след известна практика, затова не спирай да пишеш. Най - малкото е приятно да видя грамотно писане в творческия
Пожелавам ти успех и ще следя какви ще ги надробиш по-нататък ^^
П.П. Ако искаш, опитай се да преработиш "пролога"
Това, че нататък нищо не е свързано с войната, не значи, че сега не пишеш за нея - трябва да изпипваш всичко