Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 16:47

<GLaDiaToR> написа:
Незнам дали има прераждане, но едва ли всичко свършва със смърта. Човекът е едно уникално природно явление. Това което ни отличава от останалите организми е РАЗУМА. Поне до този момент, не сме срещнали други РАЗУМНИ същества. Затова едвали всичко свършва със смърта, все пак не сме обикновенни прасета или мишки, нали?!

П.С. А може и да няма нищо след смърта. Просто човек заспива... и не се събужда.

В гроба всички сме еднакви.. И мишки и комари и хора.. Разум можем да използваме само докато сме живи.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 16:56

Свято дърво ! :roll:

" Прераждане или има или няма. Нали така ? " Така е. Прераждане има. Просто не се прераждат всички хора, а само тези , които истински вярват , че ще се преродят... според мойте теории, мозъкът ни е доста тясно свързан с ' енергията , която е навсякъде ' . И ние можем да контролираме тази енергия според нашите желания.. принципно ние го правим неусетно, без да знаем как.. ( поради многото % от мозъка които не използваме , а там се крият толкова много отговори... )

Нещо от сорта на - като повярваш в нещо истински и то става ! Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно, но не е и невъзможно... за телепортация и дума да не става, лол ( въпреки, че може да дойде един ден в който - смеейки се сега на мисълта за телепортация , бъдещите хора да ни се смеят, че не сме вярвали на такова нещо.. Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. ) Та : телекинезата също е истинска, доказано е отново от научен филм, както и прераждането... ако се сетя за точните имена на филмите, мисля че от Замунда ги бях изтеглил, ще ти ги кажа, вземи и ти ги изгледай...

Просто човек има способността да контролира 'свръхестествено' нещата около него, ако поиска. Добре, че в това вярват малцина, иначе наистина щеше да настъпи края на света... :) Ако го вярваш истински - ке стане. Ако не го вярваш - ми нема стане. Ако направиш нещо с мисълта - аеее да проам, ама не вярвам мноо мноо - еми неа стане.

Със здраве!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 16:59

Атомът не е ли част от материалното ? Той не изгражда ли всичко което ние виждаме, докосваме и т.н ?

Човек може и след 100 години да успее да контролира атомите и телепортацията да стане реалност.. но не е въпросът в това. Прераждането не е част от материалния свят. Разумът не може да го дефинира!

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:00

Епа аз толкоз философствах, че чак накрая се овъртях в собствените си теории... :lol:

П.п. На харабията, защо пък ми го задаваш тоз въпрос, сякаш някъде съм го отрекъл. :roll:

-------------------

Разумът може да дифинира абсолютно всичко на тази и онази Земя. Атомът е част от материалното, а прераждането не е , да така е. Самия процес ' прераждане ' не е на физично ниво.. А ти в никакъв случай не може да приемеш , че има само физично ниво.. поне трябва да не изключваш Астралното... :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:11

The Chameleon написа:
Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. )
Просто човек има способността да контролира 'свръхестествено' нещата около него, ако поиска. Добре, че в това вярват малцина, иначе наистина щеше да настъпи края на света... :) Ако го вярваш истински - ке стане. Ако не го вярваш - ми нема стане. Ако направиш нещо с мисълта - аеее да проам, ама не вярвам мноо мноо - еми неа стане.

Със здраве!

Първото е относно въпроса за атомите.

А за останалото..
Добре... ти ще скочиш от дванадесетия етаж с ВЯРАТА че законите на гравитацията не съществуват.. и че това дето е долу не е цимент а пух.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:14

The Chameleon написа:

Разумът може да дифинира абсолютно всичко на тази и онази Земя. Атомът е част от материалното, а прераждането не е , да така е. Самия процес ' прераждане ' не е на физично ниво.. А ти в никакъв случай не може да приемеш , че има само физично ниво.. поне трябва да не изключваш Астралното... :roll:

Не може нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо, да бъде пресъздадено в човешкото съзнание чрез разума.
В противен случай то не би било съвършено.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:14

" Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно " казах аз. Четеш ли изобщо какво ти пиша? :roll:

П.п. "нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо" <- Прераждането? Та то не е нито едно от двете... И точно чрез разума може да бъде пресъздадено всичко :)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:21

The Chameleon написа:
П.п. "нещо, за което се твърди че е съвършено и недосегаемо" <- Прераждането? Та то не е нито едно от двете... И точно чрез разума може да бъде пресъздадено всичко :)

Цитат:
Прераждане или има или няма. Нали така ? Не може да има малко прераждане и малко непрераждане.То си е там ако съществува и не е там ако не съществува.То не може да бъде докоснато, видяно или помирисано.До сега не се вписва в човешките знания и схващания за света и проблемите, свързани с него.Прераждането не е нещо от материалния свят, защото в противен случай ние щяхме да го видим, докоснем или помиришем.
Философията казва че едно нещо е съвършено ако то не може да бъде пресъздадено, сътворено или разрушено.Всяко материално нещо е създадено.То не е вечно и съвършено и може да се разруши.

Казахме че прераждането не спада към категорията с материалните неща.Тоест то е несътворимо.Никой не го е пресъздал и никой още не го е разрушил.От тук следва че то е съвършено.

Но : Щом разума е създал идеята че прераждане може и да има, следва че то не е съвършено.Или че то не съществува.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:22

Leader. написа:
Gaahlskagg написа:
В човек има енергия и тя никога не се губи.Какво става с нея след смърта ми е напълно непонятно,но възможно е тази енергия да се пренесе в друго живо същество,макар и повечето хора да не вярват в това.

Да но енергия има във всичко живо и неживо а не само в човек.А кой знае,може и да сме сбъркали религията и да трябва да вярваме в Тангра(нали се сещате там че той е навсякъде и във всичко и като ъмре човек става част от него,или нещо такова :wink: )
П.П. ако сте толкова любопитни що не фанете да умрете всички и не видите как е :twisted:

Прав си във всичко има енергия и понякога дори в един камък има повече енергия отколкото в един човек....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:25

Gaahlskagg написа:
Leader. написа:
Gaahlskagg написа:
В човек има енергия и тя никога не се губи.Какво става с нея след смърта ми е напълно непонятно,но възможно е тази енергия да се пренесе в друго живо същество,макар и повечето хора да не вярват в това.

Да но енергия има във всичко живо и неживо а не само в човек.А кой знае,може и да сме сбъркали религията и да трябва да вярваме в Тангра(нали се сещате там че той е навсякъде и във всичко и като ъмре човек става част от него,или нещо такова :wink: )
П.П. ако сте толкова любопитни що не фанете да умрете всички и не видите как е :twisted:

Прав си във всичко има енергия и понякога дори в един камък има повече енергия отколкото в един човек....

Аз вече ще си говоря с камъни.

Мъртвата природа не притежава енергия.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:29

Философия.. остави я ти философията.

Ей сега ще ти дам един пример от философията, който изучавахме тази година -

Ахил решил да се надпреварва с костенурката като трябвало да изминат 1 метър. Костенурката го изминала за 10 минути. Ахил не успял да го измине изобщо.

Колко време ти трябва да за изминеш 1 метър? Секунда-две? Еми ако почнеш да разделяш тази секунда на хиляди частици, на стотици хиляди частици, на стотици хиляди милярди стотици хиляди милярди.... частици. Еми изминаването на този 1 метър се превръща в безкрайност. А щом няма край.... значи няма да му стигне времето до края на света и обратно , за да мине този 1 метър... Философия! Да, вярно е, че тез секунда-две могат да се разделят на безкрай малки частици и никога да не успее да ги мине. Ама... какъв е смисъла.. -.- След като той просто си ги минава за секунда. :doh:

Така , че отново ще ти кажа - остави Философията, бидейки неподходяща за изследване на истинността и характеристиките на прераждането като процес, и мястото му във вселената...

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:38

@The Chameleon - оставам с впечатлението,че си гледал "The Secret" :)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:40

А аз не... :8: :lol:

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:45

The Chameleon написа:
Свято дърво ! :roll:

" Прераждане или има или няма. Нали така ? " Така е. Прераждане има. Просто не се прераждат всички хора, а само тези , които истински вярват , че ще се преродят... според мойте теории, мозъкът ни е доста тясно свързан с ' енергията , която е навсякъде ' . И ние можем да контролираме тази енергия според нашите желания.. принципно ние го правим неусетно, без да знаем как.. ( поради многото % от мозъка които не използваме , а там се крият толкова много отговори... )

Нещо от сорта на - като повярваш в нещо истински и то става ! Разбира се не мога да кажа - пред мен има крава .. и тя да се появи. Материалния свят не се засяга толкова лесно, но не е и невъзможно... за телепортация и дума да не става, лол ( въпреки, че може да дойде един ден в който - смеейки се сега на мисълта за телепортация , бъдещите хора да ни се смеят, че не сме вярвали на такова нещо.. Имаше една тема, мисля, че е още на 1-ва страница как учените са 'спряли' светлинния поток и отново са го пуснали.. благодарение на промяна на атомната структура.. еми вече нищо не ми пречи да повярвам , че след еди колко си стотин или хиляди години ще може така да се променят и контролират атомните групи на човека и той да се тееелееепооортира. ) Та : телекинезата също е истинска, доказано е отново от научен филм, както и прераждането... ако се сетя за точните имена на филмите, мисля че от Замунда ги бях изтеглил, ще ти ги кажа, вземи и ти ги изгледай...

Със здраве!

Вярванията ти,изложени в този пост са горе-долу 1:1 с тези от горепосочения филм :shock: (доста сектантски,бтв.Който го е гледал,ще разбере) Мисля,че би бил полезен за бъдещи разсъждения по темата.В арена май го имаше,ако има някой заинтересован :) http://www.thesecret.tv/ "This is The Secret to everything - the secret to unlimited joy, health, money, relationships, love, youth: everything you have ever wanted."

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:50

Хей.. мерси :)

Но не.. не съм го и чувал, всичко е базирано на опит и мои си разсъждения :P

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:54

Добре още един въпрос :

Растенията например имат ли душа ?

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:57

Ами.. трудно е да се каже, поне аз не съм сигурен.. има теории/философии , че всичко има душа или както каза Gaahlskagg : във всичко има енергия, а според мен душата си е баш чиста енергия.. :wink:

П.п. отново казвам, не знам за растенията: )

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 17:58

(аз си мисля, че) Душата е нещо специфично за човека. Както труда или общуването (не се брои животинският инстинкт!)

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:03

hettllo написа:
Добре още един въпрос :

Не. Растенията са живи на едно много примитивно равнище, на което изпълняват вродени команди, за да оцелеят. Те са живи единствено в чисто биологичния смисъл, притежават живителна енергия, но са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл (без двете да са неразривно свързани).

И не, душата няма нищо общо с телепортацията. Също както научните обяснения за създаването на света и Вселената изобщо не отричат съществуването на Бога. Напротив, мнозина вярващи физици от световна величина са на мнение, че теориите за големия взрив и прочее са именно доказателство, че Бог съществува. Така че дали сега ще представяш душата наивно, или след два-три века някой надут и разглезен "учен" ще излезе с обяснение за енергийни полета и прочее, същината на въпроса си остава непроменена. Не съм ли прав?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:05

Ледник написа:
hettllo написа:
Добре още един въпрос :

но са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл (без двете да са неразривно свързани).

Значи човек единствено има душа, правилно ли да разбриам ?

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com